Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyi ideig küldözgetnétek a...

Mennyi ideig küldözgetnétek a régi tulajnak a leveleit?

Figyelt kérdés

Május elején vettünk egy lakást. Azóta minden héten 2-3 levelet kapnak a régi tulajék.

Kijelentkeztek tőlünk már, csak pár helyen nem szóltak, úgy tűnik.

Eddig postáztam neki, de egyrészt pénzembe kerül, másrészt akadálymentes posta is kell nekem, ami nincs közel.

Meddig "illik" elpostázni őket neki?

2016. jún. 27. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

A postának van olyan szolgáltatása, hogy utánküldés.

Bemegy a régi címe szerinti illetékes postára, térítés ellenében megbízza a postát, hogy a régi címére érkező küldeményeket meghatározott ideig utánna küldjék az új címére.

Neked nincs dolgod az ő leveleivel. Max vissza adod a postásnak. A címzett nem található felkiàltással.

2016. jún. 27. 20:39
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Megkaptad a választ. Én csak döbbenetes csodálkozásomat tudtam volna kifejezni, mivel eddigi magatartásodat sem értem.
2016. jún. 27. 20:42
 3/10 A kérdező kommentje:

2:korrekt vagyok egy hatarig, mert tudom, mennyire nehez ezeket elintezni, ha valaki dolgozik. De elfogyott a turelmem.:)

Nyilvan a postara se fog bemenni, ha a cimet se iratta at. De kiteszem akkor a postaladara legkozelebb a postasnak.

2016. jún. 27. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

én összegyűjtögetném neki a leveleket és fáradjon el értük, ha akar.

akitől vettük a házat, ő eljött értük , ez a postai átirányitás se működik tökéletesen, mert ő megrendelte pl., mégis jött ez-az elég sokáig.

2016. jún. 27. 23:10
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

Semeddig nem küldözgettem.

Ha jött levele emailben értesítettem.

Volt, hogy négy-öt is érkezett már, mire eljött érte.

Ha neki nem sürgős... nekem sem az.

2016. jún. 28. 09:50
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Korrekt voltál, mint ahogy írtad, egy határig és ez így van jól. Esetleg hívd fel telefonon vagy írjál neki, hogy ez a helyzet, legyen szíves elintézni, hogy ne jöjjenek ide a levelei, mert te már nem akarsz ezzel foglalkozni. Utána pedig tényleg ne is törődj vele.
2016. jún. 28. 11:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Igazából kisebb költség volt a postázás, mint az, hogy értük jöjjön.
2016. jún. 28. 16:06
 8/10 anonim ***** válasza:
78%
Be kell menned a postára neked, és ott tudsz nyilatkozni, hogy te vagy az új tulajdonos, ne dobálják be a régi tulaj nevére szóló leveleket. Amíg ezt nem teszed, addig a postásnak kötelessége bedobni, ha ott lakik ha nem. Utána már nem a te dolgod mi lesz a leveleivel. Mennek vissza a feladónak. Már nem emlékszem pontosan mi volt az a nyomtatvány amit ki kellett töltenem anno,a postán majd elmondják.
2016. jún. 29. 13:48
 9/10 anonim ***** válasza:
78%
Az, hogy érte jön, értelemszerűen az ő költsége. Az, hogy postázod, az pedig a tied. Nem így történt?
2016. júl. 1. 08:58
 10/10 anonim ***** válasza:
81%

Ha rendes ember, megkérdezném, hogy mi jobb neki, időnként eljön érte, és akkor félreteszem, vagy írjam rá a levelekre, hogy elköltözött, új címe ez és ez, és dobjam vissza vagy adjam a postásnak.

Még átjelentéssel is előfordul, hogxy mégis a régi címre jön. Meg még évekkel később is jöhet levél, olyantól, aki nem tudta, hogy elköltözött. És nagyon fog örülni neki. Miért ne tenném el, nem illikből, csak jóindulatból.

2016. júl. 4. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!