Ti mennyire látjátok valós veszélynek az EU szétesését?
Reálisan semennyire. A megvezetett brit melósok is most szembesülnek azzal, hogy mekkora hazugságokat vettek be a kampány során és mennyire vitathatatlanul, 100%-ig tragikusan szar döntést hoztak a választásokon és, hogy kizárt dolog, hogy ebből az országuk bármit is profitálhasson.
Persze majd jön a sok szemellenzős, népnemzeti válaszoló, akik Nostradamus-módra megmondják, hogy AZ EJUNAK VÉGE, mint ahogy tavaly nyáron is megjósolták, hogy Mutti Merkelnek is vége (szegénykém, még csak-csak kitart, de fura), de a valóságnak ehhez sok köze nincs, csak a prolik öntik ki a világnak a vágyaikat.
Jót nem tesz az EU - nak a britek kilépése ez biztos. Meg fognak erősödni hasonló hangok máshol is.
De én meg támogatom is, át kell szervezni vagy szétverni ezt a gittegyletet és egy működőképes, szabad és független nemzetekből álló Európát megvalósítani.
Ez nem veszély, hanem egy lehetőség. Ma a politikusok csillagászati mértékben eltávolodtak az átlagemberektől, a vezetésben kell keresni az okokat. Ennek a merkelista - junckerista Európának remélem, hogy nincs nagy jövője.
Az egesz nagyon labilis. Most olvastam egy cikket, amiben sok europai politikus velemenyet kozoltek. Viszont mint radikalis Brexit-parti politikusok voltak. Az uzenet ennyi: Ha egyszer en leszek a miniszterelnok, itt is lesz nepszavazas.
Most az a kerdes, hogy ezek az orszagok megvalasztanak-e ilyen radikalis politikusokat a kormanyzo retegbe. A nepszavaz eredmenye pedig, ahogyan az lathato, tobbnyire ugyis propaganda kerdese...
Nem nagyon. Azért egy rakat nemzetközi szerződés nem pattan egy pillanat alatt szét. Az angolok nélkül meglesz az EU elég jól, elvégre egy rakás német elképzelést rendszeresen ők vétóztak meg. Úgy néz ki, hogy azt is megértik, hogy a fejletlenebb országok politikusai mást akarnak, mint a fejletteké.
Szerintem a probléma az, hogy pl. itthon is univerzális bűnbaknak használják az EU-t. Tehát sokszor az a kormány üzenete, hogy ami jó az miattunk van, ami rossz az meg az EU miatt. Ennek az a hátulütője, hogy sokan elvből utálják már az EU-t.
Viszont most az angolok példáján majd meglátják sokan, hogy milyen 40 után kilépni. Meg fogja sínyleni Németország és az egész unió is a teljes szakítást, de rövid távon az angolok sokkal jobban.
Ha okosan folytatják le a kilépési tárgyalásokat, szerintem még sokkal jobban is kijöhetünk az egészből, mint korábban és tuti el fogja venni a kilépők kedvét, főleg mert ők is le lesznek gyengülve az egész gyengülése miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!