Olcsóbb ès jobb klímával fűteni mint központi turbó gázkazánnal?
De értsd már meg, hogy a huzatos klíma a rossz tervezés miatt van, nem azért mert a klíma rossz. Sokan úgy telepítik a klímát, hogy energetikai alapfogalmakkal nincsenek tisztában. Persze, hogy nem lesz jó. Mitől lenne jó a fogalmatlan emberek munkája?
"klímatakaritás éves díját"
Ezt meg úgy írod, mintha egy gázkazán karbantartás mentes lenne.
13 Miért probálod ugy beállitani mintha a klimához minden évben hozzá kéne nyulni??
Amúgy olyan aproságokról sem eset szó:
Gáz
-Feltud robbanni
-Okozhat szénmonoxid mérgezést (Az újjab tipusú készülékeknél ennek az esélye kb nulla)
-Politikai és környezetvédelmi okok miatt várhatoan többszörösére fog drágúlni hosszú távon.
-Bizonyos helyeken speciális kémény kell ami lazán lehet több millio. Gáz csonk bekötésre is kaptam már 6 millios ajánlatoot.
Klimánál kihagytad hogy:
-hangos ( Többszörös áron tudsz halkat venni)
-Okozhat legionella betegséget ha nem takaritják megfelelően és hütésre is használják.
-Ha csepviz elvezetés nincs rendesen megoldva komoly épületszerkezeti károkat is okozhat.
-Bizonyos hütöközegek enyhén mérgezőek vagy robbanás veszélyesek.
-Bizonyos hütöközegek 5-10 év mulva nagyon drágák lehetnek.
Miért gondolod hogy mindenhova 4-5 kell?? Egy 20 m2 garzonba miért akkarsz 4 klimát??
Áruljátokmár el hogy mi értelme minden kérdéshez beírni ugyan azt a random értelmetlen szöveget?????
A gáz a végét járja. De nyugi, nem fogják senki gázkazánját leverni a falról, csupán majd az egyre nehezebb gázbeszerzés miatt jól fel fog menni a gáz ára.
Régen én is gáz párti voltam, de látva a 2022 körüli hisztériát, illetve hogy azóta nálam is egy pöpec klíma fűt télen, nem látom értelmét a gázfűtést erőltetni. Csak a macera van (és lesz!) vele.
15-nek: Pontosan a 2022 körüli hisztéria miatt gondoltam tovább az elektromos fűtés jövőjét. Jelenleg elektromos fűtésre (főleg klímás, hőszivattyús fűtésre) próbálják terelni a népet, de ebben is bőven látok rizikót. Az erőművek és a villamos hálózat nem bírja el azt a mennyiségű fűtési igényt amit át akarnak terelni rá. Hiába van sok naperőmű és háztartási naperőmű, ezek pont akkor termelnek a legkevesebbet amikor a legnagyobb szükség volna a fűtésre, tehát erre alapozni nem célszerű.
Az új hőszivattyú-hurrá miatt már kéményt sem terveznek a házakra, így már eleve kizárják más típusú fűtés a lehetőségét, ami szerintem hatalmas hiba.
20-25-30 évente mindig van változás a preferált fűtőanyagok terén, a hőszivattyú-mánia sem lesz örök, ahogy a gáz sem volt az, előtte pedig az olaj sem.
Bár a gázra már rá szeretnék húzni a vizes lepedőt, de egy jól szigetelt és jól tájolt házban egy kondenzációs gázkazán még mindig gazdaságos és biztonságos megoldás - szerintem.
17 Eldönthetnéd mit értesz hozzá nyulás alatt. A 13 válaszodban azt állitod a klimáhóz minden évben hozzá kell nyulni a gázhóz meg nem. A takaritás meg a gázkazánnál ugyan úgy kötelező évente.
16 Hibás gondolatt menett.
"Gyakorlatilag, ha az erőmű csak elektromos energiát szolgáltat, 59% érhető el, hőszolgáltató erőmű esetén pedig, ahol az elektromos energia mellett az erőmű ipari gőzt vagy fűtési melegvizet is kiad, az összhatásfok elérheti a 85%-ot is."
Ha egy erömüben égetem el a gázt majd Hőszivattyűval használom el akkor egységnyi energiával kb 2,5 egység energiát állitok elő, ha kondenzácios gázkazánba akkor 1 egységből kb 0,98 egység energiát lehet kinyerni. pl ha mindenki áttérne fáról és gázról hőszivattyúra nem lenne szükség orosz gáz importra.
18: Pontosan. Értelmes ember a hőigény csökkentésére törekszik, nem a mindenkori aktuális csodafűtésben reménykedik.
19: Szerintem kicsit mélyedj el jobban a témában, mert jól láthatóan igen-igen felületesek az ismereteid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!