Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akinek van naspolyája leírná...

Akinek van naspolyája leírná a véleményét róla?

Figyelt kérdés
igaz hogy tud kukacos lenni?
jan. 10. 18:58
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Nekünk sok éve van, kukacos még soha nem volt, de az utóbbi években nem is próbálozunk leszedni, mert senki nem szereti a gyümölcsét úgy, ahogy megterem, lekvárban nem ízlik, nincs semmi jellegzetes íze, emellett igen macerás kezdeni vele valamit. Úgyhogy mostanában marad a fán, a madarak örülnek neki ilyenkor
jan. 10. 19:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Otthon volt naspolyafa aminek a termésébe nagyszerűen bele lehetett lépni ha lehullott, tapadt, mint a kutyaszar. Senki se ette, kivágtuk.
jan. 10. 19:25
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Ültettem, mert hátha jó lesz valamire, aztán dettó mint az 1-es válaszolónál nem volt jó semmire, ki is vágtam. Kukacos soha nem volt.
jan. 10. 19:27
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Finom, szeretjük. Jellegzetes íze állaga.
jan. 10. 19:42
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is finom. Fogyasztani bonyolult, de én szeretek vele bíbelődni, bár saját fánk nincs.
jan. 11. 01:35
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
Szeretem, mert ősz végén tél elején is van friss gyümölcse, amikor már semmi más nincs.
jan. 11. 01:42
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Ugyanaz a tapasztalatom van, mint a kettes válaszolónak. Tényleg a kutyagumira lehet a legjobban hasonlítani, amikor rálépsz.
jan. 11. 02:26
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk nem lép rá senki, mert leszedjük az egészet. 6-8 kilót megeszünk mi, a többit meg idén is eladtam 1600-ért kilóját.

Természetesen, hogy eladható méretű és ízű legyen (meg persze, amit érdemes magunknak is megenni), ne valami apró macskaszar, ahhoz erősen metszeni kell.

És igen, permetezni is kell. Régen nem permeteztem, akkor rendszeresen voltak benne kukacosak. Most már amikor a közeli almákat permetezem, a naspolyának is adok, és idén én magam legfeljebb 2-3 kukacost találtam.

Kérdező, ha ültetni akarsz, akkor ne a Holland óriást válaszd, mert az elég ízetlen, hanem a Szentesit. Ez is meg tud nőni igen nagyra, ha metszed. (Idén az aszályban öntözés nélkül is voltak közte 5 cm átmérőjűek.)

jan. 11. 13:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Van. De én útálom. Az exnejem miatt ültettem, de a termése nem jó. A fa is kényes. De szerencsére lassan kiszárad.
jan. 11. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!