Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért ilyen sok manapság az...

Miért ilyen sok manapság az összeesküvés-hívő?

Figyelt kérdés
Ilyen mélyre süllyedt volna a magyar közoktatás?
2012. febr. 6. 21:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

"De biztosan nem ad torz képet a társadalom összetételéről?"


Az egyetemi polgároknak sem mindegyike egy Szent-Györgyi!

2012. febr. 6. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/32 anonim ***** válasza:
31%

"Miért ilyen sok manapság az összeesküvés-hívő?"


Már egy ideje a dolgokra nincs igazi magyarázat, így hát az emberek megpróbélnak a dolgok mögött valami értelmet keresni. Hogy finoman fogalmazzak: a politikusaink szabad akaratból nem lehetnek ennyire hülyék...

2012. febr. 6. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/32 anonim ***** válasza:
75%

Ahogy itt olvastam a valaszokat, felbukkant bennem a kovetkezo gondolat: a vilag nagyon bonyolult, senki sem erti teljesen. Az ember mindig keresett magyarazatot a vilagra, megtalalta Istent. Ez egyszeru magyarazat.


Talan az osszeeskuves hivok egy reszeben is mukodik valami hasonlo. A vilag bonyolult, de az osszeeskuves elmelet mindent megmagyaraz.

2012. febr. 7. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/32 anonim ***** válasza:
9%
Milyen elméletekre gondolsz kérdező?
2012. febr. 7. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már rettenetesen idegesített, hogy szinte minden külpolitikai kérdésnél felbukkantak olyanok, akik Új Világrendről, háttérkormányról, Bielderberg-csoportról, cionistákról meg hasonló ökörségekről papoltak, és ezzel összefüggésben a harmadik világháború mielőbbi kitörésével riogattak. Most, hogy ennyi normális választ kaptam, már nem irritál annyira. Kiderült, hogy még a józanul gondolkodók vannak többségben.
2012. febr. 8. 16:29
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

Ezek nem ökörségek. Az tény, hogy a Bilderbergek, bankárok, IMF-esek és cionisták belepofáznak mindenbe.


Bilderbergekkel kezdeném:


A hivatalos álláspont szerint nem csinálnak semmit, csak a rosszmájú, buta és paranoid összeesküvés gyártók tételezik fel róluk, hogy politizálnak, beleszólogatnak más országok dolgaiba.


A tények mutatják, hogy ez a csoport vette rá Bokrost a megszorításokra, és a 2009-es miniszterelnök-jelöltek is tagjai.


A magam részéről totálisan elutasítom ezt a nem szkeptikus, hanem naiv álláspontot. (A teljesen fatalista és betonozott álláspontot szintén, de most éppen nem erről van szó.)


Idézzünk az Index Holbrooke-kal készült interjújából egy részletet:


„— Tudja, hogy kicsoda Laborc Sándor?


— Nem.


— Ő a magyar titkosszolgálatok új vezetője. Nagy belpolitikai vita kísérte kinevezését, mert a Szovjetunióban, a KGB egyetemén diplomázott. Orbán Viktor, a magyar ellenzék vezetője novemberi amerikai útja után azt mondta, hogy Washingtonban is aggódnak Laborc kinevezése miatt. Ön is találkozott akkor Orbánnal. Tud erről az ügyről bármit is, hallott róla?


— Nem. De egyébként sem akarok beleszólni a magyar belpolitikai vitákba. Az ügy részleteit pedig nem ismerem.


— Igaz az, hogy 1995-ben amerikai külügyminiszter-helyettesként nyomást gyakorolt a magyar kormányra, hogy vezesse be a megszorító intézkedéseket?


— Ez igaz. 1995 tavaszán történt. Daniel Frieddel látogattunk Budapestre, ő most az európai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes, és velünk tartott David Lipton pénzügyminiszter-helyettes is. Találkoztunk Horn miniszterelnökkel, Bokros Lajos pénzügyminiszterrel és Surányi Györggyel, a nemzeti bank elnökével. Bokros határozottan egy erős gazdasági csomagot javasolt és mi ebben támogattuk őt. Keserű pirula volt, de Horn bölcsen vállalta. A történelem szerintem bebizonyította, hogy jó döntés volt. Tudom, hogy Bokrost ezért nagyon keményen támadták, de én csodálója vagyok bátorságának és előrelátásának. Bokrost épp olyan nagyra kellene értékelni, mint Bob Rubint értékelik Amerikában. (Robert Rubin amerikai pénzügyminiszter volt 1995-99-ben, irányításával az amerikai gazdaság szárnyalni kezdett — szerk.) Bokros a magyar gazdasági fellendülés atyja. Tudom, hogy rengeteget bántották. Kiheverte azóta?”


Vegyük tehát csak ezt a részletet.


Mit szólnak ahhoz, hogy Holbrooke két egymást követő kérdésre egymást homlokegyenest kizáró válaszokat ad? Két állítás:


1. „Nem akarok beleszólni a magyar belpolitikai vitákba”


2. „Bokros határozottan egy erős gazdasági csomagot javasolt és mi ebben támogattuk őt.”


Ja, hogy végül is az nem politikai kérdés?

És az a 120-130 ember tényleg csak úgy találkozgat, iszogat.


Hát persze. :–>


IMF:


Az IMF szinte bármely belgazdasági kérdésbe beleszólhat, ha úgy tartja, hogy az veszélyezteti az adósság megfizetését.

Mi ez, ha nem kézi vezérlés? Mi ez, ha nem pénzközpontú háttérhatalom?


Bankárok belepofázása államügyekbe:


Nathan Rothschild és az apja, Amschel Meyer is megmondta:


"Nem érdekel, hogy miféle bábot ültettek Anglia trónjára. Az az ember aki a brit pénzkínálatot szabályozza, az a brit birodalmat is uralja. És ÉN uralom azt." - Nathan Rothschild


"Add oda nekem egy nemzet valutájának az ellenőrzését, és az már nem érdekel, ki hozza a törvényeit!" - Mayer Amschel Rothshild


Amerikában ezt viszonylag nyíltan csinálják, pontosan lehet tudni, hogy melyik nagytőkés csoport mennyi kampánypénzt adott egy-egy elnökjelöltnek. Akinek nem adnak pénzt, az nem lehet jelölt, és nem lehet elnök, mert nem jut el a tömegekhez, bármilyen szép is a programja.


A fent említett helyzet nyilvánvalóan aláássa, értelmetlen látszattá teszi a modern demokráciát, és jogosan lehetnek az embereknek kételyei arról, hogy kik is hozzák a valós döntéseket.


Aki kételkedne a Rothschildok túlhatalmában:


Előkerestem a bátyám régi egyetemi könyvét és lefújtam róla a port: Vadász Sándor: 19. századi egyetemes történelem. (Több ismert történész által írt könyv, Vadász Sándor is írt bele illetve ő szerkesztette.)


(vasútépítésről ír)

"A nagy tőkeigény miatt (6-9 millió frank) szükség volt a nagybankok, mindenekelőtt a Rothschild-bankház részvételére."


(a bankok szerepének megváltozása)

"A legszemléletesebb példa erre a Rothschild-bankház esete. Az apa, Meyer-Amschel, majna frankfurti pénzváltóból lett öt fiával (Anselme, Salomon, Nathan, Charles és a James-nek mondott Jacob) együtt előbb a francia ellenforradalom, majd 1815 után a királyok bankárja, a Szent Szövetség pénztárosa. Mesés gazdagságuk miatt a család neve fogalommá lett, befolyását egész Európára kiterjesztette. A Rothschildok a mindenható kancellár Klemens Metternich oldalán haladhattak, fogadták Honoré Balzacot, bejáratosak voltak az előkelőségek szalonjaiba, és jelentős összegekkel támogatták Viktória angol királynőt..."


(antiszemitizmusról)

"Rothschild a nemzetközi banktőke megszemélyesítője volt."


Tehát már a 19. században ekkora hatalmuk volt. A 20. században pedig a pénz mint tőke mind fontosabb szerepet töltött be, a mai hatalmas korporációk alapjait a 19. századfordulón rakták le. Semmi nem utal arra, hogy bármilyen esemény is hatalmuknak keresztebetett volna.


A cionistákról meg az Új Világrendről majd máskor regélek. Annyit előre elmondok, hogy ezek a bankárok (Rockefellerrel az élen) nyíltan kijelentették, hogy Új Világrend felépítésén fáradoznak.

2012. febr. 8. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/32 anonim ***** válasza:
Egyszerűen csak sokan vannak, akik inkább remélik, hogy megbúvó érdekszervezetek, hatalmak el akarják tiporni őket. Sokkal kellemesebb ebben hinni, mint elfogadni, hogy a dolgok simán rosszak úgy ahogy vannak.
2012. febr. 9. 02:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/32 A kérdező kommentje:
Haggard! Ne regélj semmiről, mert nem érdekel.
2012. febr. 9. 10:27
 19/32 anonim ***** válasza:
91%

Azért Haggard írásán látszik a lényeg: ami nincs az embernek kristálytisztán elmagyarázva, abba belelát mindenfélét.


Szerintem halál logikus, hogy ha az amerikai külügyminiszter ellátogat kis hazánkba, és azt mondja neki a Bokros, hogy ilyen és ilyen megszorításokon gondolkozik, akkor azt mondja, csináld meg apukám, jó lesz, nálunk is bejött, a gazdaságnak jót tett.


Körülbelül ugyanaz a helyzet, mintha épp kakaós kalácsot sütne a szomszéd Vali, amikor meglátogatom, és megkérdezné, mit szólok hozzá. Én meg mondanám, hogy ha tesz bele egy kis rumaromát, attól finomabb lesz. Ő beleteszi, a kalács finomabb lesz.

Kétségkívül át akarom venni az irányítást a szomszéd konyhájában. Sőt mi több: már most én irányítom! Ma se azért főz húslevest, mert épp akciós volt a csirke, hanem mert ezt sugalltam neki.

2012. febr. 9. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

Kérdezőnek:


Miért nem akarsz meghallgatni? Nem te vagy Madárkám, aki a tények ellenére mondja az ökörségeit?


Az üzletemberek meg politikusok elismerik, hogy Új Világrendet meg egy az egész Földre kiterjedő szuperállamot akarnak.


John Holdren az Ecoscience könyvében egy az világra kiterjedő globális diktatúráról vizionált.


[link]


[link]


[link]


Dave Foreman és Roger Martin a Guardian-ben is világkormányról fantáziált. Meg Eric R. Pianka is.


[link]


[link]


[link]


[link]


Vagy ott van a hírhedt lugano-i tanulmány


[link]


David Rockefeller bele is írta a memoárjába, hogy egy világkormány felállításán dolgozik, és hiába hiszik néhányan, hogy az amerikai elnöknek nagyobb hatása van, mint Rockefellernek vagy a Rothschild családnak, akkor hatalmasat tévednek, mert a pénz világát a Rockefellerek és a Rothschildek irányítják.

Manapság pedig mindent meglehet venni pénzzel, ami egy világkormány felállításához kell.


Írtam a bankárok túlhatalmáról, de úgy látszik, hogy nem fogtad fel.


A 2 Rothschild, Amschel Meyer és Nathan kijelentették, hogy nekik nagyobb hatalmuk van mint az elnököknek.


"Nem érdekel, hogy miféle bábot ültettek Anglia trónjára. Az az ember aki a brit pénzkínálatot szabályozza, az a brit birodalmat is uralja. És ÉN uralom azt." - Nathan Rothschild


"Add oda nekem egy nemzet valutájának az ellenőrzését, és az már nem érdekel, ki hozza a törvényeit!" - Mayer Amschel Rothshild


Képzeld, Gorbacsov újabban világkormányról meg NWO-ról beszélt.


[link]


[link]


Igaz, hogy a Bilderbergek belepofáznak jó dolgukban az államügyekbe az IMF-fel meg a bankárokkal az élen, meg hogy a cionok parancsára pattognak az amcsik meg a ny-európai országok, de ez nem jelent semmit. Meg az sem, hogy kiárusítjuk önként a cionoknak telkeinket + államot károsító telekcserékbe megyünk bele.

Meg az sem, hogy a Kennedy gyilkosság körül hablatyolnak.Az amerikaiak biztos önként, felebaráti szeretetből támogatják Izraelt. Meg a cionisták nem követnek el semmilyen háborús bűnt, népirtást Palesztinában. Persze.

2012. febr. 9. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!