Van egy vidéki házunk körülbelül 1000 négyzetméter kerttel, hogy tudjuk kiíttani a gyomnövényeket?

válasza:10
Hát nem is feltétlen.
Azért használtam feltételes módot: "Lehet..."
Ha elkezdek gyomirtózni miért kell utána mindig? Nem értem.
Rákerestem a tarackra, szerintem nem ez nő, de ez is sokkal jobb lenne, mint ami nálam van. :D
Szüleimnél kis virágok, fű, lóhere, ilyenek vannak.

válasza:12
Azért kell utána mindig, mert utána mindenféle gyom fog nőni az üres földben, amiknek a magját a szél odaviszi. Vagy ami idén széthullott.
Persze, ha gyepet nevelsz a kigyomirtózott részen, akkor nem kell többet gyomirtózni, csak hát az rengeteg munka. Miközben a mostani növényzet kaszálása is gondot okoz.
Ha meg tudod oldani a kaszálást (kaszáltatást), akkor nem is értem, miért gond, ha nem szép fű van. Ha egyszer úgyis csak évi pár alkalommal tévedtek oda.
Még az egy opció, hogy veszel szárazságtűrő fűmagot, és szétszórod a gyomos részen, még mostanság, hogy a télen az eső bemossa. Ha ritkásan is, de kikel és megmarad, és onnantól már a kaszálásokat jobban fogja bírni, mint a kétszikű gyomok, és idővel talán - részben - ez fog ott nőni.
Ha csinálnál pár fotót a gyomnövényeidről, biztosabb tanácsot lehetne adni. Ha látnánk, hogy mifélék.

válasza:"Szüleimnek van egy telken, amin hasonlóan ritkán van kezelve, de ott fű nő. Miért fű nő ott, és nálam miért nem?"
Mert nem füvet vetettél el.
De meg is kérdezheted a szüleidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!