Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Olcsóbb ès jobb klímával...

Olcsóbb ès jobb klímával fűteni mint központi turbó gázkazánnal?

Figyelt kérdés
okt. 25. 16:40
1 2 3
 11/28 mindentudó99 ***** válasza:
40%
Ha huzatba akarsz ülni egész évben akkor legyen klíma. Ja es a klímatakaritás éves díját se említi soha senki. 4-5 klímanál nem keves az se
okt. 26. 12:30
 12/28 anonim ***** válasza:

De értsd már meg, hogy a huzatos klíma a rossz tervezés miatt van, nem azért mert a klíma rossz. Sokan úgy telepítik a klímát, hogy energetikai alapfogalmakkal nincsenek tisztában. Persze, hogy nem lesz jó. Mitől lenne jó a fogalmatlan emberek munkája?

"klímatakaritás éves díját"

Ezt meg úgy írod, mintha egy gázkazán karbantartás mentes lenne.

okt. 26. 14:40
 13/28 mindentudó99 ***** válasza:
33%
Csak egy van belőle egy hazban nem 4-5 es egyáltalán nem biztos hogy évente hozzá kell nyúlni.
okt. 26. 15:48
 14/28 anonim ***** válasza:

13 Miért probálod ugy beállitani mintha a klimához minden évben hozzá kéne nyulni??

Amúgy olyan aproságokról sem eset szó:

Gáz

-Feltud robbanni

-Okozhat szénmonoxid mérgezést (Az újjab tipusú készülékeknél ennek az esélye kb nulla)

-Politikai és környezetvédelmi okok miatt várhatoan többszörösére fog drágúlni hosszú távon.

-Bizonyos helyeken speciális kémény kell ami lazán lehet több millio. Gáz csonk bekötésre is kaptam már 6 millios ajánlatoot.

Klimánál kihagytad hogy:

-hangos ( Többszörös áron tudsz halkat venni)

-Okozhat legionella betegséget ha nem takaritják megfelelően és hütésre is használják.

-Ha csepviz elvezetés nincs rendesen megoldva komoly épületszerkezeti károkat is okozhat.

-Bizonyos hütöközegek enyhén mérgezőek vagy robbanás veszélyesek.

-Bizonyos hütöközegek 5-10 év mulva nagyon drágák lehetnek.

Miért gondolod hogy mindenhova 4-5 kell?? Egy 20 m2 garzonba miért akkarsz 4 klimát??

Áruljátokmár el hogy mi értelme minden kérdéshez beírni ugyan azt a random értelmetlen szöveget?????

okt. 26. 16:38
 15/28 anonim ***** válasza:

[link]

A gáz a végét járja. De nyugi, nem fogják senki gázkazánját leverni a falról, csupán majd az egyre nehezebb gázbeszerzés miatt jól fel fog menni a gáz ára.

Régen én is gáz párti voltam, de látva a 2022 körüli hisztériát, illetve hogy azóta nálam is egy pöpec klíma fűt télen, nem látom értelmét a gázfűtést erőltetni. Csak a macera van (és lesz!) vele.

okt. 26. 21:12
 16/28 anonim válasza:
31%

15-nek: Pontosan a 2022 körüli hisztéria miatt gondoltam tovább az elektromos fűtés jövőjét. Jelenleg elektromos fűtésre (főleg klímás, hőszivattyús fűtésre) próbálják terelni a népet, de ebben is bőven látok rizikót. Az erőművek és a villamos hálózat nem bírja el azt a mennyiségű fűtési igényt amit át akarnak terelni rá. Hiába van sok naperőmű és háztartási naperőmű, ezek pont akkor termelnek a legkevesebbet amikor a legnagyobb szükség volna a fűtésre, tehát erre alapozni nem célszerű.

Az új hőszivattyú-hurrá miatt már kéményt sem terveznek a házakra, így már eleve kizárják más típusú fűtés a lehetőségét, ami szerintem hatalmas hiba.

20-25-30 évente mindig van változás a preferált fűtőanyagok terén, a hőszivattyú-mánia sem lesz örök, ahogy a gáz sem volt az, előtte pedig az olaj sem.

Bár a gázra már rá szeretnék húzni a vizes lepedőt, de egy jól szigetelt és jól tájolt házban egy kondenzációs gázkazán még mindig gazdaságos és biztonságos megoldás - szerintem.

okt. 28. 14:46
 17/28 mindentudó99 ***** válasza:
50%
#14 Úgy tudtam evente tajaritani kell a klímat aminek költsége van. De ezek szerint rosszul tudtam. Az emberek nagy része nem 20 m2 garzonba lakik. Nyilván oda nem kell gazkazán. Átlag falusi családi házba kell egy pár klíma. Nem vagyok klíma ellenes nekem is van. De szerintem jóval konfortosabb a radiátoros gázfütés. Dr bagy vegyes kazán is pufferrel csak most a gáz olcsóbb mint a fa
okt. 28. 15:07
 18/28 anonim ***** válasza:
59%
Olyan házat kell építeni, amit 2-3kW kifűt. Egyáltalan nem lehetetlen és 20 éves távlatban gondolkodva egyáltalan nem biztos, hogy drágább, mint egy minimálisan szigetelt ház.
okt. 28. 17:04
 19/28 anonim ***** válasza:
34%

17 Eldönthetnéd mit értesz hozzá nyulás alatt. A 13 válaszodban azt állitod a klimáhóz minden évben hozzá kell nyulni a gázhóz meg nem. A takaritás meg a gázkazánnál ugyan úgy kötelező évente.

16 Hibás gondolatt menett.

"Gyakorlatilag, ha az erőmű csak elektromos energiát szolgáltat, 59% érhető el, hőszolgáltató erőmű esetén pedig, ahol az elektromos energia mellett az erőmű ipari gőzt vagy fűtési melegvizet is kiad, az összhatásfok elérheti a 85%-ot is."

[link]

Ha egy erömüben égetem el a gázt majd Hőszivattyűval használom el akkor egységnyi energiával kb 2,5 egység energiát állitok elő, ha kondenzácios gázkazánba akkor 1 egységből kb 0,98 egység energiát lehet kinyerni. pl ha mindenki áttérne fáról és gázról hőszivattyúra nem lenne szükség orosz gáz importra.

okt. 28. 19:51
 20/28 anonim válasza:

18: Pontosan. Értelmes ember a hőigény csökkentésére törekszik, nem a mindenkori aktuális csodafűtésben reménykedik.

19: Szerintem kicsit mélyedj el jobban a témában, mert jól láthatóan igen-igen felületesek az ismereteid.

nov. 3. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!