Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan tudnák megvenni egy...

Hogyan tudnák megvenni egy olyan telket aminek nem ismerem a tulaját de nekem mégis az a telek kellene?

Figyelt kérdés
Van a szomszédban egy telek amit szeretnék megvenni de nem tudom ki a tulajdonosa, tulajdoni lapon nagyon elavult adatok vannak csak,sokra nem megyek azokkal az adatokkal. Valamilyen más módra lenne szükségem.

aug. 19. 23:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Rendorsegnel lehet kerni szemely lakcimenek meghatarozasat.
aug. 19. 23:38
 2/20 anonim ***** válasza:
67%
Kormanyablaknal, nem rendorsegen. bocs
aug. 19. 23:39
 3/20 anonim ***** válasza:
64%
A többi szomszéd se tudja? #1 Egy telek-re nem adnak ki lakcímkártyát ahol nincs lakóépület. Az önkormányzatnál érdeklődj, vagy a szomszédoknál, ha a földhivatal nál nem jártál szerencsével. Ha esetleg a településnek van Facebook csoportja, ott kiírhatod, hogy keresed annak a teleknek a tulajdonosát.
aug. 20. 02:05
 4/20 anonim ***** válasza:
59%
Helyi jegyzőt keresd fel.Ha elavult, vagy nem tisztázott a tulajdonjoga az ingatlannak, valószínüleg a tulaj elhalálozott, és lehet az örökösök lemondtak az ingatlanról, vagy nem íratták át. De a földhivatalnál is előfordulhat hiba. Bár nem tudom milyen módon kérted le a tulajdoni lapot. Elvileg kötelező lenne hitelesnek lennie. Ha online kérted le, akkor inkább menj be személyesen. Ha hajlandó vagy fizetni is érte, ha már semmi nem jön be, keress fel egy ingatlan ügyekkel foglalkozó ügyvédet, ő olyan adatbázisokban is tud keresni jogi személyként, amilyennekbe te nem. Helyrajzi szám, vagy cím alapján szerintem gyorsan megtalálja. Hátránya, hogy sokba kerül.
aug. 20. 02:29
 5/20 anonim ***** válasza:
67%
A földhivatalban meg tudják mondani ki a tulaj. Nálunk olyan volt, hogy a kinézett földnek volt vagy 20 tulajdonosa és mindegyiküknek bele kellet volna egyeznie az adásvételibe.
aug. 20. 07:14
 6/20 Távvezérlésű nyakkendő kötőgép ***** válasza:
48%
A tulajdoni lapon biztos, hogy aktuális adatok vannak. Évi 2x ingyenesen lekérdezheted, a továbbiak fizetősek.
aug. 20. 08:18
 7/20 anonim ***** válasza:
25%

A Földhivatalban az utolsó tulajdonjogi bejegyzés látható. De például a tualjdonosok lakcím változását nem frissítik, ha azt nem jelentik be. Ha magyar állampolgár tulajdonos elhalálozik, az örökösöket a hagyatéki tárgyalás után bejegyzik. De külföldi tulajdonosnál már ez koránt sem olyan biztos. Tudok olyanról, ahol egy 56.-ban disszidált tulajdonos van bejegyezve, és kb. már 130 éves.

Én azt javaslom, hogy kezd el hasznáéni, és ha 15 évig senki sem emel kifogást ellene, akkor elbirtoklással a tieddé válik.

aug. 20. 08:45
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megpróbálok ezt azt hátha sikerül valami, sajnos szomszédok nem nagyon vannak mivel falu széle meg mivel én is szomszéd vagyok így azt a kevés szomszédot ismerem már annyira, hogy tudom ők se tudják kié. Tulajdoni lapot azt online kértem le de fizettem érte (elhasználtam az évi 2 ingyenes lehetőséget). De lehet személyesen a földgivatalban többet tudnak mondani vagy a jegyzőt is megkérdeztem.
aug. 20. 09:44
 9/20 A kérdező kommentje:
7# Ezt az elbirtoklást hallottam már én is csak én úgy szeretném használni, hogy egyből építenék rá garázst. Amivel az a gondom, hogy 15 évig attól kellene tartanom, hogy mi van ha véletlenül mégis elő kerül a tulaj és neki nem tetszik, hogy én oda építettem a telkére.
aug. 20. 09:54
 10/20 anonim ***** válasza:
10%

Már rég nincs ilyen,hogy ingyenesen lehìvhatsz két tulajdonlapot ami nem a tiéd, utólag küldik a bűntit. Ja, ez nincs feltüntetve.

Önkormányzatnál próbálkozz személyesen.

aug. 20. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Megvennétek befektetésként 4 millió forintért egy telket 25 évesen?

Jelenleg van hol laknom, viszont idősebb koromban szeretnék majd azért egy családi házban lakni. A telek két megyeszékhely közötti, nagy faluban helyezkedik el, az egyik megyeszékhelytől 22, a másiktól 48 km-re. Egy új építésű utcában van, sok ház az utóbbi 10-20 évben...

Van esélyem megvenni így egy ingatlant?

Üdv. Adott egy 22 áros telek, rajta egy 130m2 régi családi házzal (tégla). Az ára 34 000€. 22 éves vagyok, nettó kerersetem 720€ és másfél éve van fix munkahelyem, szerződés szerint határozatlan időre. Jelenleg nagyjából 5000€ megtakarításom van, egy banknak sem...

Haz vasarlas eseten ket opcio van. 1# tied a haz es a telek is. 2# tied a haz de a telket berled az allamtol. Utobbi eseteben annyi feltetelnek...

Hiszen megkotik,h nem lehet hozza epiteni, nem lehet pl garazst epiteni, nem lehet allatot tartani, nem lehet uzlethelyseget uzemeltetni, nem lehet belekezdeni nagyobb felujjitasba. DE hiszen maga az epulet sajat tulajdon, nem min1 hogy van e benne macska vagy nincs? vagy hal...nonsense..#

A szomszédom szeretne megvenni a telkemből 200 négyzetmétert. El lehet adni csak ennyit? (nincs külön helyrajzi száma ennek a résznek)

A szomszédom építkezne, és mivel van egy beépíthetőségi százalék, ezért szüksége lenne a telkem egy részére. Én szívesen eladnék neki ennyit (200 nm), marad elég nekem. A kérdés csak az, hogy ezt hogyan kell intézni? Ugye most a teljes telkemnek van 1 db helyrajzi...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!