Nem vagyok az a konteós fajta, egyszerűen csak 18 éves fejjel egyre szorongóbban figyelem a világpolitika napról napra történő változásait. Bármilyen pártszimpátia nélkül gyanítom, hogy Ukrajna valószínűleg fel fogja adni a harcot. S ezután mi lesz? Az oroszok tényleg együtt akarnak működni Trumppal, vagy ez csak a látszat és még több területi követelésük lesz? Valós esély van eszkalációra, és ha igen atomháborúról lenne szó vagy "sima" második világháborús típusú frontalapú harcokra? Vagy egyszerűen egy új világrend lesz, de háború nem tör majd ki? Tudom, hogy ezek mindenki számára kérdések, egyszerűen csak érdekel a véleményetek, akik okosabbnak nálam ebben a témában. Kérek mindenkit, hogy próbálja elfogultság nélkül kifejezni az álláspontját, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint, akkor is, ha az neki és ideológiájának épp nem tetszene.
Ha a SZU ereje teljében nem támadta meg a NATO-t, sem a ruszkik amíg még oroszbarát bábkormány volt Ukrajnában - azaz sokkal-sokkal jobb helyzetben voltak, akkor most félig leamortizált hadsereggel, gazdasági gondok közepette pláne nem fognak támadni.
Ha be is tudnák húzni Ukrajnát (ami jelen helyzet alapján nem valószínű - mármint hogy az egészet elfoglalják) akkor is meg kell állniuk 8-10 évre nyalogatni a sebeiket, visszatölteni az elfüstölt készleteket, rendbe rakni a gazdaságot. Ha nem tudják behúzni akkor meg az elkövetkező 30 évig Nyugat-Ukrajnával lesznek elfoglalva, hogy arra ismét rátegyék a kezüket.
márc. 5. 23:08
15/17 anonim válasza:
#13 mit mondott?
márc. 6. 05:10
16/17 anonim válasza:
Én 2022-ben tartottam leginkább a világháború kitörésétől. Jelenleg kicsi rá az esély, mert a vezetők tudják, hogy abból gyorsan atomháború lenne, amibe akár az egész emberiség is belepusztulhatna. A másik lehetőség, hogy lenne világháború, de az atomig nem merne senki elmenni.
Én az elsőnek adok nagyobb esélyt. Inkább egy új hidegháborús helyzet alakul ki, sőt, már ki is alakult.
márc. 8. 21:44
17/17 anonim válasza:
már túlvagyunk rajta! a harmadik világháború a COVID 19 volt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!