Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Európai únió széteshet úgy...

Európai únió széteshet úgy mint anno a szovjet únió?

Figyelt kérdés

2016. jún. 19. 14:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Jövőhéten Anglia szavaz arról hogy akarnak e eu tagok lenni továbbra is vagy sem.

És arról beszélnek hogy ez "dominó" hatást fog kiváltani.

Hasonló dominó hatással szűnt meg a szojvetúnió is...

2016. jún. 19. 18:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

nem hogy széteshet, hanem szét fog esni. ez biztos. az a kérdés,hogy mikor. holnap, jövőre, 10 vagy 100 év múlva. nem tudja senki előre hogy miért és mikor. hála istennek...

egyébként magyarország 12 éve tagja az unionak. maga az egész intézmény kb 60 éves. volt élet az unio előtt is, és hidd el a szétesése utáni napon is fel fog kelni a nap reggel...

2016. jún. 19. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:
Szétesni nem fog szerintem, max. átszerveződik valamilyen szinten.
2016. jún. 19. 21:28
 14/19 partizana ***** válasza:
Nem úgy, mint a SZU., de jó eséllyel szét esik majd, ha Anglia kilép megdőlhet a dominó, jó eséllyel követné Csehország is és én szerintem lényegében az összes eurózónán kívüli tagország is, de lehet, hogy nem lép ki és akkor még sokáig élvezhetjük ezt az "izét"..
2016. jún. 19. 23:34
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fog szétesni,inkább idővel "beszűkül" és csak az eurozóna tagjai fogják alkotni,de még azt sem tartom kizártnak,hogy valahogy "megszabadulnak" a görögöktől és más "rizikós" országoktól.A britek meg mindigis ilyen se veled,se nélküled viszonyban voltak az EU-val és szerintem most sem igazán tudják,hogy mit akarnak.
2016. jún. 20. 07:03
 16/19 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

* Európai Unió

* Szovjetunió

2016. jún. 21. 01:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Az EU nem fog szétesni, csak a központi irányítás fogja elveszteni a jelentőségét.

Az államok egy-egy projektben szövetséget kötnek, de csak azok, akik érintettek.

Igaz, a brüsszeli bürokrácia ezt szétesésként fogja megélni, mert elveszti funkciója nagyrészét.

De a pozitív és működő kapcsolatok meg fognak maradni.

A felesleges bürokrácia meg megy a lecsóba.

2016. jún. 21. 23:49
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha figyelembe vennéd létrejöttüket, nem is kérdeznéd ezt!

Bár mindkettő nevében szerepel az "unió", mégsem azonosak.

A EU tagjai azok lehetnek, akiket a régiek befogadnak, elfogadják az illető ország ÖNKÉNTES jelentkezését.

Következik ebből, hogy semmi összehasonlítási lehetőség nincs létrejöttükre, tehát szétesésükre sem.

Végkövetkeztetés:

- vagy provokálni akarsz kérdéseddel,

- vagy hiányos ismereteid miatt teszel a két "unió" közé egyenlőséget.

2016. jún. 22. 09:25
 19/19 anonim ***** válasza:
igen vagy még könyebben.
2017. máj. 5. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!