Kezdőoldal » Otthon » Kert » Rothadó zöldségek, gyümölcsök,...

Rothadó zöldségek, gyümölcsök, egyéb növényi részek közül melyik a legbüdösebb?

Figyelt kérdés

Mi eddig rohadt hagymával, rohadó retekkel és rothadt karalábéval, valamint rohadt krumplival talákoztunk, ami nagyon de nagyon büdös volt... Meglepő módon a retek tűnt a legbüdösebbnek - igaz vízbe rohadt bele, levegőtől elzárva - aztán a karalábé (ez is kimondhatatlanul büdös, emésztő gödör szagához is hasonlatos), majd a krumpli (ez ugye a földben kezdett el rohadni), végül pedig a rothadt hagyma következne (ez pedig guszta fehéres gennyszerű trutyivá alakul) ha sorrendet kellene felállítanunk.


Egyes országokban rendeznek paradicsom csatát, talán ha jól tudom Spanyolország (?) de lehet hogy Olaszország, ennek mintájára meg lehetne talán rendezni a rohadó zöldség csatát is, amennyiben az illető zöldség legalább rohadt állapotban elég puha.



2017. máj. 8. 02:27
 1/2 A kérdező kommentje:
Még a darázsfészek kimaradt, ami tulajdonképpen szintén növényi anyag, csak megrágja a darázs. Egy alkalommal a padláson festékes dobozt tettünk egy csepegő cserép alá, amibe az esővíz mellett még a szintén akkor lekapargatott darázsfészkek is belekerültek. Aztán amikor párom kicserélte a cserepet, feltette a festékes dobozra a tetejét, amit alaposan rá is nyomott, nyilván le akarta hozni a padlásról hogy kiöntse a kertben, de véletlenül fönt maradt. Így a vízben, levegőtől elzárva kezdett el rothadni a darázsfészek. Amikor aztán a gyerekek a padláson játszottak kinyitásra került Pandóra szelencéje, és a gyerkőcök elmondása szerint kegyetlenül büdös szag áradt a rothadó darázsfészekkel teli fémdobozból!
2017. máj. 8. 02:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Rohadt karalábéhoz még nem volt balszerencsém, de a folyósra rothadt krumplit, paprikát és hagymát holtversenyben az első helyre tenném. A retek még ecetes savanyúságnak elkészítve is hamar megbuggyan, bár a legrosszabb szerintem a levele, amikor már sárgul és erjedt, avas szagúvá válik. A gyümölcsök közül a körtét és a barackot tolerálom rosszul, ezeknek acetonos szaguk lesz, amikor rohadnak, de még így sem olyan durvák, mint a zöldségek.
2017. máj. 8. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!