Jelenleg mennyi idő a tulajdonjog bejegyzés a budapesti földhivatalban?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én úgy tudom, hogy hivatalosan 60 nap az ügyintézés, de sokszor három hónapig is eltart (vagy ezek szerint tovább). Érdemes időnként érdeklődni.
A határidő túllépése esetén lehet kérni az eljárási díj visszatérítését.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Október 22-én adta be az ügyvédünk a szekszárdi földhivatalba a szükséges papírokat, kifizettünk pluszban 16.000 forintot mert elég sürgős, de még mindig csak a széljegyen vagyunk. Mennyi ideig fog még tartani ? Annyit mondott az ügyvéd, hogy az osztályvezetőhöz került...
Ha igen, akkor mi miatt történik meg ez?
Azt tudom, hogy hivatalosan 30 nap így megsürgetve. Sejtem is hogy nem lesz sokkal kevesebb... de hátha volt, aki mást tapasztalt.
Már széljegyen vagyunk és érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül mennyi idő szokott lenni vidéken a Földhivatalnál a végleges tulajdonjog bejegyzése? Nektek hogy volt? Előre is köszönöm a válaszokat!
Ki lett fizetve az ingatlan és az ügyvéd elmondása szerint minden papírt bevitt a földhivatalba.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!