Hogyan tudnák megvenni egy olyan telket aminek nem ismerem a tulaját de nekem mégis az a telek kellene?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A Földhivatalban az utolsó tulajdonjogi bejegyzés látható. De például a tualjdonosok lakcím változását nem frissítik, ha azt nem jelentik be. Ha magyar állampolgár tulajdonos elhalálozik, az örökösöket a hagyatéki tárgyalás után bejegyzik. De külföldi tulajdonosnál már ez koránt sem olyan biztos. Tudok olyanról, ahol egy 56.-ban disszidált tulajdonos van bejegyezve, és kb. már 130 éves.
Én azt javaslom, hogy kezd el hasznáéni, és ha 15 évig senki sem emel kifogást ellene, akkor elbirtoklással a tieddé válik.

válasza:Már rég nincs ilyen,hogy ingyenesen lehìvhatsz két tulajdonlapot ami nem a tiéd, utólag küldik a bűntit. Ja, ez nincs feltüntetve.
Önkormányzatnál próbálkozz személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Jelenleg van hol laknom, viszont idősebb koromban szeretnék majd azért egy családi házban lakni. A telek két megyeszékhely közötti, nagy faluban helyezkedik el, az egyik megyeszékhelytől 22, a másiktól 48 km-re. Egy új építésű utcában van, sok ház az utóbbi 10-20 évben...
Üdv. Adott egy 22 áros telek, rajta egy 130m2 régi családi házzal (tégla). Az ára 34 000€. 22 éves vagyok, nettó kerersetem 720€ és másfél éve van fix munkahelyem, szerződés szerint határozatlan időre. Jelenleg nagyjából 5000€ megtakarításom van, egy banknak sem...
Hiszen megkotik,h nem lehet hozza epiteni, nem lehet pl garazst epiteni, nem lehet allatot tartani, nem lehet uzlethelyseget uzemeltetni, nem lehet belekezdeni nagyobb felujjitasba. DE hiszen maga az epulet sajat tulajdon, nem min1 hogy van e benne macska vagy nincs? vagy hal...nonsense..#
A szomszédom építkezne, és mivel van egy beépíthetőségi százalék, ezért szüksége lenne a telkem egy részére. Én szívesen eladnék neki ennyit (200 nm), marad elég nekem. A kérdés csak az, hogy ezt hogyan kell intézni? Ugye most a teljes telkemnek van 1 db helyrajzi...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!