Angliának miért kellett a Falkland-szigetek ami történelmileg Argentínát illetné meg?

válasza:1
Angolok? Hogy kerültek oda?

válasza:5
De ha gyarmatosítók akkor milyen jogon követelik a Falkland-szigeteket?

válasza:A szigetek lakossága meglehetősen kozmopolita, a helyi gazdaság (főként a halászat, a mezőgazdaság és a szolgáltatások) sok külföldi munkavállalót vonz.
A spanyol nyelvű bevándorlók legnagyobb csoportja Chiléből érkezik.
A legutóbbi népszámlálási adatok szerint a lakosság csaknem 10%-a beszél spanyolul anyanyelvként vagy otthoni nyelvként.
A chilei (és kisebb részben perui) munkavállalók jelenléte miatt a spanyol a szigetek legjelentősebb kisebbségi nyelve.

válasza:#8 spanyol gyarmat volt, mint szinte minden másik Latin-Amerikai ország.
A spanyoloknak volt területi követelése a szigetekre, mikor épp mindenki mindent a gyarmatának nyilvánított, és ezt "örökölte" Argentína.
Kapcsolódó kérdések:
Tételezzük fel, hogy vmiről el kell terelni a figyelmet és egy gyengének ígérkező ellenfél felett aratott győzelem reményével ezt meg lehet tenni. Leopoldo Galtieri is így képzelte a falklandi kalanddal.
Mindig vagy Argentína vagy az Egyesült Királysághoz akarják csatolni. Olyan opció nincsen hogy függetlenek legyenek ?
Szerintetek 1982-ben, az angol-argentin háborúban, mi volt az angol fölény/győzelem fő oka? 1. Gyengébb volt az argentin katonák lelkesedése/morálja? 2. Profibb volt az angol hadvezetés? 3. A technikai szintkülönbség? Én az utóbbira gondolok. Szerintem, ha az...
Miért fontos nekik ? Elvégre úgy tudom nincsen nagy nyersanyag lelőhely
X-en megy a szájkarate , hogy Iránnak csapást kelen mérnie olyan célpontok ellen akik segítették Izrael védekezését. Pl A Falkaland-Szigetek ellen. Most hagyjuk hogy ez baromság. De elméletben Irán képes lenne csapást mérni a Falkland-Szigetek ellen ?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!