Üdvözlök mindenkit! Honnan tudhatom, hogy a személyim e személyi?
Nos szerettem volna regisztrálni a DÁP-ra. Le is töltöttem szépen, kiválasztottam hogy regisztráció megkezdése, a személyi igazolványt választottam (fontos, hogy nem az E személyit, hanem simán csak személyi igazolványt). Kérte, hogy fotózzam be az előlapját, és a hátlapját, majd hogy a chipes részét érintsem oda az NFC-hez, ez meg is történt, majd jött a hologram vizsgálat, és nem tudok tovább jutni. Ekkor a szelfi azonosítás jönne, de hiába helyezem az arcomat a keretbe, egyszerűen azt írja, hogy az arc nem ismerhető fel. Többször is próbálkoztam, legalább 6-7 alkalommal, de semmi. Az előző lépéseken simán végig tudok menni, de a szelfit egyszerűen nem fogadja el.
A családtagom egy másik tagjának viszont aktivált E személyije van, ugyanis a kormányablakos ügyfélszolgálati munkatárs a szemem előtt aktiválta neki a személyijét, kért tőle egy 6 számjegyű PIN kódot, kattintott kettőt, és kész is volt. Na neki is én csináltam a DÁP-ot, és oda nem kellett szelfi. A személyit meg kellett mutatni, majd hozzá kellett érinteni az NFC-hez, és kész is volt.
Az ő személyi igazolványa 2022-es, az én személyim 2020-as. Ugye a személyiket lehetne aktiválni otthonról is, ha meg van a boríték, ami tartalmazza az aktiváló kódot.
De nem emlékszem, hogy kaptam ilyen borítékot. Soha nem dobálok el semmit, így ha kaptam, akkor ott kellene lennie a papírkupacban a szekrény tetején.
Így tehát a kérdés, hogy a 2020-as személyim már e személyi, és kellene lennie ilyen borítéknak valahol?
Jelenleg nincs lehetőségem eljutni a kormányablakba.

válasza:Aktivált e-személyivel akkor tudsz regisztrálni a DÁP appba, amennyiben a személyid 2021.06.23. után lett kiállítva. Így hiába is lenne meg a borítékod a regisztrációs kódkártyával, nem sikerülne.
Ha a személyid alapján nem fogadja el a szelfid, akkor változtass a fényviszonyokon, menj üres falfelület elé. Esetleg nézd meg, mennyit változtál a fotó készülte óta. Arcszőrzet, hajviselet, fogyás, hízás, szemüveg, hangsúlyos smink, ezek mind befolyásolják. Többször lehet próbálkozni amúgy, pár sikertelen után bekerülsz élőszavas ügyintéző elé, vele végig tudod csinálni a regisztrációt.
Nem változtam sokat, minden a régi.
Ezt hogyan kell elképzelnem ezt az élőszavas ügyintézést?
Minden alkalommal, amikor csináltam a képet, kiírta, hogy az arcom nem ismerhető fel. Aztán amikor már úgy gondolta, hogy túl sokszor próbálkoztam, akkor visszadobott oda, hogy hogyan szeretném azonosítani magam, kormányablakban vagy online.
Jó lenne ez az élőszavas dolog, mert egy emberi ügyintéző simán látja azt, hogy a személyin lévő arc és az én arcom ugyan az.

válasza:Nem dobott sajnos be semmi ilyesmit.
Lehet köze ahhoz, hogy tegnap (vasárnap) próbálkoztam, és hétvégén nincs videós ügyintézés?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!