Várható még további árcsökkenés az ingatlanpiacon?Milyen ingatlanok a leginkább érintettek?

válasza:"A lakástámogatások megszüntetése" Lesz ilyen?
Mindig is volt lakásvásárlási támogatás...

válasza:Persze. Én debreceni vsgyok, folyamatosan figyelem a piacot, tavaly augusztushoz képest majdnem 30%-al több az eladásra hirdetett ingatlan. Az ismerőseim meg a másik oldalon nem tudják eladni, nyilván még kivárnak, merthogy ők X milliónál kevesebbet nem akartak kapni és már így is engedtek, de mivel egyre több az eladó ingatlan, egyre kisebb a kereslet, kénytelenek lesznek lassan csöklenteni az eladók, ha valóban el akarják adni a lakásukat.
Persze, ez Debrecen, Pest speciálisabb helyzetben van.

válasza:Várom 2026 második negyedévre az átlagos ingatlan árcsökkenés / árnövekedési adatot a KSH-tól.
Első negyedévre kihoztak már -2,2 % átlag csökkenést.

válasza:

válasza:Nálunk eddig is stagnált.
Csökkenést nem vettem észre

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én debreceni vagyok, azaz ezt a piacot követem nyomon, mert szeretnék majd venni idővel egy lakást a gyerekeimnek. Azt látom, hogy az elmúlt években rengeteg lakás épült itt, sokan vettek, akár befektetésre is, viszont az utóbbi pár hónapban elkezdtek csökkenni az...
2010 óta brutálisan elszálltak az árak a Fidesz alatt. Az ingatlanpiac 300 százalékkal megdrágult, a lakások nagyon drágák, főleg a nagyvárosokban, ami nehezíti a fiataloknak a családalapítást. A tőzsde, BUX is nagyon elszállt, 300%-kal ez is megdrágult 2010 óta,...
Hónapok óta ingatlanvàsàrlàst tervezek,de nagyon irreàlisnak talàlom az àrakat. Esetleg tél közepère èrdemesebb lenne âttenni a vàsàrlàst?
Tök mindegy mi a cikk, nem olvassa el senki de alatta a kommenteknél mindenki okos…
Szeretnék lakást vásárolni Budapesten az elkövetkező két évben és érdekel, hogy vajon fognak -e csökkenni az árak, vagy legalább stagnálni, vagy minden megy felfelé? Külföldön élek jelenleg, elejében albérletben fogok lakni, de később szeretnék saját lakást. Köszönöm a válaszokat.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!