Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az Antall kormány azért...

Az Antall kormány azért mondott le Kárpátaljáról mert félt hogy akkor Ukrajna megtámadja?

Figyelt kérdés

#Kárpátalja #ukraj na #antall kormány
febr. 25. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
febr. 25. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
42%
Azért mert hazaárulók voltak.
febr. 25. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
59%
Az Antall-kormány idején Kárpátalja nem Magyarországhoz tartozott, így nem is tudtak lemondani róla.
febr. 25. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 saratoga válasza:
71%

Antall maga nem mondott le a határon túli magyarokról, csak rendszerváltás révén, el voltak foglalva a belső problémákkal. Attól pedig nem kellett tartson, hogy Ukrajna bárkit is megtámad, hiszen csak abban az időben jött létre független országként. Sem pénze, sem hadereje nem volt (ahogy ma sincs) csak szóban.

A külhoni magyarok, azóta sem kerültek ki a mostohagyerek státuszból. Az említett , Antall kormány idejében, a nemzetbiztonsági szolgálat (ha úgy tetszik: titkosszolgálat) még mindig a régi szocialista – kommunista ellenőrzés alatt volt, egészen 2005-2008-ig, amikor a FIDESZ-hez közeli erők férkőztek be ezekbe a szolgálatokba és vettek át az ellenőrzést. Így sikerült megnyerni a választásokat akkor és így is sikerült megtartania a hatalmát a FIDESZ-nek.

Egyébként, nem hogy csak mellőzték a külhoni magyarokat, de tudatosan és módszeresen dolgoztak azon, hogy a már valamilyen formában szerveződő magyarság törekvéseit szétrombolja és minden országban csak egy magyar szervezet támogatott, méghozzá azt, amelyik lepaktált az aktuális hatalommal. Legintenzívebben a Boross kormány alkonyán (amikor meghalt Antall és úgymond, elszabadult a titkosszolgálat) Ezek után az összes kommunista (baloldali) hatalmak minden tőlük telhetőt megettek a külhoni magyarok megsemmisítése érdekében. Valójában, minden országban „egypártosították” az ottani magyar szervezeteket, ezzel óriási károkat okozva az ottani magyaroknak.

Sajnos , ezt a módszert a FIDESZ is átvette és nemhogy csak átvette, de „tökéletesítette” is a rendszerüket! A külhoni magyarok számlájára kiutalt óriási összegek valamilyen szinten „kimossa” az ottani magyar üdvöskéi segítségével, ami felett az adott ország épp aktuális hatalma, szemet huny az ügyletek felett, mert neki is jut belőle. Az „ellenőrzések” a külföldi beruházásoknál, illetve segélyeknél csak kapott a kapott anyagot ellenőrizhetik, hitelességüket nem –mert az már az adott ország kompetenciája…és itt bezárul a kör.

febr. 27. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Szilárd47 ***** válasza:
100%

A teljes választ persze nem tudhatjuk, de jónéhány körülményt mérlegelni kellett:


1.) Kárpátalja kifejezetten szegény terület. Magyarország akkoriban súlyos gazdasági válsággal küzdött. Nem hiányzott egy újabb, jelentős teher,ami könnyen gazdasági csöddel fenyegette volna Magyarországot.


2.) Kárpátalján ma 10-12 százaléknyi a magyarok aránya, a fogyás ütemes. Az egykor százezres kárpátaljai zsidóságból gyakorlatilag alig maradt, az a kevés, aki a holokausztot túlélte (ne felejtsük, hogy Kamenyec-Podolszkkal itt kezdődött a magyar holokauszt), nagyrészt Izraelbe alijázott a háború után.


3.) A régóta ott élő rutén lakosságnak gyakorlatilag semmilyen kapcsolata nem volt Magyarországgal. Jelentős volt a betelepültkráén lakosság aránya is, akik kulturákuk, vallásuk, nyelvük, sőt maguk a betűik is eltértek a magyarokétól Az esetleges visszacsatolás után kiterjedt autonómiát kellett volna adni, ami rettenetesen sok vitát, acsarkodást váltott volna ki. A francnak sem hiányzott ez.


4.) A terüeti revizió precedenscértű lett volna, s e mitt a román, csekjszkovák, jugoszláv sovinizmus fellánglt volna, ami beláthatatlan következményekekl járt volna.


5.) Az európia politika - két világháború tragédiáján okulba - a határok megváltozathatatlansága elvén állt. Külpolitikai téren támogatót nem tudtunk volna magunk mellé állítani.


6.) Amint elterjedt volna az esetleges határváltozás híre, ukránok hatalmas tömege költözött volna Kárpátaljára.Ők azonnal jogosultak lettek volna egészségügyi és nyugdíj ellátásra. Úgy, hogy pl. a nyugdíjjogosultságokat tömegesen bizonyították volna hamis papírokkal (ez egyébként még ma is létezik)


Na, szóval egyáltalán nem volt egyszerű az akkori döntés...


4.)

febr. 28. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
100%

Ez egy mese csak! Nem tudom ki találta ki ezt, de elég tájékozatlan, vagy rossz szándékú!


Az akkori kormány a környező országokkal határozatban erősítette meg az akkori határokat a rendszerváltást követően. Ezt erősítette fel valaki (újságírók?) a Kárpátaljára vonatkozóan!


1991. december 6-án írta alá Antall József Kijevben a magyar-ukrán alapszerződést. Ezt ferdítik el.

márc. 1. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!