Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Kilakoltatható vagyok ilyen...

Kilakoltatható vagyok ilyen esetben?

Figyelt kérdés
A szituáció a következő: vásároltam egy ingatlant, amin volt hitel. Az eladó a hitelt átvitte egy másik ingatlanjára, közben megírtuk az adásvételit, kifizettem a foglalót, viszont a hitelt intéző pénzintézet nagyon lassan intézkedett, így az eladóval közösen megegyeztünk, hogy a vételár első részét kifizetem és beköltözöm előbb, miközben a vételár maradék részét hitelként vettem fel én is egy banknál. A beköltözésről írtunk egy ideiglenes birtokbaadási jegyzőkönyvet is, amibe belefoglaltuk, hogy az eladó saját felelősségre megengedi, hogy beköltözhessek kifizetés előtt az ingatlanba. Viszont a hitelátvitelt intéző pénzintézet olyan sokára intézkedett, hogy letelt a 3 hónap, így az én bankom sem tudta addig folyósítani a hitelt. Az eladónak viszont szintén lejár a határideje egy saját maga által vásárolt másik ingatlannál. Kérdésem az, hogy önhibámon kívül ilyen esetben kilakoltható vagyok, ha berág az eladó (akkor sem ha nem az én hibámból késik az utolsó részlet...persze eddig pozitívan állt hozzá)?
2016. jún. 28. 22:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Legjobb ügyvéddel +beszélni.
2016. jún. 28. 22:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem kilakoltatással kezdődik a dolog, hanem fizetési felszólitással... stb. Egyezzetek meg, és ne költsétek fölöslegesen a pénzeteket ügyvédre. Az eladó is szarban van, átérezheti, hogy te is... csak megoldódik valahogy.
2016. jún. 29. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!