Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Te hogy szavaznál most?

Te hogy szavaznál most?

Figyelt kérdés
Brexit, or remain?
2016. jún. 23. 21:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
22%
Ha Magyarországról van szó, a kilépés mellett szavaznék. Hiába az uniós alamizsna, ha közben annál sokkal többet bukunk az EU által elsorvasztott ipar és mezőgazdaság miatt. Rövid távon persze lennének káros hatásai, gyengülne a forint, esne a tőzsde, de a hosszú távú túlélésünk érdekében ki kell lépnünk.
2016. jún. 24. 08:00
 22/24 anonim ***** válasza:
41%

Egy cseppet sem gondolkoznék rajta, brexit párti voltam, ha rólunk lenne szó, akkor is a kilépésre szavaznék, mint ahogy 2004-ben is a kinnmaradásra szavaztam - szóval ez teljesen kampányfüggetlen, vélemény. (És sokkal rosszabb a véleményem az EU-ról, mint amire 2004-ben számítottam, pedig ugye akkor sem voltam valami bizakodó.)

Tisztában vagyok vele, hogy a világpolitikában csak az Unió tudna együttesen sikeresen fellépni, és személyi szinten egyesek számára a kilépés hátrányos, de a tagság nem jelent egyebet, mint aprópénzért eladni a lelkünket a nyugati államoknak. Aki Unió párti, azok többsége gazdasági megfontolásokból az, de a pénz nem minden. Az EU már nagyon régóta úgy rossz, ahogy van, de a vezetők nem változtattak semmit, csak élősködtek rajtunk. Nem hiszem, hogy ez a rendszer képes a belső megújulásra, túlságosan elharapózott a hataloméhesség és a kapzsiság. Szét kellene essen, hogy újra lehessen építkezni.

Még a legelső együttműködési kezdeményezést jónak tartottam. A közös piac alapvetően jó ötlet. De ami most megy, az modern kori gyarmatosítás.

2016. jún. 24. 08:31
 23/24 anonim ***** válasza:
75%

A maradás mellett.

Közgazdaságtan alaptétele: Nagyobb közös piac, jobb kereskedelem, jobb gazdaság.

2016. jún. 24. 08:53
 24/24 anonim ***** válasza:
Szerintem remain. Fater szerint brexit, mert sok mindenben különböznek (pl. közlekedés).
2016. jún. 24. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!