Mi lesz ebből? Ukrajna behatolt Oroszországba és az oroszok egyik legfontosabb vezetékét robbantották fel. Hol az a híres orosz győzelem miszerint két nap alatt legyőzik Ukrajnát?

válasza:Mi lenne? Ukrajna már sikeresen kiiktatta az ork hordák üzemanyag-utánpótlásának észrevehető hányadát. És nem fog vele leállni: a ruszkikat elég érzékenyen érinti az utánpótlási vonalaik kiesése...
Innentől már Putyinon múlik, hogy hajlandó-e végre befejezni a háborúját vagy megvárja, amíg az egész országa lebénul.

válasza:"Ahhoz képest lassan meghaladja az orosz veszteség az 1 millió főt."
Idáig az volt mondva, hogy a börtönökből verbuvált bűnözőkből áll az orosz hadsereg, meg az Észak Koreaiak vannak még Ukrajnában. Akkor biztos hogy ennyire aggódnod kell az orosz veszteség miatt?

válasza:"Idáig az volt mondva, hogy a börtönökből verbuvált bűnözőkből áll az orosz hadsereg, meg az Észak Koreaiak vannak még Ukrajnában. Akkor biztos hogy ennyire aggódnod kell az orosz veszteség miatt?"
Észak Korea "csak" 10 ezer embert küldött, a wagneres börtönös sztori meg nem csak a Wagnernél volt? Meg hát azok is oroszok. Kétlem, hogy az 1 millió fő nagy része börtönből kihozott ember lenne. Vagy Oroszországban simán kiengednek több százezernyi rabot és a kezükbe tömegpusztító fegyvereket adnak? Hát így sem hangzik sokkal jobban a dolog.
De választ kaphatnék a korábban feltett kérdéseimre?
Mert elegánsan át siklottunk rajta.

válasza:Kétség kívül most az oroszokon van a sor, hogy emeljék a tétet. Mert a nyugat nem igazán akarja abbahagyni Ukrajna támogatását. USA is erősítette a szankciókat.
Ha az oroszok következetesek, akkor vagy igazi mozgósítást kellene elrendelniük, vagy Kijevet teljesen lebombázni. Vagy jelentős előrelépést elérni a fronton.

válasza:

válasza:Nem kell atomtöltet. Csak néhány rakéta amivel ki tudják lőni a repülőgép hordozót.
Mi lenne az amerikai válasz?
Atomcsapás? Küldenének másik hordozót amit megint ki lehet lőni?

válasza:

válasza:

válasza:Én sem kapok semmiféle választ a kérdéseimre. Pedig a Wagnernek legjobb tudomásom szerint is kb maximum 50 ezres lélekszáma volt. És ezek sem mind börtöntöltelékek voltak. Szóval abba az 1 milliós veszteségből elég kis részt tesznek ki a Wagner alakulatok. Szimplán főleg hétköznapi orosz katonák estek el.
De érdekes, hogy jár az orosz pártiak száma, hogy így meg úgy inasba tenné Oroszország a NATO-t, de Ukrajnát tekintve meg arra hivatkoznak, hogy azért nem halad az orosz offenzíva, mert Ukrajna kapott pár száz leharcolt tankot, meg esetleg csurgott kis pénz is a katonáknak, feltéve, ha nem voltak túl mohók az ukrán bohóc vezérek, meg van műholdas felderítés, meg állítólag pár száz-ezer "leszerelt" NATO katona ott.
Ha ennyi elég ahhoz, hogy befékezzenek az oroszoknak, akkor Oroszország mit kezdene azzal a NATO erővel, ami nem csak pár száz leselejtezett harckocsiból áll, és nem csak pár "leszerelt" katonából, hanem a teljes, friss, új generációs NATO haderővel? Ha pár 20-30 éves Leopard elég az oroszok ellen, akkor mihez kezdene Oroszország az új harckocsikkal, a konkrétan ezekre kiképzett kezelőszemélyzettel, az olyan műholdas felderítés ellen, amivel még Oroszország csöpp kis zsákfalujában a fa tövében hugyozó részeget is látják?
Értem Én, hogy Oroszország nem csak Ukrajnával harcol, hanem azzal az Ukrajnával, ami NATO segélyt kap, de az a NATO segély a NATO készletének kb csak az 1-2%-a.
Az országok akik segítik Ukrajnát, azok is csak a GDP-jük egy kis részét áldozzák be erre. Magyarország eddig az eddigi tudomásom szerint az elmúlt években kb 100 milliárd Forinttal támogatta Ukrajnát. Ez soknak hangozhat, viszont Matolcsy egymaga 500 milliárdot lopott el. Matolcsy egymaga 5x annyi pénztől fosztotta meg az Országot egy csettintés alatt, mint amennyit az elmúlt években Ukrajna megsegítésére adtunk.
Értem Én, hogy Oroszország erős és a NATO-nak sem érdeke egy közvetlen háború, de jelenleg a tények akkor is azt mutatják, hogy a nagy orosz hadsereget a NATO körme alól kikapart piszokkal megtámogatott korrupt Ukrajna, aki ennek a piszoknak is egy részét a feketepiacon árusítja meg a saját zsebébe teszi, ezzel fel tudja tartani, és a MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ ÓTA A LEGNAGYOBB EMEBRVESZTESÉGET OKOZZA OROSZORSZÁGNAK!
És ezt mind mondom úgy, hogy a háború elején Én voltam az egyik leghangosabb, aki gyors orosz győzelmet remélt és fölöslegesnek tartottam Ukrajna megsegítését fegyverekkel. De be kell látnunk, ha tévedtünk. Én beláttam.
Még ha Oroszország nyer is ebben a háborúban, akkor is az elmúlt fél évszázad legnagyobb veszteségét könyvelheti el. Nem tudom mennyire éri meg ez így ebben a formában.

válasza:#19
Arra van valami forrás, hogy eltűnnek a fegyók a feketepiacon? Mert bocs, de ez így nehezen hihető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!