Kezdőoldal » Otthon » Kert » A két benzines fűkasza közül...

A két benzines fűkasza közül melyik a jobb és tartósabb?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

máj. 2. 19:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem amelyik motorok 25 ös keverékkel mennek nagyon gyenge anyagból készülnek.Müködés közben sok kenőolajra van szűkségük.Akár nehezebben is indulhatnak.A jó fűkaszák nem véletlenül drágák.

Ezen az áron rajt az áfa,a forgalmazóhoz való szállitatása,raktározási költség,meg egyebek.Nálam még be sem járódott meghibásodott,javíthatalan lett.Szervíz nem vállata,a javítása több lenne,mint boltban másik.

Vissza vittem a boltba.Telefon a fő forgalmazónak.Nem elnézést kértek,hanem kioktattak.Ennyi pénzért mit várok,ezek csak hobbi gépek,teljeskörű garancia nincs rá,csak 6 hónapig valami szavatosság.

máj. 2. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:

A Daewoo talán jobb. De ha nem csak egészen kicsi területet vágsz, akkor érdemesebb ezt venni:

[link]

máj. 3. 06:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem valami Aldis kínai olcsó van, fórumokon olvastam hogy ha márkás (pl. Husquarna) olajat hsználsz, akkor 1:40 aránnyal is gond nélkül elmegy.

Eddig ami tönkrement, az sok olcsó (1000-2000 Ft/db) kínai damilfej. Hajlamosak szétesni, ha valami keményebb cserjeszárat kap el az ember, a rugóját akkor elég reménytelen keresni. Illetve hajlamosak túl sok damilt adagolni, és nem csak odacsapáskor, hanem ha bekakad a vége valahová. Úgyhogy gondolkodok egy komolyabb damilfejen - előtte OleoMac-om volt, annak a damilfejével nem volt semmi gond. Kínaihoz is lehet sokféle fejet kapni, akár 16eFt-ért is, de az már egy fél fűkasza ára :) Ebből is látszik, hogy olcsóért nem lehet minőséget adni.

A védőcső, amiben a vezetékek futnak, egyre fogyatkozott, be kellett tekernem széles szigszallaggal.

A toldás a szárán (ahol szét is szedhető) olyan volt, hogy egy karmantyú bement egy lyukba, az akadályozta meg az elfordulást. Az valahogy megkopott, ezért folyton elfordul a fej. Satuban meghúztam rendesen, most nem csinálja, de így ugrott a könnyű kézi szétszerelhetőség (előre kell hajtanom a hátsó ülést a kocsiban, hogy beférjen).

Motorikusan megy, de már melegen nehezen indul újra - de azért még mindig sikerült elindítanom. Két éves, kb. 40 üzemórát ment eddig.

máj. 4. 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:

#Bocsánat, nem aldis, hanem Lidl, ilyen, csak én még 25-ért vettem két éve:

[link]

máj. 5. 00:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is néztem a Lidl-ben jelenleg kapható gépet, de gyenge, nekem meg többszáz m2-hez kellene. Nagy fűben az ilyesmi nem halad, fullad a motor. A ritkás, kemény szárú növényeket (pl. tarack) még csak-csak viszi maxigázzal, de az elhajlós sűrű növényzetet, mint a 40 centis angolperje, azt már nem.
máj. 5. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!