Az elektromos fűkaszáknak (a vezetéken kívül) van-e hátrányuk a benzinesekkel szemben?

válasza:

válasza:Én eddig csak gyengébbeket találtam az elektromosból. Biztos nem állnék neki sarjakat/bokrokat kaszálni elektromossal, még ha a madzagot elviselném akkor sem.
Azt sem tudom, hogy az elektromos fűkaszára a csillagkés felrakható-e.

válasza:

válasza:

válasza:Sikerült megint óriási zagyvaságokat leírni.
2000 wattos kaszám van, vagyis majdnem 3 lóerős.
Mindent visz.
Ja és nincs 3 kiló, míg a hasonló teljesítményú stihl majdnem 10.

válasza:

válasza:Ami erős, az erős. Elektromosban is.
Pl. ez:
A véleményezők az erejével meg vannak elégedve. A minőségével nem mindenki. Ütőkéssel is megy.
Egy árokparthoz megteszi szerintem, de nagy terület esetén elég gyorsan feladja.
De mint a képen is látható, nincs hátul egy súlyos motor, ami kiegyensúlyozná a vágófejet. Így izomból kell tartani. Emiatt se jó nagy területre.
Hogy ajánlani tudjunk benzinest, ahhoz tudni kellene, hogy mekkora területet akarsz vágni, milyen növényzet van, mennyi időnként (ill. évente hányszor) akarod vágni, mennyi a kereted.
Az oké, hogy a Husqvarna meg még a Stihl is jó minőség, de ha csak egy árokparthoz kell, akkor kár lenne negyedmilliót rákölteni egy hobbi minőségű Stihl kaszára.
További kérdések:
Családi házban lakom és az utcán pont a kapubeállóm mellett,rányúlva a kapura áll egy szederfa.Minden évben május június hónapokban potyog a fáról a lila szinű termése és járda a kapubejáró a kocsifelhajtó minden tiszta lila tőle.A cipőmre tapadva hordom be a kocsiba a...
Nyilván egy süppedős, sáros (és például leveleit vesztett fákkal telepakolt) mocsár, vagy láp lenne erre a legalkalmasabb. De mocsarat nagyon nehéz lehet létrehozni, már csak amiatt is, mert a talaj alatt olyan rendszert kell kialakítani, ami nem vezeti el a vizet,...
Dél-alföldön megérik-e a pisztácia vagy a (nem mérgező) mandula? Rendes termést hoz, amiért érdemes ültetni?
Máskor a virágzáskor szoktam permetezni (qali), de idén a távollétem miatt erről már lekéstem. Jelenleg a bogyók már sörét nagyságúak. Én ennek ellenére biztos ami biztos alapon elvégeztem a permetezést (majd fürtzáródás előtt még egyszer fogok).
A cső alja feletti gyökereket át tudja-e egyáltalán áztatni ez a megoldás?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!