Hogy lehet valaki büntető bíró?
Mik közül akarsz választani?
Tudtommal, bár ebben én nem vagyok biztos, előbb be kell fejezni a jogi egyetemet (az asszem 5 év), majd ezután legalább kell 3 évet ügyvédkedni vagy valami ilyesmit csinálni és csak ezután mehetsz a bírói képzésre ami szintén legalább 3 éves.
De előbb be kell kerülni a jogi egyetemre is. Bálnafaszñyi pontot kell összekaparászni, valami 460 körül mozog.
Bíró hogy lehetsz:
2011.évi CLXII.tv. a bírák jogállásáról
Szia
A masodik félig meddig korrekt valaszt adott bar kizárta az önköltséges képzést is. Tehat ha nincs eleg pontod menj fizetosre. 5 ev jogi egyetem majd 3 ev szakvizsga( bíróságon, ügyészségen szb) kell 3 evet letöltendő msjd utana dönthetsz. EZt kovetoen a bíróságon leszel csicskás amig nem lesz uj bírói állás meghirdetve. Altalaban egy- ket ev. Legalabb cum laude diploma kell!!! Nem lehetetlen som szerencsét ;) en ügyvédnek készülök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!