Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyomírtásra jó módzser a...

Gyomírtásra jó módzser a rotációs kapa?

Figyelt kérdés
Kb 1000 négyzetméteres területünkön szinte csak vastag szúrós gyomok nőnek. Ha felkapálom az egészet azzal el tudom érni valahogy, hogy olyan legyen, mint egy természetes réten? Nem focigyepet szeretnék, inkább olyat mint ami egy csomó közparkban van.

ápr. 17. 13:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem akarok gyomírtózni. Szomszéd gyomírtózott, és egy szál fű sincs a telkén...
ápr. 27. 18:32
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát az a lényege a gyomirtónak, nem? Hogy kivigye azokat a gyomokat, amiket másként nem tudsz eltávolítani.

Aztán ha év közben a rotázással kinyírod a frissen magról kelő kis növényeket is, akkor őszre lesz egy tiszta, gyommentes földed, amibe lehet vetni a fűmagot, egy szép gyephez.

A glifozát csak addig hatékony, ameddig földet nem ér. Nincs utólagos hatása, pl. én legyomirtóztam a ritkásan kelő tarackot, másnap pedig ültettem oda a paradicsompalántákat. Aztán a tarack idővel szépen elpusztult a paradicsomok közt.

ápr. 27. 19:03
 13/17 A kérdező kommentje:
Én nem azt szeretném, hogy kopár legyen, hanem azt, hogy olyan, mint egy természetes füves mező.
ápr. 28. 12:32
 14/17 anonim ***** válasza:

De hát te írtad, hogy nem nagyon van fű, csak szúrós gyomok. Elfelejtetted?

Ezek pedig nem fognak eltűnni maguktól, hacsak nem ismered személyesen Harry Pottert. Az évelő gyomok gyökerei akár fél méterre is lenyúlnak, és hiába abajgatod őket a felszínen, attól még lentről újra fognak hajtani három nap múlva.

Még a hetenkénti fűnyírás, valamint a felülvetés (mielőbb) talán javítana a helyzeten egy kicsit. De ha tarackod is van netán, az ugyanúgy bírja a nyírást, mint a rendes gyep.

ápr. 29. 12:59
 15/17 A kérdező kommentje:
Jó, nagyon hülye vagyok hozzá. Azt hittem, ha ezt a sok nyomot gyakran nyírom, akkor magától a fű fog terjedni, de ezek szerint ez marhaság?
ápr. 29. 21:41
 16/17 anonim ***** válasza:
Hat azert szerintem nem artana bevetni fumaggal.
ápr. 29. 22:46
 17/17 anonim ***** válasza:

15

Nem marhaság, csak ha nincs elég fű, ami elszórja a magját, akkor esetleg 5-nél több év is lesz, mire tűrhetően fog kinézni. (És sok nyírás esetén még a meglévő fű se fog sok magot hozni.)

A felülvetés persze még szóba jöhet, de arra meg már későn van. De ha emellett döntesz, a szeptember tökéletes alkalom lesz erre.

ápr. 30. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Gyomirtásra használtatok már pld. 8%-os ecetet?

Vennék 10 L ecetet mondjuk 8 vagy 10 %-ost, minnél erősebb annál jobban hat a gyomokra. Teljesen kiirtja a gyomot az ecet vagy csak éppen csak megfonnyasztja? Próbálta már valaki?

Gyomírtásra ötletek?

A fele kertem le van szórva kaviccsal. Idén nagyon elszaporodott a gyom, gazolni szinte lehetetlen, mert amint ráesik az eső újra visszanő 2 nap alatt. Gyomírtó szerek ki vannak zárva, mivel van 2 macskám, akiket nem tudok bezárni a lakásba 2-3 napra, megmérgezni pedig...

Véletlenül anyukám az ecetes vízzel teli kannával locsolta meg az összes növényt itthon. Azt olvastam az ecetet gyomírtásra használják, ráadásul elég...

Most mindet a zuhany alá tettem, jól megzuhanyoztattam őket, ott állnak még mindig, bár az egyik már elhagyta az egyik szárát amikor letettem.. Gondolom az már az ecet hatása. Kb 3 órával ezelött locsolt vele anyu, szóval ideje már volt bőven a marásra az ecetnek.. :(

Pörzsölő / perzselő segítségével való gyomirtásról tapasztalatok?

Hogy működik, mennyire hatékony, mennyire költséges (beszerzése, működtetése)? Hol, milyen típust érdemes venni? Mennyi ideig tart a hatása? Mire használható még (disznókon kívül)? Minden féle tapasztalatnak, véleménynek örülnék.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!