Egy ilyen komposzt zsáknak mi értelme van? Ekkora kiszerelésben érdemes? Ebben hamarabb meglesz a komposzt, mert zárt? Nem forrósodik nagyon fel?

Szerintem inkább az a gond, hogy nem lehet megforgatni ami benne van, es belerohad. DE láttam videókban, hogy beleraknak csövet a ladaba, amit ha kivesznek amikor mar összeallt valamennyire a komposzt. Így egy lyuk lesz közepén, és így kap levegőt. Tehát vagy forgatod, vagy csövet raksz bele.
A videokban használnak geotextilt is, úgyhogy annak nem kellene hogy gond legyen.
A Temusnak gyenge a váza, ezért nem eleg stabil. Tehát ha kiveszed a cuccot akkor csak kiboritani tudod, mivel nagyon gyenge a váza. Ha alul venned ki akkor összeomlana szerintem.
Ár érték arányban jónak néz ki, ha nem is tartós érdemes kiprobalni ha nincs sok helyed, vagy éppen nem tudsz házit barkácsolni magadnak.

A termék típusával nincs tapasztalatom, viszont nekünk 2 db 1000 literes komposztálónk van kb. 750 nm kertbe. Tehát gondold meg, hogy mit és mennyit akarsz komposztálni, mert 128 liter nem sok.
A leírásban nem szerepel, hogy UV álló lenne, tehát megtörténhet, hogy a nap egy év alatt megeszi.
Valamint patkány könnyen ki tudja rágni, ha van a környéken. (A műanyag komposztálóba is belemegy alulról vagy felülről, de legalább magát a komposztálót nem teszi tönkre.)

Nálam nem jelenik meg semmi...
Mindenesetre, a komposztálódáshoz oxigénre van szükség, különben berothad a cucc.
Nálam kb. 300 m2-es az itthoni kert, és ősszel az 1 m3-nél nagyobb léckeret megtelik csak levéllel. Tavaszra persze összeesik ötödére, de hát 128 liter az egy nagyobb fa leveleinek se elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!