Miért hívják kék szőlőnek a vörös színű szőlőt, mikor vörös a színe és a belőle készült bort is vörösbornak hívják ?
Figyelt kérdés
jan. 28. 07:41
1/13 anonim 



válasza:





Láttál már ilyen szőlőt?
Mert szerintem közelebb van a színe kékhez mint a vöröshöz.
2/13 anonim 



válasza:





A kékszőlőket azért hívják kéknek, mert nagyjából kék színűek a bogyók.
A húsuk az többnyire vöröses színű, és a levük is általában (dnm). Így belőlük vörösbor készül.
A fehér nyúlból se fehér pörkölt készül, a külső színnek nincs sok köze a belsőhöz.
5/13 anonim 



válasza:





A levük nem kék,vörös a színt a héjtól kapja, mert rajta hagyják darálas után, késöbb préselik.
6/13 anonim 



válasza:





van piros szőlő is, abból fehér bor készül(csömöszölés és áztatás nélkül), mint a fehér szőlőből(ami gyakran zöld vagy sárga).
a vörös(álltalában lila) és a rozé(gyakran narancssárga) borokat kék szőlőből készítik.
7/13 anonim 



válasza:





Pontosan. A héjában lévő pigmenttől lesz vörös színű a bor. Azért hagyják benne préselés után,hogy kioldódjon a szín. A bogyó húsa se nem kék,se nem vörös.
8/13 anonim 



válasza:





Hát ez ilyen nem egy embert láttam már vörös hagyma helyet lilát venni… vagy a zöldbab is tud csalóka lenni.
9/13 anonim 



válasza:





Sárgarépát csak felismeri az amatőr botanikus? Fehérrépa helyett...
10/13 anonim 



válasza:





A rozé mixelt bor leggyakrabban. Bár létezik rosé szölő
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!