Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az EU-ban miért nem vezetik...

Az EU-ban miért nem vezetik be a németet "fő" nyelvként?

Figyelt kérdés

A németajkú a legtöbb Európában.

Emellett, valahogy ellensúlyozni kellene az USA kulturális behatásait.

Lehetne a németet nyomni, az angol helyett.

Szebb nyelv, a közhiedelmekkel ellentétben nem nehéz.

Én az alapfokra alig tanultam.

Középfokra már kellett tenulni, de nem vészes.

Középszinten, az angol jóval nehezebb.

Európa nyelve, legyen a német, szerintem.

2016. jún. 29. 11:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyire már ma is az. Sokfelé értenek többé - kevésbé németül. Más dolog, hogy az angol viszont világnyelv, Európán kívül is.

Mellesleg szerintem helyesen beszélni németül, jó németséggel igen nehéz. Én 15 éve kamionos vagyok, 7 éve külföldi cégeknél, angol/német irányítással. Angolul írok, beszélek, olvasok, könyveket eredetiben stb. Németül - pedig a legtöbbet német nyelvterületen vagyok - ugyan kb. 80 % - ban értek, de elképzelni nem tudom, hogy helyesen leírjam valaha is pl. ezt a hozzászólást németül. Sokkal - sokkal nehezebb mint az angol.

Hogyan lenne már nehezebb az angol? Eleve nem kell ragozni, harmadik személyben kap az ige egy s - t. Nincs három nem és az azzal járó egyeztetések, van kivétel pl. a hajó szokott nőnemű lenni, de ennyi.

Kevesebb a rendhagyó többesszám, child - children, mouse - mice, woman - women, pár tucat összesen, de a német szinte mind az és még lehetne sorolni.

2016. jún. 29. 12:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Azért anyanyelvi angolsággal rendelkezni úgy hogy nem anyanyelved,elég nehéz.

Ismerni a szófordulatokat amik lefordítva teljesen érthetetlenek,nem könnyű.pl "Drop me a line!"

Utólag tök lgikus hogya "dobj egy vonalat!sort" az annyit jelent hogy "üzenj majd".De ha ezt először hallanám élő beszédben gőzöm se lenne mit akar mondani az illető.

Illetve a legtöbb gond mindig az even-nel, és a mondatba csak stilisztikailag elhelyezett get-tel szokott lenni.

2016. jún. 29. 13:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Még a franciát is többen beszélik második nyelvként, főleg, ahol az angol az anyanyelv.
2016. jún. 29. 14:27
 14/15 anonim ***** válasza:
#12 Miért, azt hiszed, hogy ez németben (vagy bármely más nyelvben) kisebb probléma?
2016. jún. 29. 14:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Ezt hol írtam hogy kisebb nehézség lenne ugyan ez ms nyelvben?

Azt írtam még a 9-es kommentemben hogy egy nyelv megtanulása nehéz.Bármely nyelv megtanulása alapvetően nehéz.

Pont ezért mondtam a komment végén azt hogy annak semmi értelme hogy két nyelvvel árasztjuk a diákokat,amiből egyet se fognak rendesen beszélni,mint inkább tanuljanak egyet,de azt (arányaiban többen) rendesen meg is tanulják.

2016. jún. 29. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!