Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a gond, vagy csak...

Mi lehet a gond, vagy csak türelmetlen vagyok?

Figyelt kérdés
3 hete vetettem el tejfölös poharakba, vásárolt palánta földbe paprika, paradicsom magokat. Szépen ki is keltek, 2 szikleveles állapotban vannak,( egyesével, tehát zsúfoltság nincs), de amíg a kikelés szépen ment, azóta olyan mintha állna a folyamat.

márc. 22. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy darabig szoktak parkolni szikleveles állapotban. A kérdés az, hogy nálad hány napja vannak így. És persze, hogy milyen hőmérsékleten, van-e elég fény, milyen a föld. Oké, hogy palántaföld, de ezt bármire rá lehet írni. És a palántaföldek gyakran nem alkalmasak palántának, mert semmi tápanyag nincs bennük, ezt ilyenkor tápoldattal kell pótolni.
márc. 22. 20:18
 2/4 A kérdező kommentje:
kb. másfél, 2 hete. Hőmérséklet 21-24 fok között van, fény is megvan, ablak mellett. Obi-s palántaföld zöldségeknek. Milyen tápoldatot használjak hozzá?
márc. 22. 20:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idő alatt ilyen melegben már el kellett volna kezdeni jönni a megmaradó leveleknek. Nálam ilyen melegben a paradicsomok egy héten belül elkezdték hajtani.

Szerintem a palántafölddel lehet valami. Valószínűbb, hogy nem (csak) tápanyaghiány, hanem rossz összetétel. (Nem volt tele ágdarabokkal, például?) De ezzel nem lehet mit kezdeni.

Jobb híján próbálkozz valami tápoldattal. Bármi, ami általános, vagy még inkább levéldísznövényeknek való.

Ha nem változik semmi, akkor meg, ha van még magod, próbáld újra rendes virágföldbe. (Nem Obisba.)

márc. 23. 06:47
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, megpróbálom.
márc. 23. 11:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!