Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Glifozát-ról vélemények?...

Enkidu kérdése:

Glifozát-ról vélemények? Tényleg rákkeltő?

Figyelt kérdés

2020. febr. 9. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Bármiről ki lehet deríteni, hogy rákkeltő, ha megfelelően van kialakítva a vizsgálati rendszer.
2020. febr. 9. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 mindentudó99 ***** válasza:
89%
Előbb utóbb mindenről kideríthető hogy az. Minden tavasszal használom a kertre egyszer.
2020. febr. 9. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
41%
Még egy rákos betegről sem derült ki pontosan,mitől lett rákos .Valamit ki kell találni,hogy beszüntessék a gyártását forgalmazását.
2020. febr. 9. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Használatánál (minden vegyszerre vonatkozik) be kell tartani az előírásnak megfelelő szabályokat!
2020. febr. 10. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az EU (meg egyebek) elég sok vizsgálatot végeztettek már ezzel kapcsolatban. Egyik vizsgálat erre jutott, másik arra.

Ami biztos, az az, hogy ha glifozáttal tömnek egereket, akkor rákosak lesznek. (Bár csak sokára.)

Embereken nyilván nem végeznek kísérleteket manapság. (Nem közismert, de nagyon sok régebben is létező anyag emberi szervezetre gyakorolt hatását onnan ismerjük, hogy a koncentrációs táborok elfoglalásakor megtalálták az ilyen Mengele-félék kísérleteinek leírását. Pl. innen tudjuk, hogy a konyhasó LD50 értéke emberre 3000 vagy 4000 (forrástól függően), ami nagyjából megegyezik az átlagos rovarölőkkel).

Na szóval, a glifozát esetében kb. attól függ a kísérlet kimenetele, hogy ki fizette a kísérlet végzőit, mi volt az elvárás. Pl. laboratóriumi egerek esetében léteznek különböző célra kitenyésztett változatok. Ha azt akarjuk bizonyítani, hogy valami rákkeltő, akkor eleve olyan egereket veszünk, amik már attól rákosak lesznek, ha ránéznek egy dezodoros flakonra.

Azt még soha senkinek nem sikerült bizonyítani, hogy normál étkezés esetén gondot okozhatna a glifozát. Állatok is csak abban az esetben lettek rákosak, ha a normál, élelmiszerbevitellel maximálisan elképzelhető érték 200-300-szorosát adták nekik.

Ami kockázati tényező, az a túlérzékenység. Ami minden dolog esetében létezik.

Nemrég a tévében beszélt egy illető, aki annyira érzékeny a gluténre, hogy ha egy késsel elvágnak egy rendes zsemlét, és elmosás nélkül ő ugyanezzel a késsel vágja el a saját gluténmentes zsemléjét, amiből a szendvicsét csinálja, akkor tele lesz a teste kiütésekkel. Ez tény, hogy vannak ilyenek, de ez nem elég indok, hogy tiltsák be a gabonából készült termékeket. Viszont, nincs kizárva, hogy a glifozátot erre a túlérzékenységre hivatkozva fogják betiltani. Sok nagy vegyi- és mezőgazdasági cégnek érdeke, és tesznek is érte.

2020. febr. 10. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Veszélyes anyag, de ha használod a munkavédelmi eszközöket és nem napi 8 órában permetezel, aligha lesz bajod.


Amúgy olvastam én is, hogy például a cigaretta füstben található mérgező anyagok sokszorosan meghaladják az eü határértékeket, de túl nagy botrány lenne (+fekete gazdaság élénkülés) ha betiltanák.

2020. febr. 10. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!