Amelyik házban vagy lakásban előfordul csótány és nem tesznek ellene semmit, azok hogy bírják a látványt hogy ott mászkál a lakásban, nem undorodnak tőle?

1. Mi próbáltunk tenni ellene, és még így is nagyon nehezen lehetett kiírtani, valahonnan máshonnan jöttek valószínűleg (pl. pince). Szóval nem biztos, hogy nem tesznek ellene, lehet csak nem sikerül, vagy rossz módszert választottak. Sőt, mi egy időben direkt saját rovarirtót hívtunk, mert jobbnak gondoltuk, mint a társasházi vállalkozót, erre az össznépi irtás után mind hozzánk jött, mert pont akkor csak nálunk nem tocsogott minden attól a szertől...
2. A csótány nem egész nap aktív, én szinte csak este/éjjel láttam, és ha felkapcsoltam a villanyt, akkor gyorsan bebújt valahová. Akinek mondjuk olyan a napi ritmusa, lehet, hogy nem is nagyon látja.
3. Mivel nem mind nagy, és mint írtam, elég gyorsak is, simán el tudom képzelni, hogy mondjuk egy gyengébben látó idős ember észre sem veszi.
4. Undorítóak szerintem is, bele voltam betegedve, hogy sokáig nem tudtuk kiírtani, de igazából ránézésre "csak" egy rovar, lehet, hogy van olyan igénytelen ember, akinél nem veri ki annyira a biztosítékot.
(Családi házakban nem jellemző annyira a csótány, viszont gyakori a légyölő pókszázlábú. Ha választanom kellene, hogy melyikből akarok naponta látni egy-egy példányt, akkor lehet, hogy előbbit választom, pedig utóbbi nem is járkálja össze a kajámat, mégis a hátamon feláll tőle a szőr, kész rémálom lenne számomra. 🙃)

Nem feltétlen látni őket.
Anyám lakása pince felett van, világítóudvar is nyílik tőlünk - van ott minden is, de szerencsére a kajába nem másznak bele.
Egyszer körbe lett fújva a lakás, akkor a régi küszöb alól tucatjával jöttek elő, roppant undi volt. Hát... élni és élni hagyni. Ha a régi küszöb alatt laknak, lakjanak. Csak minket hagyjanak békén.

Székesfehérvá garzonház.
Brutál igénytelen emberek is élnek itt sajnos... még guberáló is... és niattuk sajnos örökké gond a csótány... de én mindig itt éltem, úgyhogy engem már egyáltalán nem zavarnak, teljesen közömbösen érint, ha látok egyet... kitessékelem a lakásból, négcsak meg se ölöm.
Anyukám a mai napig felsikít ha találkozik egyel.

Engem cseppet se undorítanak, csak nem szeretem őket a házban, ezért irtom.
A szuterénben vannak, konyhai csótányok. Mióta macskák vannak (és ott van a főhadiszállásuk), már nem mérgezek, mert a macskák vadásszák őket, elég jó hatásfokkal. Néha találok egyet-kettőt pakoláskor, akkor rájuk lépek, kész. Kintről jönnek be, úgyhogy teljesen kiirtani őket kilátástalan.
Fent a lakásban összesen 4-et találtam a megjelenésük óta, talán 6 éve láttam az elsőt.
Valamikor a munkahelyemen tömegesen voltak német csótányok. Minden évben kétszer permetezte őket egy vállalkozó, de különösebb hatása nem volt. Aztán egyszer permetezés helyett hoztak pár ragacsos csapdát, és hetek alatt eltűnt az összes, azóta sincs 1 se, sok éve. (A vállalkozó valószínűleg nagyon megbánta a csapdákat, mert addig jól megélt belőlünk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!