Kezdőoldal » Otthon » Kert » Cuproxátba kell tapadásfokozó?

Cuproxátba kell tapadásfokozó?

Figyelt kérdés
Hagymára permetezném.
tegnapelőtt 06:16
 1/8 A kérdező kommentje:
Most olvasom, hagy a várakozási ideje hagymánál 21 nap. Akkor tárgytalan, mert zöldhagymaként nem jöhet szóba.
tegnapelőtt 06:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Mindegy, ha már megnyitottam, leírom neked, hogy rézbe, kénbe, olajos dolgokba nem szabad tapadásfokozót tenni, mert kicsapódik a hatóanyag, összetúrósodik.

De amúgy hagymára minek tennéd a rezet?

tegnapelőtt 09:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Mert a szomszéd is permetezi, és nem csak hagymalégy ellen. :)

A peronoszpóra az később támad, ugye? Csak hát mitől sárgul a fokhagyma?

tegnapelőtt 09:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Amúgy mit szóltok a mosogatószeres tapadásfokozáshoz? Adagolni sem tudom megfelelően.
tegnapelőtt 09:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Hagymalégy ellen már késő. Cseresznyevirágzáskor kell, az első nemzedék ellen. És ugye, rovarölővel...

A fokhagymát nem nagyon szokta támadni a peronoszpóra. A vöröshagymát, de azt is elég ritkán, és szerintem olyankor elég felszívódóval, amikor már látni a betegséget.

A fokhagyma szerintem vírusos lehet. Az ellen meg nincs védelem, csak az, ha pár évig nem ültetsz semmi hagymát, utána pedig vírusmenteset veszel. (De lehet persze más oka is...)

A "bolti" tapadásfokozók is kb. ugyanazt tudják, mint a mosogató, semmi extra. Csak olcsóbbak, és kevésbé veszélyesek. (Én a boltit is csak saccra öntöm a másfél decis palackból.)

tegnapelőtt 10:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Rovarölővel megpermeteztem(Benevia) Május 18-at írnak, hogy eljött a hagymalégy elleni védekezés ideje. Azt hittem, időben vagyok.

A családot nem üldözöm a jövőben, hogy bolti(enyhén savanyú vegyhatású, pontosan adagolható)tapadószert kell használni, ne ezen spóroljanak.

tegnapelőtt 11:43
 7/8 anonim ***** válasza:
A mosogatóban esetleg lehet olyasmi, amit egyik-másik növényvédőszer nem szeret. Mit lehet tudni.
tegnap 07:00
 8/8 A kérdező kommentje:
És nem is lehetett látni a hagymán, hogy bármi tapadó lett volna benne, akkor sem, amikor másodszorra tettem bele.
tegnap 08:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!