Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha az USA nem lép be az...

Ha az USA nem lép be az I.Vhba akkor,ha úgy is az antant nyer akkor olyan béke lett volna,hogy a Monarchia egyben maradt volna, az Oszmán Birodalom szétesik,Bulgáriától elveszik Dobrudját és Németországnak csak Elzászt és Lotaringiát kell átadnia?

Figyelt kérdés
Mert sokan mondják,hogy ha nem jön az USA úgy is nyer az Antant csak 1 jobb béke jött volna létre. Ez így nézett volna ki?

jan. 19. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom már az USA belépése előtt eldöntötték, hogyha nyernek a Monarchia felbomlik. Már nem volt rá szükségük, hogy egy erős Közép-Európai hatalom legyen itt.
jan. 19. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 kürasszír ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!


A brit-francia-olasz antant az USA nélkül is sokkal nagyobb lakossággal, gazdasági és katonai erővel rendelkezett, mint a német-osztrák-magyar-török-bolgár szövetség.

jan. 19. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
A Britek és a Franciák. Az olaszok nem. És igen ezért mondtam úgy,hogy ha ők nyerik.
jan. 19. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
A feltételeket mindig a győztesek diktálják, s ha az Antant "önerőből" nyer akkor is azt mondja tollba a békeszerződésnél amit gondol. Miért lett volna kevesebb követelésük? Az USA-t nem érdekelte túlságosan Európában mit sakkoznak le, a franciáknak, angoloknak volt érdekük inkább hogy a Balkán mellett ne legyen egy erős Monarchia hogy ők ott szabadabban tudjanak terjeszkedni.
jan. 20. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

4 Mert ők is kimerülőben voltak.


Az USA belépésével lettek kimeríthetetlenek.

jan. 20. 07:32
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 ha valaki nagyobb áldozatot hoz a győzelemért akkor engedni fog a követeléseiből, vagy csak azért is még többet követel "kompenzációként"?

Azt kérdezted hogy ha az Antant az USA nélkül nyer akkor enged-e a követeléseiből. A válasz nem, legalább ugyanakkorával áll elő (vagy nagyobbal).

Az hogy az USA nélkül nyert-e volna az Antant meg megint más kérdés.

jan. 20. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 kürasszír ***** válasza:
100%

# 6


Az antant az USA nélkül, Oroszország 1917-es kiesése ellenere is óriási anyagi és humánerőforrás fölényben volt.


Az 1918-as nagy nyugati német offenzíva kudarcba fulladt, az olasz fronton 1918-ban indított nagy osztrák-magyar támadás pedig katasztrofális vereséggel végződött.


Ugyanakkor 1918 nyarára 500 000 fős antanthadsereg fejlődött fel Görögországban, hogy hátba támadja a Balkán felől a központi hatalmasat.

jan. 20. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
6 Azért azt ne hagyd ki,hogy a németek az 1. Offenzívánál, ahol az tűzték ki célul,hogy az angolokat a tengerhez szorítják és Párizsba bevonulnak ott nagyon nagy sikereket értek el. Többet foglaltak el mint a háború elején. Csak túlságosan a Britekre koncentráltak. A franciák így feltöltődtek.
jan. 20. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!