Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerinteteek mi lessz Kárpátal...

Szerinteteek mi lessz Kárpátalja sorsa? Van rá esély hogy Magyarországhozz kerüljön?

Figyelt kérdés
Én is Kárpátalján élek és itt nem olyan rossz a helyzet mint Ukrajna többi részén,de elég kilátástalan,javulhat ez a helyzet ? lehet hogy buta kérdés de lehet rá esély hogy valamikor Magyarországhozz kerüljön?ez jobbá tenné a helyzetet?itt mindenki a környezetembe költözik ki,lehet nekem iss muszály lesz de nem szeretném itt hagyni a családom

2015. márc. 20. 22:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
14%
Semmi esély erre.
2015. márc. 20. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
68%

Gyakorlatilag nem létezik magyar külügy, szóval nem reális sajnos. Egy tökös külügy már rég intézkedett volna. Ukrajnát darabokra szedik, most lenne esély visszaszerezni, amit elraboltak.

Óriási bűnt követett el az Antall-kormány, hogy Jugoszlávia felbomlásakor nem intézkedett Délvidék ügyében, majd Csehszlovákia megszűnésekor elismerte Szlovákiát, területi igények benyújtása nélkül. A Szovjetunió széthullásakor szintén megbukott a külügy.


A megszállás óta nincs érdemi érdekképviselete a magyarságnak. Ettől a külügytől ne várj semmi jót.

Ha vége lesz az ukrán válságnak és elszalasztjuk ezt a történelmi esélyt, az ukránok jobban fognak ragaszkodni minden talpalatnyi földhöz, mint azelőtt bármikor.


A kisebbségek számára nem lesz jó világ, mert rajtuk bosszulják meg az oroszok iránti haragjukat.

2015. márc. 20. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,én se látok semilyen kilátást az árak magasak a fizetések alacsonyak,aki jó életett akar nincs más lehetősége csak ha ki költözik külföldre
2015. márc. 20. 22:25
 4/19 anonim ***** válasza:
32%

"Egy tökös külügy már rég intézkedett volna. Ukrajnát darabokra szedik, most lenne esély visszaszerezni, amit elraboltak."


Te egy álomvilágban élsz.


Kérdésre válaszolva: 0 esély van rá.

2015. márc. 20. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
23%

Sajnos a #2 jól írta. Magyarországnak szüksége van egy jó külügyre. Nem lép szinte semmit a szórványban élő magyarság érdekében, csak akkor kellettek, mikor a szavazatok jöttek rájuk. Egy ekkora létszámú kisebbségnek már legalább autonómiát kellett volna kicsikarni. Ukrajna most alapból is gyenge, most talán jobban fognak az ilyen törekvésekre. (bár nem szép dolog a sebzett vadat bántani, de ma már erről szól a külpolitika)


Sajnos biztatót sem lehet mondani Ukrajna helyzetére, hiszen tele van IMF-hitellel, ami nem egy jó dolog. És sajnos akárhogy is nézzük, az oroszokkal sosem jó ellentétbe kerülni.

A pénzügyi helyzettől független egy autonómiatörekvés, és ha a külügyünk egy kis szemléletváltáson esik át, (amire sajnos azért nem látok sok esélyt) még bármi megtörténhet. Főleg a krími területek fényében.


Nektek és a szórványmagyarság minden tagjának pedig kitartás.

2015. márc. 20. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
63%
Véleményem szerint független Kárpátalja lenne a megoldás, ezt talán támogatná minden ott élő etnikum.
2015. márc. 20. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ez egy olyan dolog, hogy másfél évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy a Krím-félsziget visszakerül Oroszországhoz, Kelet-Ukrajna meg kikiáltja a függetlenségét. Szóval erre sem lehet igazán választ adni.


Én konkrétan nem tartom kizártnak, bármi történhet. Mivel nagy a szegénység és a nélkülözés, még azon sem lepődnék meg, ha hamarosan polgárháború törne ki az országban. Onnan meg már csak egy lépés Kárpátalja visszacsatolása.

2015. márc. 20. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
19%

Aha, szóval itt mindenki annyit kap amennyi esélyt lát...

Amúgy meg előbb vinné Oroszország minthogy ide kerüljön.

Esély annyi minthogy 40 fokban piros hó essen felhőtlen egű sivatagban.

2015. márc. 21. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
69%
Jelenleg nincs. Sajnos nemzetellenes kormányunk van, és ha Ukrajna, Oroszország, az EU és az USA teljes egyetértésben próbálnák ránk tukmálni Kárpátalját, ők akkor is kézzel-lábbal tiltakoznának ellene.
2015. márc. 21. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
65%
Ha normális kormányunk lenne és ki tudnának egyezni a ruszinokkal is (például megkapják az autonómiát, tudtommal az ukránok nemzetiségnek sem ismerik el őket), akkor volna rá esély.
2015. márc. 21. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!