Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit szóltok Sántha Hanga,...

Mit szóltok Sántha Hanga, magyar származású volt svéd biztonságpolitikai szakértő véleményéhez Svédországgal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Néhány idézet:

"Erről a kérdésről számos érdekes tanulmány született, többek között egy, ami szociálantropológiai szemszögből megvizsgálja harminc-negyven évre visszavezetve, hogy miként érvényesítették a svéd politikusok és közéleti személyek a multikulturalizmus ideológiáját, és hogy ezek miként befolyásolták mind a mai napig például a bevándorlókról és bevándorlásról szóló közvitát. A tanulmány rávilágított: többek között az a tény, hogy a sokszínűség jelenlétét (beleértve az iszlámot) a svéd kultúra egyértelmű részeként állították be, valójában megakadályozta a kölcsönös el- és befogadásra alapuló, valójában multikulturális társadalom kialakulását. Ezek a kijelentések annyira összhangban voltak egymással, hogy sok svéd ténylegesen a kultúra és társadalom szerves részeként tekint az iszlámra. Pedig ez nyilvánvalóan nem így van, hiszen az iszlám ötven-hatvan éve van jelen látható módon Svédországban. Úgy élem meg a svédeket, mint egy jelen pillanatban identitásválságban szenvedő népet, akiknek kiforrott identitásuk része volt a mássággal szembeni tolerancia és feltétlen befogadás. Ennek ellenére sok svéd sohasem szembesült a bevándorlókkal, főként a szegregálódás miatt. De most egyre több helyen szembesülnek ezzel az általuk eddig ismeretlen jelenléttel – legyen szó sokgyermekes szomáliai családról, romániai kéregetőkről (akiket a svédek „EU-migránsoknak” neveznek) vagy egy környékükön épülő mecsetről."


"Ezért van egy aránytalan eloszlás, ami jelentős feszültséget eredményez az önkormányzatok között. Így alakult ki a bevándorlók egyfajta önkéntes szegregálódása is. Az emellé társuló, híresen bőkezű szociális rendszer megerősítette ezt a szegregálódást és az ezzel járó dezintegrációt, miszerint lehetséges úgy leélni egy életet Svédországban, hogy nem beszéled a nyelvet, nem dolgozol, nem vagy szerves része a társadalomnak."


"Egyes negatívumok már a kilencvenes évek elején is érzékelhetőek voltak. Például az akkori bevándorlási hivatal felmérése igen magas munkanélküliségi arányt mutatott ki a menedékkérők körében. A külvárosi rongálások és gyújtogatások viszont az utóbbi években szaporodtak el."


"Sok pénzt kaptak, több hatóságtól is. Később pedig kiderült, hogy a pénz egy részéből radikális imámokat hívtak meg Szaúd-Arábiából vagy Tunéziából, hogy „nemileg szegregált” közösségnek előadásokat tartsanak az „elfajzott Nyugatról”. Előfordult olyan is, hogy az al-Shabaab egy stockholmi, külvárosi fiatalok számára fenntartott közösségi házban toborzást végzett. "


stb stb elképesztő részletességgel tárja fel a svéd liberális rendszer pusztító folyamatait, tényleg olvassátok el elképesztő:

[link]2015. aug. 20. 20:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Igaza van. :)
2015. aug. 20. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
80%

Valóban, tisztán, érthetően leírja a hölgy Svédország problémáit.


Csodálom, a hölgyet.

Ugyanis, Svédországban született és ott is nőtt fel, viszont nem züllött le, nem lett olyan, mint a svédek többsége.

Biztos, a magyar származásnak köszönhető ;)

2015. aug. 20. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
34%
Azt azért utálom amikor a liberalizmust mint olyat szidják ilyen dolgok miatt, sajnos divat lett szidni pedig meglepődnénk ha hirtelen egy olyan világba kerülnénk ahol egyáltalán nem lenne.
2015. aug. 20. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
49%

"Azt azért utálom amikor a liberalizmust mint olyat szidják ilyen dolgok miatt, sajnos divat lett szidni pedig meglepődnénk ha hirtelen egy olyan világba kerülnénk ahol egyáltalán nem lenne."


Viszont, nem ártana csökkenteni.Ahogy a cikkben a szakértő is célozgat rá, túl sok a liberalizmus.

2015. aug. 20. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
69%

"meglepődnénk ha hirtelen egy olyan világba kerülnénk ahol egyáltalán nem lenne."

Meglepődnénk. De jó lenne.

A riport nagyon jó.

2015. aug. 20. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
19%

Tetszik a cikk.


3: Szerintem én jól éreztem volna magamat a náci Németországban is. Szóval nem lepődtem volna meg.

2015. aug. 20. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
57%
Teljesen félreértelmezitek a cikket. Egyáltalán nem von le ok-okozati viszonyt a befogadás és a bűnözés között. Oda van egyértelműen írva, hogy a szegregáció miatt van.
2015. aug. 21. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

7: Az azért vicces, mert általában önmagukat szegregálják. Ők sem akarnak beilleszkedni a társadalomba.


Mellesleg az immigráció asszimiláció nélkül egyenlő az invázióval.

2015. aug. 21. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Az integráció kétoldalú dolog, nemcsak beilleszkedni kell, de befogadni is. De Nyugat-Európában el van gettósodva az egész, nem csoda hogy zavargások lettek belőle. Lehet hogy a beérkezők nem akarnak pl. svédekké válni, de a következő nemzedéknél már el lehetne ezt érni.
2015. aug. 21. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

9: Svédországnál befogadóbb ország nem létezik. Mégsem tudtak integrálódni. Valamiért furcsa ez, mert öregapám például 56-ban menekült Németországba, pár hónap után volt már munkája, pár év után volt már lakása, folyékonyan beszélt németül és kvázi németté vált. Úgy élt, dolgozott, szórakozott, ahogy a németek. A németek pedig tökéletesen befogadták. Amikor voltam anno kint náluk, nem éreztem úgy, hogy lenéznék őket (sőt még engem sem).


Ha neki sikerült, akkor ezeknek miért nem? Ráadásul akkor még az egész integrációs, bevándorlás politika gyerekcipőben járt a mostani viszonyokhoz képest.


Ha te egy keresztény országba mész és mecsetet akarsz építeni, akkor az az én szememben nem azt jelenti, hogy annyira szeretnél beilleszkedni.


Ez meg a másik:

[link]

2015. aug. 21. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!