Ha holnap elültetem cserépbe a koktélparadicsom magokat, az már késő? Pár napig nedves papírtörlőben voltak, vannak még.
Figyelt kérdés
Múlt héten kaptunk a munkahelyen finom paradicsomot és abból tettem el magot. Előbb is eszembe juthatott volna.ápr. 24. 22:52
1/5 anonim 

válasza:

Még elültetheted. Legfeljebb kicsit később fog teremni. Viszont a termesztett paradicsomok többsége hibrid, tehát a magokból valószínűleg nem ugyanolyan utódok lesznek. Próbálkozni azért lehet.
2/5 anonim 

válasza:

Ha nem penészedtek meg, akkor elültetheted.
Kicsit késő egyébként ilyenkor elkezdeni palántát nevelgetni, de nem vészes, a paradicsom nálam pár nap után már csírázott (még nekem is csak két normál levélkés stádiumban vannak most amúgy).
Viszont az elsőnek abban is igaza van, hogy az ilyen módon szerzett magokból nem garantált a kikelő növény fajtája, de lehet szerencséd, egy próbát megér.
3/5 anonim 

válasza:

Most már palántázni kell, nem vetni. Persze, terem majd valamikor, de későn lesz termésed, és kevés. Ha maradt még mag, amit nem áztattál be, akkor tedd el jövőre, most meg vegyél szabadgyökerű palántát a piacon, az nem drága, viszont sokkal hamarabb lesz termésed, és több is. (Én épp ma akarok pár sajátot kiültetni a kertbe.)
4/5 A kérdező kommentje:
Annyira nem lényeg. Elültettem, várok vele 2 hetet és ha semmi, akkor kuka. Van már 3 palántám, de azok valami különleges fajták és én szerettem volna egy sima koktélparadicsomot is. Sajnos nincs helyem annyi, mint kellene és ezért idén lemondok akkor a simáról, mert amit kaptam, nem dobom ki.
ápr. 25. 09:38
5/5 anonim 

válasza:

Még lehet, ha másnem augusztusra lesz termés, az is valami. Az én palántáim is fiatalok még, 10-15cm-ek, mert csak a másodvetés lett jó sajnos, azok is csak 3 hét után keledeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!