Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Lehet, hogy Anglia éretlen az...

Lehet, hogy Anglia éretlen az EU tagságra, amelyet a Brexit is igazol?

Figyelt kérdés

Rövidtávú gondolkodás, szemellenző és fajgyűlölet. Most ez nyíltan megmutatkozott Angliában. Például a lengyelek parazitává titulálása. (Hát őrájuk ez biztos nem mondható. Ritka dolgos nép.)

Ha Anglia nem lenne éretlen egy nagyobb közösségben élni (EU), akkor szerintem nem lépett volna ki.

2016. júl. 1. 21:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%

9

"Egy ország lakosai majd eldöntik, hogy kikkel akarnak együtt élni. Erre minden alapjoguk megvan"

Ha azért döntöttek így, mert szerintük a közép-európaiak élősködők, akkor az fajgyulolet, akárhogy is magyarázzuk.

2016. júl. 2. 08:22
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

"Ha azért döntöttek így, mert"

Nem mindegy? Az ő hazájuk, az ő döntésük. Semmi közöd hozzá.

Amúgy pedig a kelet-európai ember semmilyen szempontból nem más "faj", tehát ezért sem áll meg az érved.

2016. júl. 2. 10:16
 13/21 anonim ***** válasza:
49%
Az EU éretlen a Angliára, de minden más államra is. A 21. század pöcegödre. Egy rakás szemét, elvek nélkül. Pusztulni fog mint minden eddigi Unió, mivel lassan ez is kezd egy államként viselkedni, és kiépíteni a saját diktatúráját, csak míg a régi Uniókat a császárok, királyok tartottak elnyomás alatt, az EU-t mindenféle saját zsebüket tömő kis pecs fináncok, akik abba is beleszólnak, hogy milyen legyen az uborka görbülete. Nem ez volt az első Unió a történelemben, ami sokak szerint remekül működött, de ez csak a felszín volt, ha a mélyére tekintettünk volna, akkor sárt, mocskot, bűnt, undort láttunk volna csak.
2016. júl. 2. 16:14
 14/21 A kérdező kommentje:

Mi történne akkor, ha szétesne az EU? (Én remélem, hogy nem.) És visszaesnénk a szeparált és ismét őnállósodot nemzetállamok szintjére? Azt gondolom, hogy sokáig nem működne Európa EU nélkül.

A globalizáció szempontjából pedig mindenképpen óriási visszalépés lenne. De az európai nemzetek integrálódása a globális közösségbe csak egységesen kivitelezhető. Tehát a fejlődés menetének szempontjából, előbb, lehet, hogy nekünk, európaiaknak az európaizációra kellene koncentrálnunk, erőfeszítéseket tenni annak érdekében.

Ha ki is lépett Anglia, illetve még nem jelentette be, de most kezeljük tényként, nem jelenti azt, hogy később nem könyörgi magát vissza. Igaz csatlakozhat máshová is, de azok már tudják, megjegyezték, hogy könnyen kitáncol, ha nem tetszik valami neki.

2016. júl. 2. 21:13
 15/21 anonim ***** válasza:

Európa működni fog. Európa =/= EU.

Minek a globalizáció? Inkább pont azt látni, hogy egyre erősödnek a nemzeti törekvések. Skótok, wales - iek, tiroliak, katalánok, baszkok stb.

A kutya nem akar Európai Egyesült Államokat. Ez csupán néhány elvont szobatudós agyréme, semmi realitása.

2016. júl. 2. 21:17
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy ti hogy látjátok, de szerintem aggasztó jelei mutatkoznak Európa nyugati részein, amelyek euroetnikai vonatkozásúak. Ennek példája a lengyeleket ért súlyos rágalmazás, sértés, attrocitás, amely ugye egy demokratikus államban, mégpedig Angliában történt. Tehát bűncselekmény történt, de szerintem nem sokat foglalkoznak vele az angol hatóságok. Vagyis a híres angol jog nem működik. Pedig szerintem Brüsszelnek ez ellen hatékonyan és következetesen fel kellene lépnie. Megakadályozandó a további törvényellenes és emberi jogokat sértő megnyilvánulásokat. Így elejét véve a további negatív eseményeknek. Tartok tőle, hogy lesz még ilyen, ehhez hasonló sajnálatos esemény.
2016. júl. 2. 21:27
 17/21 A kérdező kommentje:

Érdemes elolvasni azt, hogy Ferenc pápa mit gondol:

[link]

2016. júl. 2. 21:35
 18/21 anonim ***** válasza:

Ne aggódj kérdező, ha szét is esik az EU, a kilépett tagállamok alapítanak helyette majd egy másikat, mert a vámmentességre és tőkeáramlásra mindegyiknek szüksége van. Ugyanakkor az ideológiai diktatúrára, meg Németország basáskodására kevésbé.

Két forgatókönyvet látok reálisnak:

1) alapjaiban megújul az EU

2) létrejön párhuzamosan egy másik szövetség, és átveszi a helyét

2016. júl. 3. 00:04
 19/21 A kérdező kommentje:

És melyik lenne a jobb megoldás?

Ha meg is reformálják az EU-t, az csak akkor lesz jó, ha a domináns államok nagyobb teret biztosítanak a kisebb és később csatlakozott "újaknak", mind politikai, mind pedig gazdasági területeken egyaránt.

Illetve szerintem lazább keretek között kéne, hogy működjön az EU. Tehát csökkenteni kell Brüsszel hatáskörét, hogy nem üthesse bele az orrát olyan ügyekbe, amely tettével így szuverenitást sért.

A másik dolog szerintem az, hogy létre kell hozni az EU közös hadseregét. Egy közös hadsereg szerintem különös összetartóerővel bírna. Biztonságpolitikai szempontok miatt is fontos lenne.

2016. júl. 3. 18:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Igen, én is hasonló EU-reformra gondoltam. De akkora a törésvonal kelet és nyugat között, hogy nem gondolom, hogy maholnap közös álláspontra jutnak.
2016. júl. 3. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!