Mit szóltok ahhoz, hogy Németországban egyre több fiatal férfi tagadja meg a sorozást?

válasza:

válasza:Erről beszél a kérdező, sok magyar média is lehozta.
A lényege, hogy emelkedik a lelkiismereti okokból történő katonai szolgálatmegtagadására irányuló beadványok száma Németországban, 2024-ben 2.998 kérelem érkezett be, 2025-ben 3.867 beadvány volt, a beadványok száma 2026-ban már ezt meghaladta, így a teljes évben meghaladhatja a tízezret.
Németországban jelenleg nincs sorkötelezettség, de a katonai szolgálat – lelkiismereti okokra hivatkozva – megtagadásának lehetősége az Alaptörvény szerint lehetséges.
Más kérdés, hogy évente kb. 650 ezer személy éri el 18. életévét, ehhez képest a szám elenyésző. Az újraegyesített Németországban ez a szám rendszeresen jóval meghaladta a 100 000-et, 2002-ben pedig elérte a csúcsot, amikor közel 190.000 megtagadási kérelmet regisztráltak.

válasza:ma 19:03
Ennek ellenére mégis valahogy azt látni, hogy a keleti emberek mennek nyugatra, nem a nyugatiak keletre...annyira mégsem bukott meg...neked valószinűleg savanyú a szőlő a kis begyepesedett faludban, de hidd el, nem mindenki alkalmatlan és tehetetlen egy külföldi életre, mint te.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#12 Ez tükrözi a politikai pártok arányát is.
Az embereknek elegük van a háborúból.
Nem tumod kinek írod, még erre is képtelen vagy hogy normálisan hivatkozz... Hogy élnèd túl nyugaton?
Persze a rossz minőségű árut is megveszkik egyszer az emberek ha jó a marketingje, de hamar visszacserélik minőségire.
Ráadásul az hogy te nem tudod hogy nyugatrol jova vandorolnak ki az a te személyes szegénységed. A nemetorszagi lengyelek romanok bolgarok visszavandorolnak, a nemet fiatal befektetok japanba meg ciprusra mennek lakni(nem kirandulni) mert pont olyan a gazdasag meg a környezet amilyen...
Miért megy az osztrak Magyarorszagra elni?
Biztos azért esik szét a LÁTÓ meg azért repedezik az EU mert annyira jó...
Kapcsolódó kérdések:
20 éves vagyok és a mai napon járt volna le a próbaidőm a munkahelyen és a cég amíg próbáidőn vagyok támogatást kap. Előttem 3 embert is a próbaidejük lejárata előtt egy nappal rúgták ki és ma ezt velem is megtették. Szörnyen megvisel hiszen szerettem a munkám és jó...
szeretnék ismerkedni egy magyar lánnyal. tudom nem itt kéne de itt is megpróbálom.. regensburgba élek.. Magyarországon viszont miskolci vagyok 24 vagyok ( nyilván fiu vagyok) és szeretnék végre boldog lenni. odaadó normális vagyok.. nem cigizek és nincsen semmilyen...
Lehet arról tudni valamit arrafelé milyen eredmények vannak? A cigányok hány százaléka végez el középiskolát, hány százalék tud érettségit is szerezni vagy főiskolára/egyetemre bejutni, ilyen végzettséget szerezni? Nyugaton kisebb a cigányok aránya, mint...
Akkor még viszonylag könnyen legyőzhették volna az oroszokat és hatalmas területek megszerzésével bebiztosíthatták volna Németország jövendőbeli pozícióját a világpolitika színpadán. Csodálom, hogy Bismarcknak nem volt ennyi esze.
Youtube video, kb.10-15 perc hosszu, nem tudom hogy magyar vagy kulfoldi a szerzoje. Azzal kezdodik hogy a nok sertodotten kijelentik, eleguk van a Keletiben valo varakozasbol es a tomeggel egyutt elindulnak a hidon keresztul.Egyiknek kislanya is vele van, 5-6...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!