Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mennyibe kerul egy nevvaltozta...

Mennyibe kerul egy nevvaltoztatas? Azt tudom hogy 10 000 Ft, az erdekel ezenkivul még mit kell valtoztatni s az milyen koltsegu. Pl. az új jogsi ilyenkor is 4000 Ft vagy ilyenkor ingyenes? S még mi?

Figyelt kérdés
2020. szept. 20. 09:28
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Még párezer forintod rá fog menni a különböző okmányok megváltoztatására sajnos.
2022. aug. 8. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Valaki olyan aki nevet változtatott/akart változtatni, és gyakori vezetéknevek közül választott (úgy hogy nem volt olyan név a családjában) tudna...

Az a helyzet, hogy már egy-két éve fontolgatom a változtatást, egy elég gyakori, átlagos névre szeretném változtatni, ami a leggyakoribb 50 név egyike. Most el is határoztam magam, tegnap bementem polgármesteri hivatalba, de az ügyintéző azt nem tudta megmondani, hogy...

Hogy lehet szülői beleegyezés nélkül kiskorúként nevet változtatni?

Elegem van a nevemből, de édesanyám nem engedi, hogy megváltoztassam (édesapám már nem él). A fő gondom az a névvel, hogy a vezetéknevem és a keresztnevem ugyanaz! (habár van egy második nevem is, de akkor is...) Nagyon nem jópofa/vicces ez, nem is tesz különlegessé,...

Hogyan lehet nevet változtatni?

A kereszt- és vezetéknevemet is meg szeretném változtatni, ez lehetséges? Viszonylag magyaros nevem van, csak egyáltalán nem tetszik. A "kiválasztott" nevem is sima magyar név lenne. Tudom, hogy nem olcsó mulatság, csak az érdekelne, hogy lehet-e hasraütésszerűen fölvenni új nevet.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!