Muskátli elszárad?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni. Kaptam ket nagyon szep muskatlit,mar virágoztak mikor megkaptam. Utananeztem a gondozasanak,azt irtak a napfenyt szereti nagyon,sot az arnyekot nem birja,ezert egyiket a kapu melletti betonszlopra raktam,masikat egy parkanyra. Ezek nagyjabol deli fekvesuek. Par nap utan azt vettem eszre,hogy az egyik muskatli kezd elszaradni. Levelei,viragai egyaránt.mitol lehet?,tul sok nap eri? Ontozom rendesen l2016. júl. 2. 06:28
1/8 anonim válasza:
Egyrészt ha üvegházból került hozzád, akkor nincs hozzászokva a napsütéshez, másrészt a muskátli ilyen melegben igen sok vizet igényel, a rendszeresen adok neki 1 pohár vizet nem elég.
2/8 anonim válasza:
Legalább naponta egyszer alaposan el kell áztatni. Legyen kilyukasztva a cserép amiben van, mert a pangó vizet azt nem bírja.
3/8 anonim válasza:
A déli napon ebben a kànikulában megég.Nekem nyugati ablakban napi önzözéssel is látszik rajta a hőség, tavasszal szebb volt.
4/8 anonim válasza:
Én délen lakom, már évek óta nem ültetek muskátlit az erkélyre, mert egyszerűen kiég. Nem bírja ezt a klímát.
5/8 anonim válasza:
Érdekes, mert nekem is tűző napon van reggeltől estig, és szép. Az igaz, hogy szebb ami árnyékosabb helyen van, de azok us szépek amik a napon. Mondjuk muskátlitól is függ. A parasztmusátli bírja a legjobban nálunk, abból is a piros. Én ÉNY-on élek.
6/8 anonim válasza:
Én is déli oldalon tartom őket minden évben, és nagyon szépek.
Kérdező: nem nagyon kicsi a cserép, azaz elég vizet tud tárolni, amivel elvan a következő öntözésig? Vagy nem áll meg alatta a túl sok víz?
7/8 A kérdező kommentje:
Nem áll meg alatta a víz, mert lyukacsos alul az edény,viszont így is mindig nagyon nedves a földje a következő esedékes öntözéskor,nem akarom nagyon elaztatni sem. Most átraktam őket keleti oldalra,az elszáradt részeket lecsipkedtem. Köszi a válaszokat.
2016. júl. 3. 23:27
8/8 anonim válasza:
"mindig nagyon nedves a földje a következő esedékes öntözéskor"
Akkor megvan a probléma oka, agyonöntözted.
Elég sok növény nem bírja a folyamatosan vizes talajt, a muskátli kimondottan ilyen, elrothadnak a gyökerei. Még azt is jobban bírná, ha egy hétig nem öntöznéd.
Ha ilyen sok a földje, akkor csak kétnaponta öntözd, vagy hűvös időben még ritkábban, hogy 1-2 cm-rel a felszín alatt már száraz legyen olyankor, ha nem is mindig, de hetente legalább egy-két alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!