A jóléti állam tényleg fenntarthatatlan?
A modern kultúra már összeomlott.
A szociális rendszer pedig a jelenlegi formában hamarosan fenntarthatatlan lesz. A jóléti állam meg egészen mást jelent.
Szerintem nem fog. Ugyan valóban csökken a termelő népesség, de az ő helyüket simán átveszi az automatizálás és később talán a robotok.
Ami nagyobb probléma, az az erőforrások korlátozottsága, de megfelelő újrahasznosítással és kevésbé pazarló termeléssel, szerintem ez is megoldható lenne. Sőt, ha jobban elterjedne a megújuló energiaforrások felhasználása, akkor már sokkal előrébb lennénk.
Egyáltalán nem.
Nem is értem a kérdést. Úgy tette fel a kérdező, mintha ez már valaki által eldöntött tény lenne.
Nem fenntarthatatlan,csak a feudalista,polgári társadalom az akadályozója,amit ki kellene írtani a közgondolkodásból.
A kapitalizmust a fejlődésre,tudományra,az emberiség életének megkönnyítésére kellene hazsnálni,nem pedig arra,hogy a felső tízezer eltaposva a többit uralkodjon.
Nem mindenképp, csak például akkor, ha van egy szűk réteg, aki mindent le akar nyúlni, és sajnos képes is rá.
Az offshore-lovagokat nem fogja érdekelni, ha te nem fogsz már nyugdíjat kapni! Szerintem pont miattuk lesz majd feltétel nélküli alapjövedelem úgy, hogy lecsípnek a nyugdíjakból is. Százezrek lesznek az éhezés szélén 20 éven belül, és valamit tenni kell; nem a saját számláikat fogják megcsapolni, az egyszer biztos. Valamit viszont lökniük kell, ha viszonylagos békét akarnak. Éhen nem halhatnak az emberek. Majd kap mindenki 50k Ft-ot, akár dolgozik, akár nem, akár szegény, akár nem, aztán puszcsi, elvégre 47k-ból is meg lehet élni.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!