Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Visszaesik-e az angol nyelv...

Visszaesik-e az angol nyelv jelentősége a britek EU-ból kilépése miatt?

Figyelt kérdés
Az EU egyik hivatalos nyelve, sőt legfőbb munkanyelve az angol. Úgy látom, hogy a legtöbb országban, így Magyarországon is, az angol tanítás a brit kultúra ismertetésére épül, de mintegy alapul veszi, hogy egy közösséghez tartozunk. Nagy-Britannia kiválása után miért is lenne Európában az angol a közvetítő nyelv? Átveszi a szerepét a francia vagy a német? Mit gondoltok?

2016. jún. 24. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem. Az angol nem a szigetre zárt őrültek miatt lett világnyelv, hanem az usának köszönhető.

És távolkeleten is leginkább azzal lehet elboldogulni, mert világnyelv.

2016. jún. 24. 21:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Én már a nyolcvanas évek végén angolul tanultam az általános iskolában édesöcsém...
2016. jún. 24. 21:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem az EU miatt lett világnyelv az angol. Egyébként is nem költöznek át más bolygóra az angolok.
2016. jún. 24. 21:11
 4/7 anonim ***** válasza:

"Én már a nyolcvanas évek végén angolul tanultam az általános iskolában édesöcsém..."

És a Britek már akkor is rég tagok voltak. Csak gondoltam szólok.:)

Egyébként igazad van, attól még világnyelv marad.

2016. jún. 24. 21:15
 5/7 anonim ***** válasza:

De mi nem négyes.... Gondolom szólok. Mivel a kérdező ezt írta:

"mintegy alapul veszi, hogy egy közösséghez tartozunk."

EGY KÖZÖSSÉGHEZ TARTOZUNK - Nem, nem tartoztunk.

2016. jún. 24. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugy van! Tanulj oroszul, kinaiul!
2016. jún. 24. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem azért beszélnek sokan angolul, mert Anglia az EU tagja. Nagy-Britannia meghódította a fél világot ( szó szerint ), tanulhattad töri órán a gyarmatokat.

Tehát egy szó mint száz, az angol világnyelv és ha te angolul beszélsz, azt mindenhol megértik. Legyél te Kínában, Indiában, Kanadában vagy éppen Németországban. Pont ezért az angol nyelv ( ami meglehetősen könnyű például a némethez, a franciához vagy éppen a spanyolhoz képest ) továbbra is fontos marad.

2016. jún. 25. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!