A mai digitalizált világban nem ciki hogy még mindig nincs meg hogy mi okozta Sapnyolországban történt áramkimaradást?
Műholdak, internet, kamerák, megfigyelő szervek és eszközök, ma már nincsenek titkok, vagy még is, lásd ezt az esetet.
Légköri jelenségre tippeltek először majd sztornózták a hírt. Tippelgetik a kibertámadást de nincs rá bizonyíték. Szabotázs sincs bizonyítva.
Azt gondolnám egy normális állam esetében hogy megelőzés és megfigyelés van, ez esetben nem működött.
Elképzelhető hogy a spanyol kormány szúrt el valamit, csak ciki lenne kijelenteni hogy ők voltak? Főleg hogy már halálos áldozata is van az esetnek.
Nem találtam semmi hírt hogy megfejtették volna mi okozta, ha valaki talált róla hírt ossza meg, köszönöm.
Mi a Te véleményed az esetről? Szerinted mi okozhatta?

Nem ciki.
Te meg tudsz oldani minden munkahelyi feladatodat egy nap alatt?

Az első verzió szerint, valami ritka, meghatározhatatlan légköri jelenség volt, amit rögtön cáfoltak a meteorológusok.
A második verzió szerint a francia hálózat hibásodott meg, de ezt is cáfolták.
Valahol olvastam, hogy arról van szó, hogy öreg a hálózat és túlterhelt lett, amit késséggel elhiszek, de, hogy, hogy tudták akkor 2 nap alatt helyrehozni az öreg és túlterhelt hálózatot? Ilyenkor, még túlterheltebb, hiszen, mindenki ezerrel tölt, mindent is...
Szerintem nem akarják nyilvánosságra hozni a valódi okát.
Ha tippelnem kéne, a bennem élő ruszkifób, a barátságelvtárs országot láttja emögött.

Ez sajnos előfordul, hogy azt hisszük mindent tudunk és mindent jól csinálunk.
Aztán jönnek a hibák, amikről sosem hittük volna, hogy bekövetkeznek.
Én gépész vagyok és ugye mindennapos dolog egy szerkezet, egy gép, egy jármű lerobbanása, bár ezeknél nem mindig teszünk meg előzetesen mindent, amit kellene, na de ott vannak az atomerőművek például, azokból is elszállt már néhány, pedig ott igencsak igyekeznek eleve lehetetlenné tenni a rendellenességet.
Úgy hallottam, a naperőművek terhelték túl a rendszert és nyilván valahol központi hibák keletkeztek, azért volt országos leállás és ilyenkor jönnek a másodlagos hibák tömegei, amiket szintén javítani kell.
A politika feladata mérlegelni, meddig menjenek el a tájékoztatásban, mert ugye eddig a naperőművekről csak jót és szépet hallottunk, de lehet, hogy azt sem szabad túlzásba vinni, illetve sokkal alaposabban ki kell dolgozni a védelmi mechanizmusokat, hogy a megszaladásokat kezelni lehessen és a veszélyeire is kellő figyelmet kell fordítani.
A legegyszerűbb magyarázat a szabotázs, de ezt elvetik a szakértők, így marad a súlyos és nem várt hiba, amit őszintén remélünk, hogy fel lehet majd deríteni, mi okozta, hogy többé ne ismétlődhessen meg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!