Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Egyéb kérdések

A kérdés

Mit jelent pontosan az hogy "fasiszta?


 2008. nov. 16. 20:15  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
[link]

A válasz 29%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/25Időpont 2008. nov. 16. 22:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A fasizmus teljes ellentéte a marxista-szocializmusnak, mivel ez utóbbi istentelen és anyagias elképzelése a társadalomnak. A fasizmus lényegét a néptömegek egységességére, hősiességére, a szorgalmas honépítésre alapozza. Ennek az ideológiának a követője a fasiszta.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/25Időpont 2008. nov. 17. 08:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

ahogy az előttem írta valaki id:"A fasizmus lényegét a néptömegek egységességére, hősiességére, a szorgalmas honépítésre alapozza. Ennek az ideológiának a követője a fasiszta."


ezzel még nem is lenne semmi baj csak amikor a fasizmust keverik a rasszizmussal na akkor az már gáz.

az első válaszoló ha jol láttam a nemzeti szocializmust linkelte be wikipédiáról pedig igaz van bennük hasonlóság de mégis különböznek

Olaszoknál a fasizmus

Németeknél a Nácizmus, Hitlerizmus

Magyarország Hungarizmus, Nyilasok, Nemzetiszocialisták és mindegyik ideológia közt van némi eltérés

ha egészen pontos választ akarsz kapni a fejedben olvass "fasiszta" könyveket,

a legnagyobb fasiszta a románok szerint Wass Albert volt egyébként aki műveiben ezt egyáltalán nem jelenítette meg inkább a vezető rétegről írt. de ez már egy másik történetui.pontosan nem is lehet szerintem meghatározni hogy mi az a fasizmusA válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/25Időpont 2008. nov. 17. 14:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Anélkül, hogy szómagyarázatba kezdenék (megteszik ezt mások, pl a lexikonok), egy két jellemző dolog a fasiszta eszméhez:

- gyűlöletkeltés valakik ellen, akik az ő megítélésük szerint a többségnek ártanak. A gyűlöletkeltésnek vannak fokozatai: ezeket a csoportokat elkülöíteni, akár ki is írtani, ha erre lehetőségük van. (lásd a zsidók tömeges kiírtása a II. világháború alatt.

- felsőbbrendűségi tudat: csak azok maradhatnak normális élethelyzetben (akár életben!), akik bizonyos tulajdonságokkal rendelkeznek: esetleg iskolázottság, bőszín, edzettség, egészség...

- nacionalizmus: mindenki, aki nem tartozik bele az ő nemzetfogalmukba, azt kirekeszteni, gyűlölni kell.


Egy-két példa a mai Magyarországon megtalálható fasiszta jellegű jelenségekre

- masírozzunk cigánylakta településen minél többen, had féljenek.

- lőjjünk rá cigánylakta házakra lehetőleg minél hősiesebben. Ha esetleg emberéletben is kárt ejtenek, hát bocs...

- gyűlöljünk mindenkit, aki munkanélküli segélyre esetleg tartós munkanélküliként szociális segélyre kényszerül...


Ugye ismerős a jelenség...?A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/25Időpont 2008. nov. 17. 16:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

az utolsó hozzászolónak aki mellesleg nem miattam jó le lett pontozva hogy akik a cigány házra lőttek kiderült hogy ők is romák voltak úgyhogy ez pont nem tartozik a fasizmusba ahol jó sok roma van ott masírozzanak mondatról meg csak annyit hogy a magyarok sokkal jobban félnek azon a településen épp ezért ment ki a Gárda is sok család már el is költözött a félelem miatt

csak ezt az olyanok nem képesek észrevenni mint te mert mindig csak azt veszitek észre ha romát vernek lőnek, azt sohasem amikor a magyart.A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/25Időpont 2008. nov. 17. 19:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egyáltalán nem zavar, hogy lepontoztak. Valójában nem vártam mást. Egy ilyen országban élünk...


Milyenben is valójában?


Egy kutató cég, talán a Századvég, készített egy felmérést. A kérdés valahogy így szólt:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy hazánkban letelepedjenek a pirézek?"

Mondanom sem kell, hogy a pirézek egy kitalált népcsoport. S azt sem kell talán mondanom, hogy megdöbbentő eredmény született: közel 40%-a a megkérdezetteknek nem értett egyet. S a még megdöbbentőbb, hogy egy évvel később ugyanerre a kérdésre a válaszadók több, mint 50%-a válaszolt nemmel.


Természetesen bárki mondhatja, hogy ez nem fasizmus, ez valami más. Igaza van. De Hitler sem a gázkamráknál kezdte. Nagyon hosszú út vezetett el odáig. Sokáig, csak egyesületi, hagyományőrző színten masírozgattak az utcákon...A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/25Időpont 2008. nov. 18. 08:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ilyen alapon a szocikat is lehetne feketíteni....most még csak kampányolnak a baloldali értékrend mellett, később belőlük is lehet értelmiségi és másként gondolkodó emberek gyilkosa. Napjainkban viszont teljességgel kizárt, hogy akár a gárda akár a szocialisták hasonló álmokat dajkáljanak, mert a NATO vagy a "demokratikus" Európa igencsak megszorongatná őket. Éppen ezért alaptalan mindenfajta rágalom ami az újbóli zsidóüldözéseket helyezi kilátásba.

A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/25Időpont 2008. nov. 18. 08:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.igazából azért kérdeztem,mert robert fico azt mondta hogy magyarországról importálni lehet a fasizmust!hát akkor látom ezt nem hízelgésnek szánta!

ja,és ne vitatkozzatok azért mert nem egy a véleményetek!ez így helyes,nem gondolkodhatunk egyformán!de egyformán magyarok vagyunk!# 8/25Időpont 2008. nov. 18. 09:45 Privát üzenet

"Egyetért-e Ön azzal, hogy hazánkban letelepedjenek a pirézek?"


Arról már nem szól a fáma h más EU-s országokban is fel kellett volna tenni ezt a kérdést, mondjuk Németo.-ban vagy Angliában, ott megnézném milyen eredmények jöttek volna ki.A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/25Időpont 2008. nov. 18. 17:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"A fasizmus a finánctőke legreakciósabb, legsovinisztább elemeinek nyílt terrorista diktatúrája."

A meghatározás Georgi Dimitrovtól van, aki bár kommunista volt (és így jelenleg nagyon utálni illik), azért társadalomtudósként azt hiszem néha volt némi igaza...

PedroA válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/25Időpont 2008. nov. 21. 13:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mit szóltok hozzá, hogy elvakult, fanatikus keresztények is kezdik megszállni a Politika kategóriát és mindenféle logikátlan fasiszta blődséget jelentenek ki "Isten nevében"?
Nem tartjátok a nyugati demokráciák (elsősorban Nagy-Britannia és Franciaország) szégyenének, hogy Közép-Európának egy náci Hitlerre és egy fasiszta Mussolinire volt szüksége,...
Bebizonyítod hogy a Jobbik rasszista, antiszemita, fasiszta?
Mióta az eszemet tudom, soha nem voltam fasiszta. Most, hogy a Jobbikra szavaztam, most már nem lehetek más csak fasiszta?
Mit szóltok hozzá, hogy az előbb az MSZP kínjában újra előhúzta a fasiszta kártyát, és a demokrácia védelmezőjének tituálta magát? Szinte már kabaréba illő viselkedés.
Miért irják erre az oldalra oly sokan hogy a jobbik az fasiszta párt meg hogy családokat irtanak?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!