Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jelenleg mennyi idő a tulajdon...

Jelenleg mennyi idő a tulajdonjog bejegyzés a budapesti földhivatalban?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy volt nagy torlódás. Ez tart még?

márc. 7. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
Gyorsítva kérve megcsinálták másnapra.
márc. 7. 18:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Tényleg? Úgy hallottam nem is lehet kérni elsőbbségit.
márc. 7. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Amikor indítod a bejegyzést csak akkor lehet kérni, ha már fut akkor utólag tényleg nem lehet.
márc. 8. 09:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Mi szeptember elején adtuk el a lakásunkat és rögtön akkor vettünk az árából magunknak másikat. A régi (eladott) lakásra épp a napokban jegyezték be az új tulajt (kb 6 hónap), és az új lakásunkba még nem vagyunk bejegyezve.
márc. 8. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy hivatalosan 60 nap az ügyintézés, de sokszor három hónapig is eltart (vagy ezek szerint tovább). Érdemes időnként érdeklődni.

A határidő túllépése esetén lehet kérni az eljárási díj visszatérítését.

márc. 8. 16:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 5 hónapja húzódik, pedig az ügyintézés 60 nap. Mióta átálltak a digitákis ügyintézésre, szétesett az egész földhivatali ügyintézés. Nyelik be a papírokat, de semmi sem halad. #3: Nekünk be sem vették a gyorsítottat, csak simát engedtek, mert nem tudták garantálni, hogy kész lesz. AZ előző ügyintézésünk még sürgősségivel ment, de ott is úgy vártunk 3 hónapot, hogy az utolsó hónapban minden második nap telefonáltam, hol tart az ügyünk.
márc. 9. 09:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Pont ettől féltem. Köszönöm.
márc. 10. 07:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, 6-os vagyok. Tegnap irtam és ma jött meg a bejegyzésről a határozat. Kereken 5 hónapba telt...
márc. 10. 16:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden földhivatalban engedik a gyorsított eljárást, Bp-n es Pest megyében pl nincs, a nagy csúszások miatt. Ha ide tartozik az ingatlanod, fél évvel számolj.
márc. 11. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Mennyi idő mostanság a tulajdonjog bejegyzése ?

Október 22-én adta be az ügyvédünk a szekszárdi földhivatalba a szükséges papírokat, kifizettünk pluszban 16.000 forintot mert elég sürgős, de még mindig csak a széljegyen vagyunk. Mennyi ideig fog még tartani ? Annyit mondott az ügyvéd, hogy az osztályvezetőhöz került...

Hagyatéki végzés benyújtása után (sürgős kérelemmel kiegészítve) mennyi idő szokott lenni mostanában a földhivatali bejegyzés? Friss tapasztalatokra...

Azt tudom, hogy hivatalosan 30 nap így megsürgetve. Sejtem is hogy nem lesz sokkal kevesebb... de hátha volt, aki mást tapasztalt.

Vidéken mennyi idő körülbelül a végleges tulajdonjog bejegyzése ingatlan vásárlásnál?

Már széljegyen vagyunk és érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül mennyi idő szokott lenni vidéken a Földhivatalnál a végleges tulajdonjog bejegyzése? Nektek hogy volt? Előre is köszönöm a válaszokat!

Tulajdoni lapon mennyi idő legfeljebb, mire a tulajdonjog bejegyzés iránti kérelem eltűnik széljegyről és megtörténik a tulajdonosváltás?

Ki lett fizetve az ingatlan és az ügyvéd elmondása szerint minden papírt bevitt a földhivatalba.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!