Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A szlovákoknak kik voltak az...

A szlovákoknak kik voltak az ősei?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem, hogy mint pl. a németeknek a germánok, a franciáknak a gallok vagy mint az angoloknak a szászok.
2014. máj. 11. 17:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

10-es vagyok, és a 6-ossal értek egyet.

De ne higgy akkor se a szlovákoknak, buta, nacionalista nemzet. Semmit és senkit nem tisztelnek.

2014. máj. 11. 23:19
 12/15 anonim ***** válasza:
Szlovák nyelvnek lehetnek ősei, úgy, mint a magyar nyelvnek is. A szlovákok ősei a Kárpát-medencében a magyarságnál jóval előbb megtelepedett nyugati szlávok. De a szlovák emberek ősei... Mindenhol nagy volt a keveredés. Tehát szlávok, németek, magyarok, romák... Ugyanígy a magyaroknak is. Csak fussátok végig a leggyakoribb magyar családneveket... Délszláv, Nyugati szláv, román, cigány, német elemek nagyon erősek a mai magyarságban.
2014. máj. 12. 22:22
 13/15 anonim ***** válasza:
A szlovákok ősei a Kárpát-medencében a honfoglalás óta velünk élő szláv népcsoportok voltak. Valahogy a csúnya elnyomó magyar nacionalizmust túl tudták élni 1000 évig, amíg ők az elmúlt 90 évben sikeresen felszámolták/asszimilálták a felvidéki magyarság felét.
2014. máj. 12. 23:14
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hát akkor nem tudom, hogy miért vannak úgy oda a szlovákok magukért, mikor már a magyar honfoglaláskor sem voltak "fajtiszta" nép.

2014. máj. 13. 17:48
 15/15 anonim ***** válasza:

A szlovákok őseit nem lehet meghatározni. Ezek keveredtek. Az ősmagyarok eredetét sem tudjuk pontosan meghatározni, mivel mi is sok mindenkivel keveredtünk, úgyhogy :D állítólag húzottszeműek voltunk

Azt viszont tudom, hogy az angolok,franciák,németek a germánoktól származnak. Az angol-szászok is germánok, a németek is germánok, a dánok, norvégok, svédek is. A franciák is, ők a frank germán törzsből származnak. A gallok meg hasonlók voltak a skótokhoz meg írekhez, mivel kelták voltak :D

2015. júl. 12. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!