Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az EU az USA gyarmata?

Az EU az USA gyarmata?

Figyelt kérdés
Az ukrán-orosz háborúban is Amerika érdeke fegyverekkel támogatni az ukránokat, és mégis egész Európa követi.

jún. 22. 17:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
36%

#9

Tudják ők nagyon jól, de az EP-ben nem sok tősgyökeres európait látunk.

jún. 22. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
30%
A volt gyarmat vissza gyarmatosítja Európát.
jún. 22. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:

Az USA-nak szüksége van Európára, de Európának is szüksége van az USA-ra, Nyugat-Európa sokkal fejletlenebb lenne az USA segítsége nélkül (lásd Marshall segély), eleve ott kezdődik hogy vagy német vagy szovjet uralom alá került volna, mind 2 esetben rosszabbul járva.


Az az igazság, lehet hülyén hangzik, de mind Oroszországra, mind az USA-ra szükség van Európának és nem csak gazdasági okokból, hanem mert ők biztosítják a status quot, a hatalmi egyensúlyt, Oroszország egy minimálisan megboritotta most, egész Európa összefogott, fordítva szintén ez lenne.

A status quohoz például kellett annak idején Németország is, akármit műveltek a világháború során, pár év múlva öntötték bele a pénzt, nem egyirányú dolog ez, igen amerika is kihasznál, a saját érdekeit nézi leginkább, de úgy hogy közben neked is jó legyen.

USA-nak a szabad piac, demokrácia, a békefenntartása, a totalitarius rendszerek, szélsőségek kiépülésének elkerülése az érdeke Európában, nem a háború, a jólét ennek a legnagyobb biztosítéka, rohadtul nem akarják hogy olyan szarul éljünk mint a két világháború közt, nem követik el újra azt a hibát.

Tehát lényeg a lényeg, Amerika nem akar rosszat nekünk.

jún. 22. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
Nem.
jún. 23. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire szabad az a piac, amelyben a new york s&p 500 legnagyobb vállalat részvényeinek 90 százaléka felett 3 nagy alapkezelő, a black rock, a vanguard és a state street gyakorol irányítást?


Mennyire szabad az a média, amely 7 nagy médiavállalat kezében van, amelyek felett a fenti alapkezelők gyakorolnak irányítást.


A nagy gyógyszergyártók, az alphabet google youtube, a légitársaságok, élelmiszergyártók, minden az ő kontrolljuk alatt van.


Ezért van totálisan egyenirányítva a cnn, msnbc, fox, minden.


Ott van még mögöttük Warren Buffett, meg pár hasonló tag…


Minden az övék.


Naná, hogy sokan akik itt írnak, nincsenek képbe, mert nekik se mondja el senki itthon, mert a hvg444telex24 a prémium előfizetésben eteti meg az olvasóival ezek “kommentárjait”, elemzéseit…


Egyik se beszél arról, mi történik a kamatemeléssel valójában a gazdasággal, hogy fejétől bűzlik az egész, és pár hónapon belül tudatosan bedöntik a piacot.


A keresők elrejtik ezeket a találatokat.


Az orosz ukrán konfliktusról konzervvéleményeket másol a magyar liberális média, de ha megírod kommentben az igazat, letiltanak.


Stb…


A többi félreértés a valós helyzetről már ezekből adódik.

jún. 24. 00:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
15-ös az a nagy büdös helyzet hogy az USA nyerte meg mindkét világháborút és a hidegháborút is, Európa könyörgött nekik, hogy segítsenek, ennek pedig ára van, az USA vezető szerepe az ára. Az USA-t addig szidja az ember amíg nem néz utána milyen orosz befolyás alatt lenni, vagy mondjuk Kína mennyivel lenne jobb esetleg az arabok? Akárhogy is nézed az USA még mindig a legjobb nagyhatalom nekünk és Európának, ha rasszista vagy akkor gondolkozhatsz úgy is, hogy a fehéreknek, az USA nélkül megnézhetné magát az Európai civilizáció.
jún. 24. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:

Ha az lenne, akkor nem az USA próbálná az EU-t majmolni a különböző programpontokat nézve, hanem fordítva lenne az egész.

Az USA és EU két nagy hatalom, amelyek nézetei közel állnak egymáshoz. Ennyi.


#2

Az #1-es arra gondol, hogy arról is szólhat. Ha kizárólag az lenne a háttérben, akkor is ugyanígy cselekednének, mint most.

Ezért értelmetlen önmagában ennyire alapozni a feltételezésed.


#9

Egyetlenegy olyan intézkedést sem hoztak, ami tönkretenné európát. Ezt a fasiszta pártok kezdték elterjeszteni, mivel tudták, hogy a választók nem olyan okosak, hogy felfogják, hogy mivel jár valójában ez az EU-nak és az oroszoknak.

Az EU-ban 1-2 dolog kicsit drágább lesz, Oroszország meg belerokkan. Azt kellene felfogni, mivel sok embernek nem sikerült, hogy az EU a bolygó 2. legnagyobb gazdasági rendszere. Az 1. az USA és a 3. Kína.


Egyébként azért is fogyatékos felvetés, hogy az USA azt szeretné, ha az EU-nak rossz legyen, mivel az USA-nak jó, hogy van egy erős gazdasági partnere Kínával szemben.


#13

"mert ők biztosítják a status quot, a hatalmi egyensúlyt"

Oroszorászg ezt nem biztosította, és ezért indított támadást.

Ha megnézed, akkor Kína Afrikában az erős gazdasága miatt tudta növelni a befolyását. Az EU és USA pedig hatalmasak.

Oroszország gazdaságilag márcsak kb. Németország harmada, miközben történelmileg a Szovjetunió világhatalom volt. Erre volt Putyinnak az az elképzelése, hogy mivel ők gazdaságilag nem tudnak terjeszkedni, mint Kína, politikailag teszik. Támogatják azon pártokat, akiknek nem számít a gerinc. Ez világszinten próbálták meg megcsinálni.

Az első ilyen játszóterük Mo. volt Orbánnal, de az EU-ban több helyen is próbálkoztak, Le Pen, Salvini stb-stb.

2016-ban egy nagy sikerprojektjük volt, amikor az általuk támogatott Trump nyert. Azt gondolták ,hogy így, az árnyékból ők is befolyást tudnak szerezni. Akkor dőlt be a terv, amikor 2020-ban elvesztették a választásokat, akkor még megpróbálták párszor belülről gyengíteni az országot, hátha Trump visszakerül a hatalomba, viszont ez teljesen elbukott.


Putyinnak nem segítség, hogy egy olyan kis ország, mint Magyarország a játszótere. Hatalmas sérelemként érte, hogy Amerikát elvesztette, ezért támadta meg Ukrajnát. Vissza akarja állítani gazdasági hatalmát, amit úgy érez, hogy csak így tud, mivel a projektje kezd el bukni mindenhol.


#15

"Mennyire szabad az a piac, amelyben [...] részvényeinek 90 százaléka felett 3 nagy alapkezelő"

Teljesen, ha te is vásárolhatsz részvényt.

Nem az a szabad piac, hogy mindenki egyenlően részesül mindenből, amire te célozgatsz, az a kommunizmus.


"Mennyire szabad az a média, amely 7 nagy médiavállalat kezében van"

Teljesen, amíg piaci alapon működik.


"A nagy gyógyszergyártók, az alphabet google youtube, a légitársaságok, élelmiszergyártók, minden az ő kontrolljuk alatt van."

Itt már meg se nevezted, hogy kikről van szó.

Ja, ja, háttérhatalom, lapos Föld és gyíkemberek, tudom.


"Ezért van totálisan egyenirányítva a cnn, msnbc, fox, minden."

Igen, ezért mondanak egymásnak ellent sokszor.

Egyébként pont ez a vicces. Erre azt mondod, hogy azért mondanak ellent, hogy ne tűnjön fel, viszont ha ugyanazt mondanák, akkor meg azt mondanád, hogy "látod, még ugyanazt is mondják".

Vagyis valójában nem érvek vannak az elméleted mögött, hanem téveszmék. Te eldöntötted egy mese alapján és azóta abban hiszel, mint valami 5 éves.


"Naná, hogy sokan akik itt írnak, nincsenek képbe"

De te, aki érvelni nem tud, az bizonyára nagyon jól látja a dolgokat. :DDD


"Egyik se beszél arról, mi történik a kamatemeléssel valójában a gazdasággal, hogy fejétől bűzlik az egész, és pár hónapon belül tudatosan bedöntik a piacot."

Mert a kamatemeléstől önmagában nem történik semmi.

Kamatemelés volt 50 éve is, akkor se döntötték be a gazdaságot. Egyébként pont ezért röhögik ki a konteós idiótákat, mivel mondanak valamit, ami megtörténik (kamatemelés), következtetnek valamire (gazdaság bedöntése), és aki kicsit is ért hozzá, az tudja, hogy a kettőnek önmagában semmi köze egymáshoz.


Sőt, mellesleg pont ellenkezőleg. A kamatemelés miatt nem dőlt még be a gazdaság.


"A keresők elrejtik ezeket a találatokat."

A konteós hülyeségeket? El is várom, hogy kevesebb ilyen bolond legyen az utcán.


"de ha megírod kommentben az igazat, letiltanak."

Tekintve, hogy te eddig csak hülyeséget írtál mindenféle bizonyíték nélkül, így ez nem meglepő.


"A többi félreértés a valós helyzetről már ezekből adódik."

Pontosan, abból, hogy azt feltételezed, hogy amit írsz, annak értelme van.

Menj szépen be egy gazdasági egyetemre, végezz el egy képzést, és a tananyagban megtanulod, hogy a kamatemelés miért fontos a jelenlegi helyzetben.

Az átlag ember mindenféle előképzettség nélkül próbálja meg megszakérteni azt, amit mások évtizedekig tanultak, foglalkoztak vele.


#16

"Akárhogy is nézed az USA még mindig a legjobb nagyhatalom nekünk és Európának [...] az USA nélkül megnézhetné magát az Európai civilizáció"

A probléma szerintem részben pont ez a hozzáállás. Úgy teszünk, mintha Európa nem lenne nagyhatalom, pedig az.

USA GDP: 21 billió USD.

EU GDP: 18 billió USD.

Kína GDP: 15 billió USD.


Lassabban reagál és nagyon bürokratikus, ezért szükség lenne egy szorosabb együttműködésre, átfogó reformokra, viszont az EU egyedül is rettentő erős.

jún. 24. 02:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 MDaniel98 ***** válasza:
Ezt nem mondanám azért, az viszont engem is zavar, hogy mostanában túlságosan lefeküdtünk az amerikai érdekeknek.
jún. 24. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:

17-esnek közben írom össze a választ, estefele megvagyok vele.


Üdv: a “laposföld, és konteóhívő idióta tanulatlan”.

jún. 24. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:

13 és 17#

Az USA valójában nem jót akar az Európai államoknak és polgárainak, hanem uralni akarja őket, hogy a legtökéletesebb totalitárius rendszert építse ki olyan kormányokkal és politikusokkal akik együttműködnek a technológiai óriásvállalatokkal, konspirálnak és különböző szabályozásokat hoznak létre, míg végül nem marad levegő az embereknek, mert kiszolgáltatottak lesznek(kaja, gyógyszerek, lakhatás). Ezeknek nem fontos a természet és a környezet tisztasága sem, mint most kiderült, lemondják a csővezetékes gáz és olajszállítást, de helyette tankerekkel viszik majd a cseppfolyósított palagázt, meg az olajat. Csak idő kérdése, hogy demokráciában mikor alakul ki diktatúra(Róma?).

jún. 24. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!