Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy Németországban egyre több fiatal férfi tagadja meg a sorozást?

Figyelt kérdés
Szerintetek jól teszik, hogy megtagadják?

ápr. 30. 18:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg 0 db internet, 0 db wifi, és az atomerőműveket is felrobbantották, nem csak bezárták. Schmidt Mariska is megmondta, és ő mindenkinél okosabb. :D
ápr. 30. 19:17
 12/17 Justinianus ***** válasza:
100%

Erről beszél a kérdező, sok magyar média is lehozta.

[link]

[link]

[link]

A lényege, hogy emelkedik a lelkiismereti okokból történő katonai szolgálatmegtagadására irányuló beadványok száma Németországban, 2024-ben 2.998 kérelem érkezett be, 2025-ben 3.867 beadvány volt, a beadványok száma 2026-ban már ezt meghaladta, így a teljes évben meghaladhatja a tízezret.

Németországban jelenleg nincs sorkötelezettség, de a katonai szolgálat – lelkiismereti okokra hivatkozva – megtagadásának lehetősége az Alaptörvény szerint lehetséges.

Más kérdés, hogy évente kb. 650 ezer személy éri el 18. életévét, ehhez képest a szám elenyésző. Az újraegyesített Németországban ez a szám rendszeresen jóval meghaladta a 100 000-et, 2002-ben pedig elérte a csúcsot, amikor közel 190.000 megtagadási kérelmet regisztráltak.

ápr. 30. 19:36
 13/17 anonim ***** válasza:
92%

ma 19:03

Ennek ellenére mégis valahogy azt látni, hogy a keleti emberek mennek nyugatra, nem a nyugatiak keletre...annyira mégsem bukott meg...neked valószinűleg savanyú a szőlő a kis begyepesedett faludban, de hidd el, nem mindenki alkalmatlan és tehetetlen egy külföldi életre, mint te.

ápr. 30. 21:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
10es a számok alapján kevered Magyarországgal
máj. 1. 05:17
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
Nincs is sorozás. Német kolégám mondta hogy ez hülyeség
máj. 1. 09:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Kamu a kérdező is, hiába kérdezzük, érdekes módon nem mondja meg merre is van ez a kényszersorozás Németországban...
máj. 1. 11:47
 17/17 anonim ***** válasza:
40%

#12 Ez tükrözi a politikai pártok arányát is.

Az embereknek elegük van a háborúból.

Nem tumod kinek írod, még erre is képtelen vagy hogy normálisan hivatkozz... Hogy élnèd túl nyugaton?

Persze a rossz minőségű árut is megveszkik egyszer az emberek ha jó a marketingje, de hamar visszacserélik minőségire.

Ráadásul az hogy te nem tudod hogy nyugatrol jova vandorolnak ki az a te személyes szegénységed. A nemetorszagi lengyelek romanok bolgarok visszavandorolnak, a nemet fiatal befektetok japanba meg ciprusra mennek lakni(nem kirandulni) mert pont olyan a gazdasag meg a környezet amilyen...

Miért megy az osztrak Magyarorszagra elni?

Biztos azért esik szét a LÁTÓ meg azért repedezik az EU mert annyira jó...

máj. 5. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek érdemes Németországba menni dolgozni?

20 éves vagyok és a mai napon járt volna le a próbaidőm a munkahelyen és a cég amíg próbáidőn vagyok támogatást kap. Előttem 3 embert is a próbaidejük lejárata előtt egy nappal rúgták ki és ma ezt velem is megtették. Szörnyen megvisel hiszen szerettem a munkám és jó...

Van itt olyan fiatal lány aki németországban dolgozik és szingli?

szeretnék ismerkedni egy magyar lánnyal. tudom nem itt kéne de itt is megpróbálom.. regensburgba élek.. Magyarországon viszont miskolci vagyok 24 vagyok ( nyilván fiu vagyok) és szeretnék végre boldog lenni. odaadó normális vagyok.. nem cigizek és nincsen semmilyen...

A fiatal cigányokat mennyire sikerül oktatni, képezni Németországban, Franciaországban az államnak, alapítványoknak, segítőknek?

Lehet arról tudni valamit arrafelé milyen eredmények vannak? A cigányok hány százaléka végez el középiskolát, hány százalék tud érettségit is szerezni vagy főiskolára/egyetemre bejutni, ilyen végzettséget szerezni? Nyugaton kisebb a cigányok aránya, mint...

Az újonnan létrejött fiatal és fejlett Német Birodalom miért nem rohanta le az elmaradott és korhadt Orosz Birodalmat 1871-ben, egyből a franciák legyőzése után?

Akkor még viszonylag könnyen legyőzhették volna az oroszokat és hatalmas területek megszerzésével bebiztosíthatták volna Németország jövendőbeli pozícióját a világpolitika színpadán. Csodálom, hogy Bismarcknak nem volt ennyi esze.

Keresek 1 videot; ezen 2 fiatal sziriabol menekult nö utjat filmezik a Keletibol Nemetorszagba. Mi a cime?

Youtube video, kb.10-15 perc hosszu, nem tudom hogy magyar vagy kulfoldi a szerzoje. Azzal kezdodik hogy a nok sertodotten kijelentik, eleguk van a Keletiben valo varakozasbol es a tomeggel egyutt elindulnak a hidon keresztul.Egyiknek kislanya is vele van, 5-6...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!