Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Integráció, asszimiláció,...

Integráció, asszimiláció, vagy szegregáció?

Figyelt kérdés
Ti melyiket tartjátok célszerűnek bármilyen kisebbség (akár másnyelvű) kezelése esetén? Miért? Melyiknek milyen előnyét és hátrányát látjátok?

2016. dec. 6. 22:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Most a polkorrekt verziót szeretnéd hallani vagy a valóságot?

Itt Borsodban nagy mértékű szegregáció van, mert senki nem akarja, hogy cigányok közé járjon a gyereke, mivel a cigányok állat módjára viselkednek.

Ennyi.

2016. dec. 6. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Az állam részéről az integrációt,az átlag emberek részéről a szegregációt.
2016. dec. 6. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Hát arra a verzióra, ami szerintetek megoldaná a feszültséget kisebbség és többség között.
2016. dec. 6. 22:55
 4/12 anonim ***** válasza:
15%

Ezek divatos kifejezések. Ha önmagában egyiket alkalmazzuk, bizonyosan káros. Legalább az egyik félnek, gyakran mindkettőnek.

Az együttműködésről hallottál már? Semmi szükség a másság eldobására, beolvasztására, mert az indulatokat gerjeszt. A tolerancia viszont nem.

Hogy világos legyen: ez a vidék nem a burka viselésnek a vidéke. Ezért arra itt semmi szükség. Ámde ha arra a vidékre látogatsz, elemi kötelességed az ottani szabályokat betartani. ÉS! ha valahol ezt egy két ember megsérti, akkor nem rendreutasítani kell, hanem a szerepeket elmagyarázni.

Mindenki éljen ott, ahol akar és jól érzi magát. ÉS mindenki tartsa be azokat a szokásokat, ahol van. Ha erre képtelen, nem menjen oda.

Egy másik eset és élesen elkülönítendő! ha valakiket (direkt, vagy közvetve) kényszerítenek, hogy máshol éljen, akkor az előbbi nem érvényes addig, míg a kényszerítő el nem nyeri büntetését, és a rend helyr nem áll.


Még annyit: a világ és benne az emberek sokkal bonyolultabbak annál, hogy egyetlen módszer üdvözítő legyen. Ezért a kérdésben említett három dolgot a megfelelő esetekben és mértékben lehet alkalmazni, közülük bármelyik egyedüli alkalmazása egészen biztosan káros.

2016. dec. 6. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

"Hogy világos legyen: ez a vidék nem a burka viselésnek a vidéke. Ezért arra itt semmi szükség. Ámde ha arra a vidékre látogatsz, elemi kötelességed az ottani szabályokat betartani. ÉS! ha valahol ezt egy két ember megsérti, akkor nem rendreutasítani kell, hanem a szerepeket elmagyarázni.

Mindenki éljen ott, ahol akar és jól érzi magát. ÉS mindenki tartsa be azokat a szokásokat, ahol van. Ha erre képtelen, nem menjen oda."


Igen, ezt hívják asszimilációnak, amikor a saját kultúrádat feladod és beleolvadsz a helyi kultúrába.

2016. dec. 6. 23:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Egyébként pl nyelvi szempontból is érdekelne a dolog. Tartsa meg a kisebbség a saját nyelvét úgy, hogy pl otthon azzal beszélnek, meg egymás között, vagy ez szerintetek inkább hátráltató tényező lenne?
2016. dec. 6. 23:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül a primitívség jelent problémát. Magyarországon pl. a cigányok. Beszélhetik a saját nyelvüket, hogyha ugyanúgy viselkedik, mint egy rendes ember.
2016. dec. 7. 02:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Tévedsz kérdező. Az asszimiláció a korábbi kultúra feladása és az új elfogadása minden téren. Amiről én beszélek, az az empátia. Ha én itt muszlim vagyok és nő, nem megyek az utcára burkában, mert tudom, hogy itt nem szokás, más a kultúra. Azonban hogy otthon miként viselkedek, mibe öltözöm, tartom-e a ramadánt, imádkozom e Mekka felé fordulva imaszőnyegen, nos ahhoz meg senkinek semmi köze. Tartom a kultúrámat, csak tudom, mi az alkalmazkodás és értelmes viselkedés fogalma.

És Iránban nem amiatt lázadozom, mert a nőnek kendőt kell viselnie az utcán, hanem amiatt, mert ők követelhetik, hogy viselkedjek ott az ő kultúrájuk szerint, én nem követelhetem ugyanezt fordítva.

Az értelmes egymás mellett élés nem követeli egyiket sem a fogalmaid közül.

2016. dec. 7. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Annihiláció.
2016. dec. 7. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
8as, az öltözködés is kultúra része... elméleted alapján akkor kipát sem hordhatnak a zsidók, sem cifra ruhát a cigányok..
2016. dec. 7. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!