Amúgy az oroszok élvezik a háborúskodást?

válasza:8:
Annyiban viszont igen, hogy ha a főboss nincsen, akkor az utódjának ez ad egy lehetőseget a rükvercre, míg a főbossnak ugyanez vállalhatatlan.
Persze valójában az a gond, hogy a világpolitikában nem szeretik a bizonytalanságot, ha Putyin meghalna, akkor bizonytalan, hogy ki jutna hatalomra, mit cselekdne, illetve polgárháborút is okozhatna.

válasza:Figyú, Ukrajna lemondott az atomfegyver arzenáljáról annak idején. Nem ingyen, a semmiért mondott le, hanem azért a nyilatkozatért, hogy megígérik, hogy a területi és politikai függetlenségüket soha nem fogják megsérteni, valamint ha támadás éri Ukrajnát, megvédik őket. Oroszország megszegte a szerződést, de a többi országnak most, amikor Ukrajnát megtámadták fizetnie kell.
Személy szerint én örülök annak a szerződésnek még így utólag is. Azt mondom, ínkább segítsük Ukrajnát töménytelen pénzzel, fegyverrel, amivel csak kell, mint hogy a szomszédban atomháború legyen.

válasza:12:
Ha az ukránoknak atomfegyvere lenne, az oroszok eleve nem merték volna megtámadni az ukránokat.

válasza:"Amúgy az oroszok élvezik a háborúskodást?"
Nem sok vidéki orosznak és vidéki oroszországi etnikumnak ez az egyetlen anyagi pénzügyi kitörési lehetőség szó szerint harcolnak a jobb élet reményében, zsoldoskatonaként.
"Miért nem tagadják meg a parancsot,vagy egyszerűn Putyin ellen elkövetnének valami merényletet és egyből vége lenne ennek az egésznek..."
Miért tagadnák meg ha ők írták alá azt hogy harcolnak pénzért, egyesek akik börtönviseltek voltak meg azért is hogy elengedjék a több évnyi-évtizednyi börtönböntetést.
És igen ahogy egy előbbi kommentelő írta és linkelte börtönkatonáknál általába parancsmegtagadásért nem fegyelmit vagy katonazárkát szoktak adni az oroszok mint más nem rab katonáknak hanem golyót, tudom csúnya amit írtam de ez az igazság a börtönkatonák vagy ők maguk lesznek a golyók (ágyutöltelékek) vagy ők maguk kapnak golyót.

válasza:

válasza:"Ha az ukránoknak atomfegyvere lenne, az oroszok eleve nem merték volna megtámadni az ukránokat."
Ez is igaz, de azért én nem szívesen hagytam volna az ukránok kezében atomfegyvert. Nem valami stabil ország semmilyen szempontból. Jobb volt az, hogy leszerelték az atomfegyvereiket, és jobb lett volna az, ha korrektül betartja minden ország az ígéretét, és az első pillanattól kezdve keményen védik minden eszközzel Ukrajna határát, beleértve a Krímet is. Területet visszaszerezni sokkal nehezebb mint védeni, ill. a határozott azonnali fellépés is elbizonytalanította volna Putykót.

válasza:18:
Ukrajba instabilitását a Szovjetunió szétesésétől kezdve 2 tényező adta, az egyik hogy a lakosság kb. 40%-a orosz volt másrészt Oroszország nem mondott le Ukrajnáról, hanem más módszerekkel, az ukrán politika külső befolyásolásával tartott hatalomban Ukrajnában bábkormányokat.
Nem 14-ben kezdődött az egész, emlékezzünk csak vissza pl. Juscsenko megmérgezésére, meg hogyan igyekeztek elcsalni többször is Janukovicsék a választást.
Tudom nem tetszene az ukránoknak, de szerintem sokkal jobban jártak volna ők is, ha a Szovjetunió széthullásakor etnikai vagy tiszra népszavazási alapon, és nem a tagköztársaságok határai alapján húzzák meg a határokat, így krímet és a keleti megyék területének egy részét elveszítik, és cserébe megtarthatták volna az atomfegyvereket. Akkor elég stabilak maradhattak volna, és az oroszok swm szívóztak volna velül, lehet hogy már Romániával és Bulgáriával együtt csatlakoztak volna az EU-hoz.

válasza:Megértelek, de nem adok teljesen igazat.
Az biztos, hogy sokkal stabilabb lett volna Ukrajna, de Putyin akkor se nyugodott volna: ő a teljes volt Szovjetunió feletti kontrollt akarta és akarja visszaszerezni kerül, amibe kerül.
Ukrajna akkor is egy instabil állam lett volna, csak más téren, a korrupció akkor is meg lett volna, és valahogy nyugodtabban alszom úgy, hogy nem adtak el a feketepiacon atomfegyvert a terroristáknak.
De az is éppúgy durva lett volna, hogy egy választásba keményen belecsap Putyin, és mégis bábállam lesz, és szépen bevonulnak a katonák, vagy ha nem is de leszerelik az atomfegyvereket, vagy ami még rosszabb: átadják az oroszoknak, és akkor már védelmük sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!