Kezdőoldal » Otthon » Kert » Pálmaliliom csak 10 éves kora...

Pálmaliliom csak 10 éves kora után virágzik?

Figyelt kérdés
Rendeltem nagy fehér virágút, sajnos a leírásban nem említették hogy ez nem virágzik rögtön. Rákerestem és úgy döbbentem le hogy 10 év. Kb 30 centis növényeim vannak. Virágzásindítóval "megerőszakolható" hogy korábban virágozzon? Vagy 10 évig csak zöld lesz?
jún. 3. 17:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem 4-5 év és virágzik.

Egyébként a virága ehető,mint a saláta semleges ízű.

jún. 4. 08:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem a kora számít, hanem a mérete, fejlettsége.

Ha valami gazos helyen, fák alatt tartod, akkor még 20 éves korában se fog virágozni. Ha jó földbe teszed, napra, fáktól távol, szükség esetén öntözöd (de nem agyonöntözöd), akkor szerintem is virágoznia kell legkésőbb 4-5 éves korára.

A virágzásindító arra való, hogy a túl erősen növekvő növény fejlődését lelassítja, a nitrogéntúlsúly megszüntetésével. De nem lesz tőle fejlettebb a növény.

jún. 4. 09:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Jó napos helyen van, tiszta területen, de nem nagyok még. Érdekes hogy rengeteg embernek van és senki se tudja megmondani, nekem idén lett először, majd kivárom akkor a virágzást.
jún. 4. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Van egy 10 éves gyönyörű olajfám dézsában,amit ma bevittem egy védett fedett fűtetlen helyiségbe. Jól tettem?

Vagy maradhatott volna még kint? Eddig minden évben pincében telelt. Lehet hogy kint jobban érezné magát?

Őszibarack ritkításkor hány darabot érdemes meghagyni?

Például a törzs keresztmetszethez viszonyítva van valami követhető szabály? Kb. 10 éves fák.

Miért nem papirhéju dió termett a kb.10 éves diófámon?

9 darab papirhéju diót vetettem egy helyre.Mind a 9 kikelt.Utána 8-at elpusztitottam.Egyet meg hagytam.Most fordult termőre és meglepetésemre a kb.30-40 db.termésből egy sem lett papihéjú.Ez hogyan lehet?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!