Pálmaliliom csak 10 éves kora után virágzik?

válasza:Szerintem 4-5 év és virágzik.
Egyébként a virága ehető,mint a saláta semleges ízű.

válasza:Nem a kora számít, hanem a mérete, fejlettsége.
Ha valami gazos helyen, fák alatt tartod, akkor még 20 éves korában se fog virágozni. Ha jó földbe teszed, napra, fáktól távol, szükség esetén öntözöd (de nem agyonöntözöd), akkor szerintem is virágoznia kell legkésőbb 4-5 éves korára.
A virágzásindító arra való, hogy a túl erősen növekvő növény fejlődését lelassítja, a nitrogéntúlsúly megszüntetésével. De nem lesz tőle fejlettebb a növény.
Kapcsolódó kérdések:
Vagy maradhatott volna még kint? Eddig minden évben pincében telelt. Lehet hogy kint jobban érezné magát?
Például a törzs keresztmetszethez viszonyítva van valami követhető szabály? Kb. 10 éves fák.
9 darab papirhéju diót vetettem egy helyre.Mind a 9 kikelt.Utána 8-at elpusztitottam.Egyet meg hagytam.Most fordult termőre és meglepetésemre a kb.30-40 db.termésből egy sem lett papihéjú.Ez hogyan lehet?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!