Kezdőoldal » Otthon » Kert » Muskátli elszárad?

Muskátli elszárad?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Segitseget szeretnek kerni. Kaptam ket nagyon szep muskatlit,mar virágoztak mikor megkaptam. Utananeztem a gondozasanak,azt irtak a napfenyt szereti nagyon,sot az arnyekot nem birja,ezert egyiket a kapu melletti betonszlopra raktam,masikat egy parkanyra. Ezek nagyjabol deli fekvesuek. Par nap utan azt vettem eszre,hogy az egyik muskatli kezd elszaradni. Levelei,viragai egyaránt.mitol lehet?,tul sok nap eri? Ontozom rendesen l
2016. júl. 2. 06:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyrészt ha üvegházból került hozzád, akkor nincs hozzászokva a napsütéshez, másrészt a muskátli ilyen melegben igen sok vizet igényel, a rendszeresen adok neki 1 pohár vizet nem elég.
2016. júl. 2. 08:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Legalább naponta egyszer alaposan el kell áztatni. Legyen kilyukasztva a cserép amiben van, mert a pangó vizet azt nem bírja.
2016. júl. 2. 09:54
 3/8 anonim ***** válasza:
A déli napon ebben a kànikulában megég.Nekem nyugati ablakban napi önzözéssel is látszik rajta a hőség, tavasszal szebb volt.
2016. júl. 2. 11:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Én délen lakom, már évek óta nem ültetek muskátlit az erkélyre, mert egyszerűen kiég. Nem bírja ezt a klímát.
2016. júl. 2. 12:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Érdekes, mert nekem is tűző napon van reggeltől estig, és szép. Az igaz, hogy szebb ami árnyékosabb helyen van, de azok us szépek amik a napon. Mondjuk muskátlitól is függ. A parasztmusátli bírja a legjobban nálunk, abból is a piros. Én ÉNY-on élek.
2016. júl. 2. 13:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is déli oldalon tartom őket minden évben, és nagyon szépek.

Kérdező: nem nagyon kicsi a cserép, azaz elég vizet tud tárolni, amivel elvan a következő öntözésig? Vagy nem áll meg alatta a túl sok víz?

2016. júl. 3. 08:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem áll meg alatta a víz, mert lyukacsos alul az edény,viszont így is mindig nagyon nedves a földje a következő esedékes öntözéskor,nem akarom nagyon elaztatni sem. Most átraktam őket keleti oldalra,az elszáradt részeket lecsipkedtem. Köszi a válaszokat.
2016. júl. 3. 23:27
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"mindig nagyon nedves a földje a következő esedékes öntözéskor"

Akkor megvan a probléma oka, agyonöntözted.

Elég sok növény nem bírja a folyamatosan vizes talajt, a muskátli kimondottan ilyen, elrothadnak a gyökerei. Még azt is jobban bírná, ha egy hétig nem öntöznéd.

Ha ilyen sok a földje, akkor csak kétnaponta öntözd, vagy hűvös időben még ritkábban, hogy 1-2 cm-rel a felszín alatt már száraz legyen olyankor, ha nem is mindig, de hetente legalább egy-két alkalommal.

2016. júl. 4. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!