Hogyan, milyen vegyszerrel tudnék elszáríttatni egy kb. 15cm törzs átmérőjű 6méter magas fenyőfát? Arra gondoltam, hogy befúrok a törzsébe és oda valamilyen tömény szert juttatok fecskendővel. Vajon totális gyomirtó megfelelne?

válasza:A fenyő gyantaja tönkre teszi a kazánt és a kalyhat.
Kérdezz körbe asztalos műhelyekben, hogy kell-e nekik faanyagnak a kivagatasert cserébe úgy,hogy a hulladékot is elszallittatjak.

válasza:1. Fizetsz valakinek aki kivagja es elszallitja, esetleg a tonkot is kiszedik korbeasva.
2. Ciganyok is szivesen elviszik, sot lehet ki is vagjak neked.
3. Zoldhulladekba ingyen leadhato

válasza:

válasza:Az ember tesz fel kérdést, hogy hasznos válaszokat kaphasson. No, de nem igazán jön össze. Had válaszoljak egyesével.
"A fenyő gyantaja tönkre teszi a kazánt és a kalyhat.
Kérdezz körbe asztalos műhelyekben, hogy kell-e nekik faanyagnak a kivagatasert cserébe úgy,hogy a hulladékot is elszallittatjak."
Kályhám van, nem kazánom, tudom ugyanúgy tönkreteszi. Vagy nem voltak olyan évek, hogy csak fenyőt tudtam szedni tüzelőnek, nem lett baja a kályhának, kéménynek....
Asztalos műhely? Nem 100évvel ezelőtt vagyunk, hogy Józsi bácsi a létra készítéshez kivágott két fát, majd szárogatta pár évig és elkészült a létra. Asztalosok megveszik, vetetik a légszáraz anyagot!! Max. gatteros tudná felvágni egyébként asztalos célra, de ahhoz vékony, kevés.... No meg elvitetni.....
"1. Fizetsz valakinek aki kivagja es elszallitja, esetleg a tonkot is kiszedik korbeasva.
2. Ciganyok is szivesen elviszik, sot lehet ki is vagjak neked.
3. Zoldhulladekba ingyen leadhato"
Van vagy 20láncfűrészem majd még én fizessek??
Romák tudod mit visznek el? Nem egy ilyent... Ráadásul a kapumba se szeretem ha megállnak.
Zöldhulladék pedig nem leadható, hanem fizetnem kell, hogy elvigyék.
Vagy tegyek egy pótkocsinyi ágat a két zöldhulladékos zsákba?
"Egyebkent a 6 meter nem foglal sok helyet, ha fel van darabolva."
Nem volt kérdés, hogy mennyi helyet foglal. Pláne nem a törzsével vastagabb ágakkal van a problémám.
"Akik fákat akarnak kipusztítani azok gázolajat szoktak önteni a fákba fúrt lyukakba. De tényleg inkább vágd ki most."
Végre egy hasznosnak tűnő hozzászólás. gázolaj nem tudom mennyire hatásos, én totális gyomirtóval fogok próbálkozni.

válasza:

válasza:Az a lényeg kérdező, hogy a lehető legkevesebb munkád legyen vele. Eltaláltam?
Neked nem fát kéne szárítanod, hanem lakásba költözni.
Mit találtál el??!!! Miért lenne kevesebb ha én vágom ki, égetem el?
Fejtsd ki légyszives!
Kapcsolódó kérdések:
Nem a "fűről" beszélek az udvarban, hanem dús, buja, élénkzöld pázsitról. Gyeptelepítés után elkerülhetetlen, hogy kiirtsuk a földben maradt, kicsírázott kétszikűeket, de a későbbiekben lehetséges elérni azt az állapotot, hogy már nem lesz szükség gyomirtózásra? Vagy...
Olvastam hogy ilyenkor nyár végén kora ősszel kell a törzsébe fecskendezni a vegyszert s az eljut a gyökerébe. Valami olyan gyomirtót keresek, ami kevésbé káros emberre, állatra, növényre.
Én másodszorra permeteztem vele most utoljára 2% ossal és még mindig nem volt hajlandó elszakadni rendesen a gaz. A Glialka val 1x lepermeteztem és pár nap múlva elszáradt.
Valójában az érdekelne hogy lehetne-e nappal (dög melegben), vagy inkább reggel illetve este (?)
gyomirtózás közben a kb. 1 m-es fenyőm nagy valószínüséggel kapott egy kevés glialkát. Vajon megsínyli, illetve túléli a fenyő csemete?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!