Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Oroszország és a Nyugat...

Oroszország és a Nyugat belemenne, hogy a Donbaszt ENSZ védnökség alá helyezzék, ha így kerülhető el a teljes vereség, válság vagy a nukleáris eszkaláció?

Figyelt kérdés

Oroszország és a nyugati nagyhatalmak kérdéses, szerintem Kína biztosan támogatná, jóváhagyná, nem vétózná meg a kezdeményezést.


Korábban 1999-ben a NATO Szerbia elleni támadását is azzal zárták le, hogy Koszovót ENSZ protektorátus alá helyezték. Bár ott utána az ENSZ végrehajtó erői az agresszor NATO katonai erők voltak, Kelet-Ukrajnában jobb lenne, ha nem az agresszor Oroszország alkotná a békefenntartó ENSZ erők nagy részét, hanem semleges országok (pl. Kazahsztán, Örményország, India, Banglades, Kína, Egyiptom, Ausztria, Magyarország, Törökország).


Ha a nyugati fegyverszállításoknak köszönhetően megfordul a háború menete és azt látnák Moszkvában, hogy Ukrajna folyamatosan tör előre Kelet-Ukrajnában, uralma alá hajtaná a Donbaszt és a hagyományos fegyveres erőkkel ezt nem képes megállítani, akkor felmerülhet lehetőségként, hogy nukleáris fegyverekkel kényszeríti meghátrálásra Ukrajnát vagy pedig kompromisszumként felajánlja, hogy kivonja az orosz katonákat Donbaszból, ha cserébe az ukrán hadsereg is kivonul és a területet az ENSZ felügyeli és semleges országok békefenntartói érkeznek a térségbe. Vagy Ukrajna sikereitől függetlenül belső problémák, növekvő háborúellenesség, gazdasági problémák miatt is felmerülhet Oroszországban, hogy kivonul a megszállt területekről, ha cserébe feloldják az oroszellenes szankciókat. Ez a visszaszorulás, a terület átadása az ENSZ-nek Oroszország számára veszteség lenne, de otthon eladhatnák győzelemként is, hogy megvédték a donbaszi oroszokat, nem fognak az ukrán "nácik" uralkodni felettük, nem lesz elnyomás és megkezdődhet a háború utáni újjáépítés a régióban.


Ukrajna és a Nyugat számára is egy ilyen opció veszteség lenne, mivel nem tudnák biztosítani a kijevi rezsim uralmát Kelet-Ukrajnában, továbbra is sérülne Ukrajna szuverenitása és nem tudnának leszámolni az oroszbarát erőkkel. De előnyös is lenne sok szempontból a Nyugatnak, főként az EU-nak a nukleáris eszkaláció elkerülése és ezzel akár a szankciók feloldása is elérhető lenne, így fellendülhetne a gazdaság, kereskedelem, tőketranszfer. Másrészt akár győzelemként is el lehetne adni az alkut Nyugaton, hogy sikerült elérni az orosz hadsereg kivonulását Ukrajnából és megkezdődhet a háborús pusztítások enyhítése, újjáépítés.jan. 10. 23:15
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem, az oroszok nem fognak Oroszország semmilyen része felett ENSZ felügyeletet elfogadni, az újonnan csatlakozott részek felett sem. Addig lövik az ukránokat, amíg békéért nem fognak könyörögni. Meg lehet nézni, hogy néz ki most Bahmut... Ha kell, besoroznak még pár százezer embert, és szétlövik az összes ukrán várost.
jan. 10. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 konteós ***** válasza:
71%
nem úgy állnak a dolgok hogy Oroszország belemenjen, hullanak az ukránok mint a legyek, fegyverszállítás ide vagy oda a végén nem marad ki harcoljon ukrán részről...
jan. 10. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Oroszország mért menne ilyenbe bele? Simán kivágják az Enszt is nátóstól. Besorozható emberük is van bőven meg technikájuk is. Kiütik a légvédelmet és hamarosan mennek be a Szuhojok. És a nátót nyomták le, az ukránok nem önerőből harcoltak és ezt te is tudod.
jan. 11. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Álom, álom, édes álom, álomkép..."


Sem egyik, sem másik fél nem akar engedni. A tárgyalásokat minkét fél elutasítja.

jan. 11. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Látszik, hogy az ensz mekkora egy kamu. Szerbiába meg irakba 500kilometerrol nagyon keményen tudnak bombazgatni meg hangoskodni, de amikor jönnek az oroszok senki se mer tenni semmit.
jan. 11. 03:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Hivatalosan ebbe egyik fél sem fog belemenni. Zárt ajtók mögött majd megegyeznek valamikor - s hogy ki mit ad cserébe - egy tűzszünetben és a ruszkik parkolnak azon a területen amit addig kontroll alá vontak.
jan. 11. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Most senki nem menne bele szerintem sem, de a következő 2-3 évben még sok minden változhat. Lehet, hogy egyszer majd újra kell gondolni ezt a háborút és hogy hogyan tovább.
jan. 11. 20:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerinted lehet, hogy egyszer az emberek azt mondják, hogy nem fogom a másikat gyilkolni, mert pár elmebajos vezető azt mondta, hogy ők rosszak? Nem. Sajnos ez lehetetlen. Mert idióta mindig lesz. Pedig annyi lenne, hogy az ukrán és orosz katonák szépen leülnek egy üveg vodka mellé, megbeszélik, hogy nem gyilkolják egymást, megisszák a vodkát, majd a feletteseket akik ezért hadbírósággal fenyegetőznek, közösen felkoncolják. Csak olyan sok a buta, tudatlan ember, akiket dróton lehet rángatni...
jan. 12. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!