Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyomirtásra használtatok már...

Gyomirtásra használtatok már pld. 8%-os ecetet?

Figyelt kérdés

Vennék 10 L ecetet mondjuk 8 vagy 10 %-ost, minnél erősebb annál jobban hat a gyomokra.

Teljesen kiirtja a gyomot az ecet vagy csak éppen csak megfonnyasztja?

Próbálta már valaki?

2022. máj. 16. 21:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Glifozátot kell venni!
2022. máj. 16. 21:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Minden gyomirtószerben van glifozát keverve + szép ára is van. :P
2022. máj. 16. 21:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Nincs glifozát keverve minden gyomirtóba, mert a glifozát nem szelektál, minden növényt megöl.
2022. máj. 16. 22:03
 4/12 A kérdező kommentje:
Értem, de engemet főleg most az ecet érdekel. :)
2022. máj. 16. 22:10
 5/12 mindentudó99 ***** válasza:
#3 Nem mindent sajnos
2022. máj. 17. 04:22
 6/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha kiszámolod ecettel gyomírtózni drágábban jön ki mint a glifozáttal.
2022. máj. 17. 04:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha fű is van körülötte akkor nem érdemes használni,mert azt is megtépázza. A szár a levél elhal a növényben, de a gyökérzet jó eséllyel túléli.
2022. máj. 17. 06:00
 8/12 anonim ***** válasza:

5.

Megfelelő töménységben és jó technikával kijuttatva mindent megöl.

Olyan az állításod, mintha azt mondanád, hogy valakire nem hat a cián.

0,000000000001 gramm biztos nem halálos, de 10 gramm már elég szerintem.

2022. máj. 17. 09:56
 9/12 anonim ***** válasza:
Érdekes ez az emberi gondolkodásmód, amikor az emberi érzékszerveket irritáló anyagokat generális biológiai károsító szernek tekintik. Az ecet hátránya,m hogy tönkreteszi a talaj mikroflóráját, sőt a meszet feloldva még az ásványi anyag összetételt is megváltoztatja. Ha mindenképpen fel akarod találni a spanyolviaszt, akkor inkább permetezz ki szalmiákszeszt, hatása hamarább érvényesül és téged is elriaszt.
2022. máj. 17. 12:16
 10/12 mindentudó99 ***** válasza:
53%
#8 Az apró levelű csípős csalánra abszolút nem hat. Jó lehet hígítatlanul igen de az nem megoldás egy vagyonba kerülne. 2% osan pl a szamócának meg se kottyan
2022. máj. 17. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Honda vagy Briggs motoros kapálógépet érdemes megvenni használtan?

A Hondákba vannak 5,5lóerősek 60-70ért kezdődnek,vagy vannak Briggs motoros 3,5lóerős 40-től. Milyen az alkatrész ellátottságuk,mennyire drága,a Honda nem irreálisan drága alkatrészileg? A briggs milyen gyártmány ? Milyet vennétek max 70ből?

Komposztálást gyorsítókról mi a tapasztalatotok?

Ha csak háztartási vagy ha vegyes háztartási és kerti hulladék is van? Mennyit használtatok volt-e érezhető változás?

Használtál már gyümölcsszedő eszközt pl. almaszedéshez? Mi a véleményed róla, érdemes megvenni?

Sajnos a legszebb gyümölcsök mindig a fa tetején vannak, viszont még létrával sem érjük fel őket, felmászni meg nem akarunk olyan magasra. Emiatt arra gondoltam, hogy vegyünk egy gyümölcsszedő eszközt, de előbb megkérdezem a véleményeket róla.Itt van egy link, hogy...

Baj ha friss oltovesszot használtam?

Most láttam egy cikket hogy ősszel kellett volna vágni De én ma lemetszettem es egyből azzal oltottam Tesztnek szántam de mellelottem Ezekszerint

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!