Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Várható még további árcsökkené...

Várható még további árcsökkenés az ingatlanpiacon?Milyen ingatlanok a leginkább érintettek?

Figyelt kérdés
A lakástámogatások megszüntetése okozhatja a kérdésben szereplő áresést?Valóban igaz az a ksh által közzétett 8% panel lakások áresését?Mi jellemző most, kívárás,érdeklődés, nagyobb alku lehetőség?

aug. 22. 10:19
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

"A lakástámogatások megszüntetése" Lesz ilyen?

Mindig is volt lakásvásárlási támogatás...

aug. 22. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Persze. Én debreceni vsgyok, folyamatosan figyelem a piacot, tavaly augusztushoz képest majdnem 30%-al több az eladásra hirdetett ingatlan. Az ismerőseim meg a másik oldalon nem tudják eladni, nyilván még kivárnak, merthogy ők X milliónál kevesebbet nem akartak kapni és már így is engedtek, de mivel egyre több az eladó ingatlan, egyre kisebb a kereslet, kénytelenek lesznek lassan csöklenteni az eladók, ha valóban el akarják adni a lakásukat.

Persze, ez Debrecen, Pest speciálisabb helyzetben van.

aug. 22. 19:27
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

Várom 2026 második negyedévre az átlagos ingatlan árcsökkenés / árnövekedési adatot a KSH-tól.

Első negyedévre kihoztak már -2,2 % átlag csökkenést.

aug. 22. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:
80%
Az én városkámban másfél éve 120 eladó lakás volt, OSP után megszaporodtak, kb fél éve 190-200 lakás eladó! Ez több, mint 60%-os kínálat bővülés, ami fél éve tartós! Ekkora kínálat bővülés mellett aki el akarja adni, az valamennyit engedni fog. Persze a többség nem fogja, amennyiben "nem kenyérre kell", ők tartják az árat. Most egy befagyott, stagnáló piac van.
aug. 22. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk eddig is stagnált.

Csökkenést nem vettem észre

aug. 23. 08:44
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amik leginkább túl lehetnek értékelve azok a panelok. Linkelek egy cikket ami alapján lehet ebben némi igazság. Az a fél évvel ezelőtti csúcshoz képest 8 % Csökkenést mért már a panel árakban. Itt a cikk : [link]
aug. 24. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Egyes városokban elkezdődött már az ingatlanpiac visszaesése, az árcsökkenés?

Én debreceni vagyok, azaz ezt a piacot követem nyomon, mert szeretnék majd venni idővel egy lakást a gyerekeimnek. Azt látom, hogy az elmúlt években rengeteg lakás épült itt, sokan vettek, akár befektetésre is, viszont az utóbbi pár hónapban elkezdtek csökkenni az...

A TISZA pártnak, ellenzéki összefogásnak a Fidesz bukása után sikerülhet elérni kormányon egy ingatlanpiaci, tőzsdei zuhanást, 20-30%-os árcsökkenést?

2010 óta brutálisan elszálltak az árak a Fidesz alatt. Az ingatlanpiac 300 százalékkal megdrágult, a lakások nagyon drágák, főleg a nagyvárosokban, ami nehezíti a fiataloknak a családalapítást. A tőzsde, BUX is nagyon elszállt, 300%-kal ez is megdrágult 2010 óta,...

Igaz, hogy most elérte a csúcsot az ingatlanpiac, és onnentől kezdve árcsökkenés várható?

Hónapok óta ingatlanvàsàrlàst tervezek,de nagyon irreàlisnak talàlom az àrakat. Esetleg tél közepère èrdemesebb lenne âttenni a vàsàrlàst?

Várható -e az elkövetkező évben árcsökkenés az ingatlanpiacon Magyarországon?

Szeretnék lakást vásárolni Budapesten az elkövetkező két évben és érdekel, hogy vajon fognak -e csökkenni az árak, vagy legalább stagnálni, vagy minden megy felfelé? Külföldön élek jelenleg, elejében albérletben fogok lakni, de később szeretnék saját lakást. Köszönöm a válaszokat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!