Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Manapság miért a keresztes...

Drakula_VAGY_Ahmed kérdése:

Manapság miért a keresztes lovagokat veszik elő a szélső jobbosok hős figurának, ahelyett hogy a valódi hősöket vennék elő mint pl. Dobó István?

Figyelt kérdés

Mióta van a migráns válság, sok revizionista el kezdte elő venni a keresztes lovagokat mint valami hős figurákat.

(Legalábbis én ezt tapasztaltam külföldi videók bámulása, valamint kommentek és vita topikok olvasása közben.)

Én értem hogy ezek a keresztes lovagok harcoltak muszlim gyarmatosítok ellen is, de több alkalommal támadtak europaikara hogy rájuk kényszerítsék a vatikán akaratát...

Már most, miért nem az olyan alakokat veszik elő hős figurának mint Dobó István, az egri vár kapitánya? Dobó még csak nem is csinált olyan erkölcsileg meg kérdőjelezhető dolgokat mint a népírtás és még sikeres is volt europa védelmében. A keresztes lovagok inkább a "szükséges rossz" kategóriába kerülnének ebben a témában, míg Dobó tényleg egy hős volt.

Miért nem őt és a hozzá hasonlókat veszik elő ezek az új fajta euronacionalisták?

Elnézést ha rossz topikba írom ki, én csak úgy gondoltam hogy politikába illő.

nov. 16. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

A keresztes "lovagok" 1204-ben elfoglalták a keresztény Konstantinápolyt, és véget vetettek a Bizánci Birodalomnak.

Káros figurák voltak.

nov. 16. 20:12
 2/10 A kérdező kommentje:

1-es.

Pontosan!

Épp az ilyen esetek miatt nem értem hogy miért pont őket veszik elő hősöknek.

nov. 16. 20:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Nem csinált erkölcsileg megkérdőjelezhető dolgokat"

1.A török leveleket hozó parasztokat bebörtönözte, időnként kivégezte

2.Alapvetően azért volt ennyire jó védő, mert a törököktől és a németektől se számíthatott sok jóra, mindkét "hatóság" körözte, okkal. Nem is tudott volna hová menni, neki a "védem a várat, vagy meghalok" volt a lehetőség.

nov. 16. 20:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Amúgy én magyarországért nem mennék harcolni, de egy keresztes hadjáratba szívesen mennék. Jó lenne ha anatólia és a szent föld újra keresztény lenne. Buták vagyunk, hogy engedtük. Európát újra naggyá kell tennünk.
nov. 17. 00:06
 5/10 anonim válasza:
59%
Dobó István mitől hős?
nov. 17. 13:38
 6/10 A kérdező kommentje:

5-ös.

Hát ő volt Eger védője, nem? A csávó aki meg állította a törököket. Az elég hősies, nem?

nov. 17. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:

6.

Hangsúlyozom: nem volt más választása. Akár a török, akár a német ("osztrák") hatóságok kapják el, akkor neki sok év börtön vagy ennél rosszabb is kinézett volna.

Sajnos a valóságban semmi nem olyan szép, mint a regényekben/filmekben meg a hősi krónikákban. Dobó István, mint karakter nemes, meg hős, meg egy amolyan apafigura Bornemissza Gergelynek, de a valóságban a legtöbb "szabadságharcosnak" volt vaj a füle mögött. Kossuth például. Elismerendőek a tettei, de a pénzhamisítás pl. azért nem volt éppen egy nemesi cselekedet... :/

nov. 17. 20:11
 8/10 anonim válasza:

"Hát ő volt Eger védője, nem? A csávó aki meg állította a törököket. Az elég hősies, nem?"

Csak azért sikerült megvédenie a várat mert a törökök túl későn kezdtek az ostromba és jött a hideg. Nem volt idejük befejezni.

nov. 18. 08:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Az egri valóság - [link]
nov. 19. 20:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor a gyerek korom e része hazugság volt.
nov. 21. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!